28 / 04 / 2024

İstikrar konut fiyatlarını düşürür!

İstikrar konut fiyatlarını düşürür!

Koalisyon hükümetinin inşaat sektörünü sekteye uğratacağını belirten işadamları, istikrarın ise konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi.



Koalisyon hükümetinin inşaat sektörünü sekteye uğratacağını belirten işadamları, istikrarın ise konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi.


İnşaat istikrar istiyor 


Seçimlerden istikrar çıkması halinde enflasyonun gerileyeceğini vurgulayan inşaat şirketleri, konut fiyatlarının da ucuzlayacağı görüşünde birleşti. Koalisyon seçeneğinin konut piyasasındaki ivmeyi bitireceğini ifade eden sektör temsilcileri, seçim sonuçlarının konut sahipliğiyle doğrudan ilgili olduğunu belirtti. İnşaat şirketlerinin patronları şunları söyledi: 


SEKTÖR DURGUNLUĞA GİRER 

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan: "7 Haziran seçimlerinde Türkiye'de istikrarın devam etmesi sonucunu bekliyoruz. İstikrarın devamıyla ertelenen gayrimenkul yatırımları tekrar gündeme gelecektir. Koalisyon, kentsel dönüşümü ve Türkiye'yi geleceğe taşıyacak tüm vizyon projeleri olumsuz etkiler. Türkiye bundan 13 yıl öncesine kadar koalisyonlarla yönetiliyordu ve hepimiz o günleri birlikte yaşadık. Sektör şu anda istikrarın süreceğini gördüğü için fiyatlar olduğu gibi kalacak, bir değişiklik yaşanmayacaktır. Ancak istikrarın sürmesi, faizlerin düşmesini sağlayacaktır. Türkiye istikrarla birlikte güçlenecek ve insanların alım gücü de artacaktır. " 


İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı ve Teknik Yapı'nın patronu Nazmi Durbakayım: "Eğer istikrar sürerse konut satışları eski ivmesiyle devam eder. Olası bir koalisyon durumunda ise seçim öncesinde olduğu gibi bekle-gör stratejisi doğrultusunda durgunluğunu sürdürür. Koalisyon kentsel dönüşümü etkiler. Hangi hükümet, hangi yönetim gelirse gelsin insanlarımızın tabut evlerde yaşamasına izin vermeyecektir. Ancak her yönetim kendi yorumuna göre kentsel dönüşüme bakacağı için süreç biraz uzayabilir."


KOALİSYON YAPMAK RİSK OLUŞTURUR

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir: "Yurt dışından talep canlılığını artırarak devam ettiriyor.

Güçlü ekonominin varlığını açıkçası hissediyoruz. İnanıyorum ki seçim sonrasında da işlerimiz iyi gitmeye devam edecek. Yabancı yatırımcının Türkiye'de en çok dikkat ettiği konu ekonomik istikrar ve huzur ortamı, Türkiye bu özelliğiyle yatırımı çeken ve öne çıkan ülke konumunda.

Kabul etmek gerekir ki koalisyonlar her zaman risklidir."


Takvim


Geri Dön