29 / 04 / 2024

hangi meslekte yeterlilik belgesi isteniyor

hangi meslekte yeterlilik belgesi isteniyor

Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YKS sonuçları sonrası öğrenciler merak etti. İşte en çok kazandıran meslekler ve maaşları

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından mesleklerin maaşları merak konusu oldu. Hangi meslekte ne kadar veriliyor? En çok kazandıran meslek hangisi? İşte detaylar…

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

Mesleki yeterlilik belgesi hangi meslekler için zorunludur?

Aydınlık Gazetesi köşe yazarı olan Şenay Koçyiğit Özdoğan bugünkü yazısında ''Mesleki yeterlilik belgesi hangi meslekler için zorunludur?'' okuyucusunun sorduğu sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

ÇEİS 1 milyon TL’yi mesleki yeterliliğe yatırdı!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 48 meslekte yeterlilik belgesini zorunlu hale getirme kararına çimento sektöründen destek veren ilk isim oldu. ÇEİS, 1 milyon TL’yi mesleki yeterliliğe yatırdı.

40 meslekte belge zorunluluğu!

Yaklaşık 150 bin çalışan mesleki yeterlilik belgesi olmadan artık tehlikeli işlerde çalışamayacak. Peki hangi meslekler bu kategoride yer alıyor? İşte yanıtı...

Mesleki Yeterlilik Belgesi'nde son hafta!

Bacacıdan sıvacıya, inşaat boyacısından otomotiv montajcısına kadar tehlikeli ve çok tehlikeli 40 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan işçiler bir hafta sonra çalıştırılamayacak.

Mesleki Yeterlilik Belgesi almayanlar 26 Mayıs'tan itibaren çalışamayacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğe göre, toplam 40 meslekte yeterlilik belgesi olmayanlar 26 Mayıs tarihinden itibaren çalışmaya devam edemeyecek.

Belgesiz işçi çalıştırana 500 TL ceza!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğe göre, 40 meslekte "yeterlilik belgesi" olmayanlar 26 Mayıs'tan itibaren çalışamayacak. Belgesiz işçi çalıştıran işyerlerinde, işveren veya işveren vekiline kişi başı 500 lira ceza kesilecek.

Mesleki Yeterlilik Belgesi için süre doluyor!

48 meslekte zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni 25 Mayıs tarihine kadar almayanlar, çalışamayacaklar. İNTES Genel Sekreteri Necati Ersoy, inşaat sektöründe 36 binden fazla kişiye sertifika verdiklerini söyledi.

Mesleki yeterlilik belgesi olamayanlar için son 1 ay!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğe göre 40 meslekte yeterlilik belgesi olmayanlar 26 Mayıs'tan itibaren çalışamayacak. Bu tarihten sonra 40 mesleği belgesiz yapanlara önce 500 lira ceza kesilecek.

İşverenler Mesleki Yeterlilik Belgesi için ek süre istiyor!

Çalışma Bakanlığı'nın yayınladığı tebliğe göre; 25 Mayıs'tan itibaren 40 meslekte 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' olmayan işçilerin çalıştırılması yasak. Çalıştırana da büyük cezalar var. Ancak bugüne kadar belgeyi alan sayısı oldukça az.

40 meslekte yeterlilik belgesi zorunluluğu başlıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Erdem, 26 Mayıs 2016 tarihi sonrasında, 40 meslekte mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişilerin çalışmasının mümkün olmadığını söyledi. İşte o meslekler...

Belgesiz işçi çalıştırmak yasaklanıyor!

İnşaat, otomotiv ve doğalgaz sektörlerindeki 40 meslekte yeterlilik belgesi olmayan işçiyi çalıştıran işverene, işçi başına 500 lira ceza verilecek. Uygulama 26 Mayıs 2016'da başlıyor.

hangi meslekte yeterlilik belgesi isteniyor Haberi

hangi meslekte yeterlilik belgesi isteniyor

Buna göre, ahşap kalıpçısı, alçı levha uygulayıcısı, alçı sıva uygulayıcısı, alüminyum kaynakçısı, bacacı, betonarme demircisi, betoncu, çelik kaynakçısı, direnç kaynak ayarcısı, doğalgaz altyapı yapım kontrol personeli, doğalgaz çelik boru kaynakçısı, doğalgaz ısıtma ve gaz yakıcı cihaz servis personeli, doğalgaz işletme bakım operatörü, doğalgaz polietilen boru kaynakçısı, duvarcı, endüstriyel boru montajcısı, hidrolik pnömatikçi, ısı yalıtımcısı, ısıtma ve doğalgaz iç tesisat yapım personeli, inşaat boyacısı, iskele kurulum elemanı, kaynak operatörü, makine bakımcı, otomotiv elektromekanikçisi, otomotiv mekanikçisi, otomotiv montajcısı, otomotiv sac ve gövde kaynakçısı, seramik karo kaplamacısı, ses yalımtımcısı, sıvacı, su yalıtımcısı, tünel kalıpçısı ve yangın yalıtımcısı için mesleki yeterlilik belgesine sahip olma zorunluluğu getirildi.

Bu mesleklerde söz konusu belgeye sahip olmayan kişiler, bir yıl sonra çalıştırılamayacak.


Ustalık belgesi almış olanlar ile Milli Eğitim...