28 / 04 / 2024

hangi belediyeler 3030 sayılı kanun kapsamı dışında kalıyor

hangi belediyeler 3030 sayılı kanun kapsamı dışında kalıyor

3030 sayılı kanun kapsamı dışında kalan belediyelerin inşaat ruhsat işlemleri, ilgili Tip İmar Yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, 3030 sayılı kanun kapsamı dışında kalan belediyeler hangileri? İşte yanıtı...

Memur olmak isteyenler müjde! Bakanlık ve belediyelere memur alımları başladı! İşte memur alımı yapan belediyeler

Kamuya binlerce memur alımı için yeni ilanlar yayınlanmaya başladı. KPSS puan şartı ile yapılacak alımlar için binlerce kişiye istihdam sağlanacak. Peki hangi belediyeler memur alacak? 2023 memur alımı yapan kurumlar hangileri? İşte 2023 belediye memur alımları...

Hangi belediyeler emlak vergilerini iade ediyor?

Kimi taşınmaz mal sahipleri ay sonuna kadar vergi borcunu ödemek ile mükellef olurken, kimi taşınmaz mal sahiplerine ise ödedikleri emlak vergileri iade ediliyor. Peki, hangi belediyeler emlak vergilerini iade ediyor?

Belediyeler hafta sonu çalışır mı?

Konut ve işyeri gibi taşınmaz mallar ile ilgili bazı iş ve işlemler belediyede yapılıyor. Peki, belediyeler hangi saat dilimlerinde hizmet veriyor? Belediyeler hafta sonu çalışır mı? İşte belediye çalışma saatleri..

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'na hangi firmalar teklif verdi?

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın bir bütün halinde 30 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirme ihalesine katılmak üzere 7 teklif verildi. Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'na hangi firmalar teklif verdi?

Rehin hakkı hangi taşınmazlar üzerinde kurulabilir?

Taşınmaz rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Taşınmaz rehni, miktarı Türk parası ile gösterilen belli bir alacak için kurulabiliyor. Peki, rehin hakkı hangi taşınmazlar üzerinde kurulabilir?

Apartmanda hangi karar nasıl alınır?

Apartmanda karar alınması için kaç kişinin onayı gerekiyor? Apartmanda karar yeter sayısı kaçtır? Apartmanda hangi karar nasıl alınır? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında bulunan esaslar...

Esenler Belediyesi, Marmara ve Türk Belediyeler Birliği temsilcilerini belirledi!

Esenler Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği üyeleri belirlendi. İşte Esenler Belediyesi'ni temsil edecek o isimler...

Maslak, Huzur ve Ayazağa, vergilerini hangi belediyeye ödeyecek?

Maslak, Huzur ve Ayazağa Mahalleleri, 1 Nisan 2014'te Sarıyer Belediyesi'ne bağlanarak Sarıyerli oldu. Sarıyer Belediyesi, bu mahallelerde neler yapıyor? Maslak, Huzur ve Ayazağa'daki konut ve işyeri sahipleri vergilerini hangi belediyeye ödeyecek?

Kadir Topbaş: Marmara Belediyeler Birliği Türkiye’ye örnek oluyor!

Marmara Belediyeler Birliği Genel Kurulu'na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Marmara’da yapmakta olduğumuz her çalışmanın, Türkiye'nin başka noktasındaki yerel yönetimlere örnek teşkil ettiğinin bilincindeyiz” dedi.

Mall of İstanbul AVM’de hangi mağazalar var?

Mall of İstanbul 16 Mayıs’ta açılıyor. Peki kiralamaların sürdüğü Mall of İstanbul AVM’de hangi markalar olacak? Mall of İstanbul AVM’de hangi mağazalar yer alacak? Mall of İstanbul AVM adresi nedir, iletişim bilgileri nelerdir?

Damga vergisi hangi durumlarda kesilir?

Damga Vergisinin mükellefi kağıtları imza edenlerdir. Resmi dairelerle kişiler arasındaki işlemlere ait kağıtların Damga Vergisini kişiler öder. Peki, damga vergisi hangi durumlarda kesilir? İşte yanıtı...

2014 emlak vergisi hangi aylarda ödenir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi, her sene iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki 2014 emlak vergisi hangi aylarda ödenir? İşte emlak vergisi ödenecek aylar...

Hangi hallerde kimler beyanname verir?

Veraset ve intikal vergisi, bir kişinin vefatından sonra geriye menkul veya gayrimenkullerinin mirasçıları tarafından kabul edilmesi üzerine devlete ödenmesi gereken bir vergiye deniyor. Peki, hangi hallerde kimler beyanname verir?

hangi belediyeler 3030 sayılı kanun kapsamı dışında kalıyor Haberi

hangi belediyeler 3030 sayılı kanun kapsamı dışında kalıyor

3030 sayılı kanun kapsamı dışında kalan belediyeler hangileri?

2 Eylül 1999 tarihli ve 23804 sayılı Resmi Gazete''de yayımlanan yönetmelik ile 3194 sayılı İmar Kanununa ilişkin "3030 Sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Belediyeler Tip İmar Yönetmeliğinin" bazı maddelerinde değişiklik yapıldı.


Yönetmelik kapsamında yer alan esaslara göre 3030 sayılı kanun dışındaki belediyeler, büyükşehir belediyesi olmayan il ve ilçe belediyeleri olarak karşımıza çıkıyor.


3030 sayılı kanun kapsamı dışında kalan belediyelerde inşaat ruhsat işlemleri nelerdir? Ruhsat nasıl alınır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


3030 sayılı kanun kapsamı dışında kalan belediyelerin inşaat ruhsat işlemleri, 3030 Sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Belediyeler Tip İmar Yönetmeliğinde şu şekilde açıklanıyor:


İnşaat Ruhsatı İşlemleri

İmar Kanununun 21. maddesi ile, Kanunun 27. maddesinde belirtilen ve ruhsat alınmadan yapılması mümkün olan köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında,...