02 / 05 / 2024

Harbiye turizmi

Harbiye turizmi

Birçok bilim adamıyla yapılan istişarelerden sonra şekillenmeye başlayan projeler Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman'ın talimatı ile o bölgede yatırım yapan işyeri sahipleriyle masaya yatırılıyor.

Hatay Defne Harbiye Mahallesi'deki Semt Pazarı son aşamada!

Defne Belediyesi'nin ilçe genelinde yürüttüğü çalışmalar arasında yer alan Harbiye Mahallesi Semt Pazarı yatırımında son aşamaya gelindi. Yüklenici firma, çelik konstrüksiyonla işin tamamlanmış olacağını belirttiler.

İzmir Selçuk'ta inanç turizmi yapılacak!

2017'de düzenlenecek Uluslararası İnanç Turizmi'nin Selçuk'ta yapılması için aday olduklarını açıklayan Başkan Bakıcı, "Ayrıca Bülbül Dağı eteklerine Meryem Ana Heykeli dikiyoruz" dedi

Harbiye Yaya Üst Geçidi Haziran'da tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gezi Parkı'nı Harbiye'ye bağlayacak bir yaya üst geçidi için düğmeye bastı. Haziran 2016'da tamamlanması planlanan Harbiye Yaya Üst Geçidi, 8 metre genişliğinde 27,5 m uzunluğunda olacak.

Şişli Harbiye'ye yaya üst geçidi yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim Meydanı çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında Harbiye Askerocağı Caddesi üzerine yapacağı yaya üst geçidi Haziran ayında hizmete girecek. Üst geçit, 27,5 metre uzunluğunda olacak.

Bolu'da doğa turizmi için eylem planı masaya yatırılacak!

Bolu'da doğa turizmini canlandıracak projeleri hayata geçirmek için 'Tabiat Turizmi Uygulama ve Eylem Planı' hazırlanıyor.

Kütahya termal turizmi alanında yeni projeler üretecek!

Çini diyarı Kütahya, ses getirecek yeni nesil yatırımlara hazırlanıyor. Ulaşım sorunlarını çözen şehir yakın zamanda tamamlayacağı projelerle termal turizmi alanında birçok ülkeden ziyaretçi çekecek.

Uzeller'in Harbiye'deki dairesi mahkeme kararı ile satıldı!

Dünyanın en büyük 10 traktör üreticisinden biri arasında yer alan Uzel Makine’nin sahiplerine ait İstanbul Harbiye’deki daire bugün mahkeme kararı ile satıldı. 6,6 milyon TL değer biçilen dairenin satış ihalesini, Türkan Uzel’in kızı Şafak Kibar kazandı.

İnegöl Oylat modern sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek!

İnegöl Belediyesi’ne ait termal tesis Oylat’ta ‘Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi’ kurulması için hazırlanan proje BEBKA desteğiyle hayata geçirilecek. Proje ile Oylat, modern bir sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek.

Uzeller'in Harbiye’deki 6.6 milyon TL'lik dairesi icradan satılacak!

Uzel Makine’nin kurucusu Ahmet Uzel’in vârisleri arasındaki miras kavgası nedeniyle önce Beylerbeyi’ndeki yalı icralık oldu. Şimdi de alacaklıların açtığı davalar nedeniyle bu kez de Harbiye’deki 6 milyon 625 bin liralık daire satışa çıkarılacak.

1946 yılında Harbiye imar edilecek!

1946 yılında Belediye, Harbiye semti için hazırlanan imar planını tatbik edecekmiş. Harbiye binasının da yıktırılması gündeme gelse de bu işten vazgeçilmiş. Bölgede bir açık hava tiyatrosu, sergi binası ve bir otel yapılacakmış.

Sembol Uluslararası Yatırım Tarım Peyzaj İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Harbiye Şubesi açıldı!

Sembol Uluslararası Yatırım Tarım Peyzaj İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Harbiye Şubesi, Necmettin Işık Şube Müdürlüğü'nde 43 milyon 760 bin TL sermaye ile 10 Eylül'de açıldı.

1940 yılında Harbiye'de bir meydan ve bahçe yapılacak!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Harbiye'de bir meydan ve bahçe vücuda getirmeye karar vermiş. Prost'un hazırladığı plana göre genişletilecek olan sahada bulunan Elektrik İdaresi'ne ait bir bina da istimlak edilecekmiş.

Aksa Jeneratör Harbiye Açık Hava Konserleri’nin enerji sponsoru oldu!

Türkiye Jeneratör sektörünün lider firması Aksa Jeneratör, Harbiye Açık Hava Konserleri’nin enerji sponsoru oldu.

Harbiye turizmi Haberi

Harbiye turizmi

Özellikle Ürgen caddesinde ciddi riskler yaratan heyelan bölgesinin fiziki yapısının ve projelendirilen yeni tasarımının gözden geçirildiği toplantıda bölge esnafın da görüşlerine başvuruldu. Toplantıda ana tema Harbiye Bölgesinin hak ettiği turizm potansiyeline kavuşmasının sağlanması olurken, bu bölgede yaşayan halkında ticari, sosyal ve kültürel kazanımlarının da artırılması yönünde çaba sarf ediliyor. Büyükşehir Belediyesinin görev alanında bulunan Şelale bölgesinde yapılacak işlemler için daha geniş katılımlı bir toplantının yapılmasına Mimarlar ve Mühendisler odasından ve Büyükşehir Belediyesi mar şleri Dairesi başkanlığından yetkililerin yanı sıra o bölgede faaliyet gösteren tüm işyeri sahiplerinin de 26.01.2015 tarihinde Harbiye Boğaziçi otel konferans salonunda yapılacak toplantıya davet edilmesine karar verildi. 

Harbiye "Turizm bölgesi" olacak Defne Belediyesi kentin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Harbiye Şelale bölgesi ile ilgili yaptığı çalışmaları...