05 / 05 / 2024

haluk sur Mütekabiliyet yılı 5 milyar dolara kapatır

haluk sur Mütekabiliyet yılı 5 milyar dolara kapatır

GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sur,"Türkiye, geçen yıl itibarıyla gayrimenkulde yabancı alımlarını 3,7- 3,8 milyar dolar mertebesinde gerçekleştirdi. Bunda mütekabiliyetin payı çok'' dedi.

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm için acele edilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirerek kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Yeni teşviklerle kentsel dönüşüm hızlanacak!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşümde şubat ayında iki önemli karara imza atıldığını hatırlatarak, getirilen yeni teşviklerle kentsel dönüşümün hız kazanacağını söyledi. 

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Haluk Sur, Moody’s'in konut sektörü değerlendirmesini yorumladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı Türkiye konut sektörü açıklamasını GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur değerlendirdi. İşte Haluk Sur'un değerlendirmesi..

Haluk Sur Cushman'dan ayrıldı!

Türkiye gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden Haluk Sur uluslararası emlak zinciri Cushman & Wakefield'in yönetiminden ayrıldı.

Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası yeniden düzenlenecek!

Gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

Mütekabiliyet Yasası sektöre 4,5 milyar dolar katkı sağladı!

Mütekabiliyet Yasası’nın çıkarılmasının ardından, konut sektörünün 4,5 milyar dolarlık hacme ulaştığını ifade eden Çelik, satılan her konutun yüzde 5 ila 10’unun yabancıların alması durumunda ise bu rakamın 15-20 milyar dolara ulaşacağını belirtti.

Haluk Sur: 7 milyon konut yeniden yapılmalı!

GYODER Başkan Vekili Sur, kentsel dönüşümün daha çok rantın yüksek olduğu bölgelerde öne çıktığını belirterek, "Bu anlayış çok yanlış" dedi.

Haluk Sur: Kentsel dönüşüm bir rant kapısı değildir!

GYODER Başkan Vekili Sur, kentsel dönüşümün daha çok rantın yüksek olduğu bölgelerde öne çıktığını belirterek, "Bu anlayış çok yanlış" dedi.

Haluk Sur kimdir?

1978 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği'ni bitiren, 1981 yılında NATO bursuyla University of Washington'da Çevre Mühendisliği alanında çalışmalar yürüten Haluk Sur'un özgeçmişi şöyle...

Haluk Sur'dan MIPIM 2015 değerlendirmesi!

Dünyanın en büyük Uluslararası Gayrimenkul Fuarlarından biri olan ve 13 Mart tarihine kadar açık kalacak MIPIM 2015’e Türkiye’den gayrimenkul firmalarının yanı sıra markalaşma hedefindeki şehirlerin katılımı damga vurdu.

Mütekabiliyet yasası tatil beldelerindeki konut satışlarını artırdı!

Türkiye’de yabancı ülkelerin vatandaşlarının gayrimenkul satın almalarına olanak sağlayan Mütekabiliyet Yasası, konut satışlarını artırdı. Ülke genelinde etkileri hissedilen yasa, yatırım yapmak isteyen yabancıları Türkiye’ye yöneltiyor.

haluk sur Mütekabiliyet yılı 5 milyar dolara kapatır Haberi

haluk sur Mütekabiliyet yılı 5 milyar dolara kapatır

GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sur,"Türkiye, geçen yıl itibarıyla gayrimenkulde yabancı alımlarını 3,7- 3,8 milyar dolar mertebesinde gerçekleştirdi. Bunda mütekabiliyetin payı çok. Bu yılın ilk 4 ayında, rakamlarda yüzde 42'lik artış söz konusu. Böyle giderse yılı 5 milyar dolar ve üzeri bir değerle kapatabileceğiz"dedi. 


Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Sur, Türkiye'de geçen yıl yabancıların gayrimenkul alımlarının 3,7- 3,8 milyar dolar mertebesinde gerçekleştiğini belirterek, "Bunda mütekabiliyetin payı çok. Bu yılın ilk 4 ayında, rakamlarda yüzde 42'lik artış söz konusu. Böyle giderse yılı 5 milyar dolar ve üzeri bir değerle kapatabileceğiz" dedi.Sur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümün büyük beklenti uyandırdığını, Türkiye'nin her tarafında bu yönde faaliyet gözlemlendiğini söyledi.Ancak kentsel dönüşümün henüz yolun çok başında...