12 / 05 / 2024

Hamit Demir seçim yorumu

Hamit Demir seçim yorumu

Koalisyon hükümetinin inşaat sektörünü sekteye uğratacağını belirten işadamları, istikrarın ise konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi.

Yatırımcılar seçim öncesinde hangi fonlarda demir attı? İşte en favori yatırım fonları!

Piyasalar seçimlere odaklanırken, yatırımcılar da seçim belirsizliği nedeniyle herhangi bir risk almamak için kendilerini güvende hissedecekleri şekilde pozisyonlarını aldı. Peki, şu anda yatırım fonları dünyasında neler oluyor? Yatırımcılar hangi fonları tercih ediyor? İşte uzmanından yanıtları…

Seçim dönemleri, ticari gayrimenkulde fırsat alımları yaratır!

Network Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Demir yaptığı açıklamada ‘Seçim dönemlerinde oluşabilecek ekonomik durgunluğuna karşı, gayrimenkullere kampanyalar artar, fiyatlar düşer’ dedi

Seçim sonuçları turizm sektörünü olumlu etkileyecek!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yeniden Platformu Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Terör olayları, seyahat acentelerini olumsuz etkiledi. Seçim sonucundan sektör adına umutluyum." dedi.

Markalı konut projeleri seçim sonrası kampanya paketlerini açtı!

Konut sektörünün seçim öncesinde kısa bir süre durgunluk yaşamasının ardından 1 Kasım'dan sonra sektör hareketlendi. Gayrimenkul sektörünün birçok markalı konut projesi, 1 Kasım seçimlerinden sonra kampanya paketini açtı.

Markalı konut projelerinde seçim sonrası kampanyalar başladı!

Seçim sonrasında hareketlenen konut sektöründe bir yandan yeni projeler lansman fırsatlarıyla vitrine çıkarken diğer yandan da teslim tarihi yaklaşan projelerdeki son daireler için kampanyalar düzenleniyor.

Hamit Demir: Vergide sadeleştirme, inşaata olumlu yansıyacak!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergi mevzuatına yönelik açıklamasını sektör açısından değerlendirdi.

Seçim sonuçları gayrimenkul satışlarını yükseltti!

Gayrimenkul satışlarının Eylül'den bu yana faiz ile dolardaki yükseliş ve seçim öncesi piyasalara hâkim olan belirsizlik nedeniyle yüzde 20,1 oranında gerileme göstermesinin ardından, sandıktan çıkan sonuçla yükseliş eğilimi göstermeye başladı.

Hamit Demir yeni vergi düzenlemesini yorumladı!

Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergi mevzuatının daha net olmasına ilişkin uygulamanın önümüzdeki ay hayata geçireceğini açıklamasıyla bu uygulamanın inşaat sektörüne olumlu yansıması olacağına inandıklarını söyledi.

Murat Uzun seçim sonrası sektördeki gelişmeleri değerlendirdi!

Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, seçim sonrası sektördeki gelişmeleri, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye bakış açıları ve CNR Emlak 2015'teki satışları değerlendirdi.

Seçim sonrası faiz düşüşleri devam edecek!

AK Parti'nin tek başına iktidarı, piyasaların ardından kredilerde ilk etkisini gösterdi. AK Parti'yi tekrar tek başına iktidara taşıyan seçim sonuçlarının ardından siyasi belirsizliğin sona ermesi, ekonominin lokomotifi gayrimenkul sektöründe ilk meyvesin

Hulusi Belgü seçim sonuçlarını değerlendirdi!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü, seçim sonuçlarını değerlendirdi. "Siyasi ve ekonomik reformların genişletilerek devam ettirilmesini arzu ediyor, seçimlerin ülkemize huzur getirmesini temenni ediyoruz" dedi.

Seçim sonuçları gayrimenkul sektörüne olumlu yansıyacak!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ayyıldız, 1 Kasım seçim sonuçlarını ve gayrimenkul sektörüne yansımalarını değerlendirdi. Ayyıldız, sonuçların sektöre olumlu yansıyacağını söyledi.

Seçim sonuçları siyasi belirsizliği büyük ölçüde azalttı!

Moody's'in Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Türkiye Analisti Banerji: "Seçim sonuçları siyasi belirsizliği büyük ölçüde azalttı. Siyasi ortam, politikaların uygulanması için daha uygun hale geldi" dedi.

Hamit Demir seçim yorumu Haberi

Hamit Demir seçim yorumu

Koalisyon hükümetinin inşaat sektörünü sekteye uğratacağını belirten işadamları, istikrarın ise konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi.


İnşaat istikrar istiyor 


Seçimlerden istikrar çıkması halinde enflasyonun gerileyeceğini vurgulayan inşaat şirketleri, konut fiyatlarının da ucuzlayacağı görüşünde birleşti. Koalisyon seçeneğinin konut piyasasındaki ivmeyi bitireceğini ifade eden sektör temsilcileri, seçim sonuçlarının konut sahipliğiyle doğrudan ilgili olduğunu belirtti. İnşaat şirketlerinin patronları şunları söyledi: 


SEKTÖR DURGUNLUĞA GİRER 

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan: "7 Haziran seçimlerinde Türkiye'de istikrarın devam etmesi sonucunu bekliyoruz. İstikrarın devamıyla ertelenen gayrimenkul yatırımları tekrar gündeme gelecektir. Koalisyon, kentsel dönüşümü ve Türkiye'yi geleceğe taşıyacak tüm vizyon projeleri olumsuz etkiler. Türkiye bundan 13 yıl öncesine kadar koalisyonlarla yönetiliyordu ve hepimiz o günleri birlikte yaşadık. Sektör şu anda istikrarın süreceğini gördüğü için fiyatlar olduğu gibi kalacak, bir değişiklik yaşanmayacaktır. Ancak...