20 / 05 / 2024

Harbiye Açıkhava Sahnesinin üstü kapatılıyor

Harbiye Açıkhava Sahnesinin üstü kapatılıyor

Türkiye’nin en önemli sahnelerinden olan ve her yıl yüz binlerce sanatseveri sevdikleri oyunlarla ve sanatçılarla buluşturan Harbiye Açıkhava sahnesine “kapalı tavan” geliyor

Harbiye Konserleri başlıyor! Tan Taşçı ve Başkanlar Korosu'nun bilet fiyatları ne kadar?  İşte tam liste...

N Kolay Harbiye Açıkhava Konserleri başlıyor. Birçok sanatçının sahne alacağı konser serisinde Tan Taşçı da birkaç konser birden verecek. Peki Tan Taşçı'yı canlı olarak seyretmek ve dinlemek isteyenler kaç TL ödeyecek. İşte Tan Taşçı ve Başkanlar Korosu bilet fiyatları...

TRT'den otel iddialarına yanıt: Harbiye ve Ulus'taki binalara dönülecek!

TRT, İstanbul Harbiye'de yer alan radyoevinin otel yapılacağı yönündeki açıklamasından sonra, İstanbul'daki binaları ile ilgili olarak önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklamalar...

Haber-Sen'den İstanbul Radyo binası açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde TRT İstanbul Radyosu’nun Harbiye’deki binası için depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye kararı alınmıştı. Söz konusu karara ilişkin Haber-Sen'den yazılı açıklama geldi.

Akiş GYO, Kıymet-i Harbiye Yönetim Danışmanlık ile anlaştı!

Akiş GYO, danışmanlık hizmeti alınacak şirketi Kıymet-i Harbiye Yönetim Danışmanlık ve Ticaret A.Ş. olarak belirledi...

Kibariye Bodrum’daki evini mi sattı?

Harbiye Açıkhava’da verdiği konser çıkışı konuşan Bodrum’daki 3 milyon liralık evinin borçları yüzünden 1 milyon liraya sattığı sorulan  Kibariye, “Yok öyle bir şey. Benim ağzımdan çıkmayan hiçbir şeye inanmayın” dedi.

Harbiye Açık Hava projesinin detayları belli oldu!

Cemil Topuzlu sahnesi ile ilgili yıllardır süren spekülasyonlara son noktayı Binali Yıldırım koyuyor.

Harbiye Açık Hava Sahnesi'nin üzeri kapatılacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nin üzerinin kapatılarak 12 ay hizmet verir hale getirilmesine ilişkin projesinin detayları paylaşıldı.

Tatilekranı Turizm Seyahat Acenteliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Harbiye Şubesi açıldı!

Tatilekranı Turizm Seyahat Acenteliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Harbiye Şubesi bugün Şişli'de 250 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

İstanbul Harbiye'de 24 milyon TL'ye satılık otel!

İstanbul İli Şişli İlçesi Harbiye Mahallesi'nde yer alan otel, 24 milyon TL bedelle icradan satışa çıkarılıyor.

Turkish Cargo Taksim'de ofis açtı!

Turkish Cargo, Taksim'de şehir ofisi açtı. Bireysel müşteriler için açılan ofis, THY'nin Harbiye Satış binasında bulunan Mini Port ofisinden yapılabilecek.

Tuzla Marina Arena 13 Mayıs'ta açılıyor!

Türkiye’nin en büyük açıkhava konser ve event alanı Marina Arena, 13 Mayıs'ta kapılarını açıyor. Marina, 450 metrekare alan üzerine kuruldu.

Akzirve, Harbiye’de butik otel projesine başladı!

Akzirve, yatırımlarına kararlılıkla devam ediyor. Portföyünde yer alan çok önemli lokasyondaki araziler üzerinde özellikli yapılar kurmak üzere projeler geliştiren Akzirve’nin, İstanbul Harbiye’de inşa edeceği butik otel projesinin temeli atıldı.

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu yıkılmayacak!

Yıkılacağı iddia edilen Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nu yenileme projesi için hazırlıklar başladı. Projenin mimarı Tuncer Çakmaklı, açıkhava tiyatrosunun kesinlikle yıkılmayacağını, üzerine açılır-kapanır tavan yapılacağını söyledi.

Harbiye Açıkhava Sahnesinin üstü kapatılıyor Haberi

Harbiye Açıkhava Sahnesinin üstü kapatılıyor

Türkiye’nin en önemli sahnelerinden olan ve her yıl yüz binlerce sanatseveri sevdikleri oyunlarla ve sanatçılarla buluşturan Harbiye Açıkhava sahnesine “kapalı tavan” geliyor


Harbiye Açıkhava Tiyatrosu, şehircilik uzmanı Henri Prost’un, 1930’larda İstanbul için hazırladığı imar planında yerini almış, plan çizimleriyse Nihat Yücel ve Nahit Uysal tarafından yapılmıştı. Temeli 1946’da Lütfi Kırdar’ın İstanbul valisi ve belediye başkanı olduğu dönemde atılan ve tüm eksiklikleri ancak 1950’de 900 milyonluk bir maliyetle tamamlanan sahnede sergilenen ilk oyun Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarının oynadığı Sofokles’in Kral Oidipus adlı trajedisi oldu. Sahneye 1958’de, İstanbul’un eski belediye başkanlarından Cemil Topuzlu’nun adı verildi. Cephe kaplamaları için küfeki ve Uzunköprü taşı karıştırılarak renk nüansı sağlanan alanda döşemeler ise Uzunköprü taşından yapılan tarihi alanın şu günlerde restore edilmesi konuşuluyor. 


Yaz sezonunda yani 3...