05 / 05 / 2024

Harameyn Demiryolu ne zaman tamamlanacak

Harameyn Demiryolu ne zaman tamamlanacak

Suudi Arabistan'ın Mekke ve Medine şehirlerini birbirine bağlayacak Harameyn demiryolu projesinin 2016 yılında tamamlanacağı bildirildi. El Suveyket, projenin şu ana kadar ancak yüzde 50'si tamamlanabildi...

Harameyn Demiryolu 2015'te test edilecek!

Harameyn Demiryolu, Mekke ile Medine'yi birbirine bağlayacak.Yerel medyada çıkan haberlere göre El Suveyket, projenin şu ana kadar ancak yüzde 50'sinin tamamlanabildiğim ve trenlerin 2015'te test edileceğini belirtti

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu Hattı 2023'te açılacak!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı’nın Bursa’dan Osmaneli’ne kadar olan kısmının 2023’e kadar tamamlanması hedefleniyor. Ardından Bandırma’ya uzatılacak olan hat, yolcunun yanı sıra liman bağlantılarıyla yük taşımacılığında da kullanılacak.

Aksaray-Çakmak demiryolu projesinin inşası ne zaman başlanacak?

Aksaray-Çakmak arası demiryolu projesinin inşasının ne zaman başlayacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-Sivas demiryolu projesinde son durum ne?

Ankara-Sivas demiryolu projesi kapsamındaki güvenlik tünelleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aksaray-Ulukışla demiryolu hattı ihalesi ne zaman yapılacak?

Projesi tamamlanan Aksaray-Ulukışla demiryolu hattı ihalesinin ne zaman yapılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Halkapınar-Otogar demiryolu bağlantısı projesi ne zaman bitecek?

Halkapınar-Otogar demiryolu bağlantısı projesine aktarılan ödeneği ve projenin ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon arası demiryolu hattı projesi TBMM'de

Giresun'un Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayacak demiryolu projesindeki güzergahta yer almaması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nde çalışmalar sürüyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'ne ilişkin, "İnşallah kısa sürede bitirerek Londra'dan, Pekin'e demiryolunu kesintisiz hale getireceğiz." dedi.

18 şehir yüksek hızlı demiryolu ağıyla birbirine bağlanıyor!

Türkiye'de 2023 yılına kadar ülke nüfusunun yarısına yakınının yaşadığı 18 il, yüksek hızlı demiryolu ağıyla birbirine bağlanacak.Hizmet vermeye başladığından bu yana büyük ilgi gören YHT'lerde bugüne kadar taşınan yolcu sayısı 29 milyonu buldu.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda test sürüşleri başlıyor!

Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi'nin tamamlanmasıyla Asya ile Avrupa arasındaki demiryoluyla seyahat süresi 15 güne inecek. Projenin bitiminden sonra Avrupa ile Orta Asya arasındaki yük taşımacılığının tamamının demiryoluna kaydırılması hedefleniyor.

Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı ne zaman bitecek?

Edirne'yi uçuracak denilen "Halkalı-Kapıkule Demiryolu/Hızlı Tren Projesi" 6 yıldır proje aşamasında. Proje gelecek ay, "İnceleme Değerlendirme Komisyonu'nda (İDK) değerlendirilecek.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesi ne zaman bitecek?

Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesinde arzu etmedikleri gecikmeler yaşandığını ancak projenin tamamlanması için hiçbir engel kalmadığını belirterek, "2016'nın sonu itibarıyla trenleri yürütmüş olacağız" dedi.

Burdur-Antalya demiryolu projesine 22 başvuru!

Burdur'daki demiryolu ağının, Antalya Körfezi'ne ulaştırılması için ilk adım atıldı. TCDD Burdur -Antalya Demiryolu Projesi Etüt, proje, mühendislik ihalesine 22 firma ön seçim müracaatı yaptı.

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Modernizasyon Projesi başladı!

TCDD Genel Müdürü Yıldız: "Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Modernizasyon Projesi, bugüne kadar AB IPA fonları ile finanse edilen en büyük ölçekli projemizdir" dedi.

Harameyn Demiryolu ne zaman tamamlanacak Haberi

Harameyn Demiryolu ne zaman tamamlanacak

Suudi Arabistan'ın Mekke ve Medine şehirlerini birbirine bağlayacak Harameyn demiryolu projesinin 2016 yılında tamamlanacağı bildirildi. Suudi Demiryolları Organizasyonu Başkanı Muhammed El Suveyket, daha önce projenin Aralık 2015'te biteceğini söylemişti. 


Yerel medyada çıkan haberlere göre El Suveyket, projenin şu ana kadar ancak yüzde 50'sinin tamamlanabildiğini ve trenlerin 2015'te test edileceğini belirtti. Daha önce 11,1 milyar dolara malolması öngörülen ve Cidde'den geçecek demiryolu projesinin maliyetinin tekrar gözden geçirildiği ve 14 milyar dolara çıkarıldığı kaydedildi. 

Trenlerin hızının saatte 360 kilometreye kadar çıkabileceği kaydedildi. 


Projenin birinci safhasında zemin çalışmaları, köprüler ve tüneller inşa ediliyor. Bu safhayı Çin Demiryolu İnşaat Şirketi, El Arrab Müteaahitlik Firması ve El Suveylem Şirketi'ndan oluşan El Raci Birliği üstlendi. 


Yeni Devir...