30 / 04 / 2024

Harika Park Kentsel Dönüşüm Projesi

Harika Park Kentsel Dönüşüm Projesi

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ahi Evran Mahallesi’nde uygulayacakları Harika Park Kentsel Dönüşüm Projesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onay verdiğini söyledi. Çelik önemli bir aşamayı geride bıraktıklarını da belirtti.

İBB'nin Eyüpsultan'daki Gençlik Parkı'nı yıkım kararına mahkemeden dur!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'da hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Gençlik Parkı'nın yıkılmasıyla ilgili kararının yürütmesi durduruldu.

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkıldı!

Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm çalışmaları için yıkımlara başlayan İBB tüm tepkilere rağmen ilçede yer alan Gençlik Parkı'nın yıkımını gerçekleştirdi.

Eyüpsultan Gençlik Parkı'nda yıkım grevi!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım kararı alınan Eyüpsultan Geçnlik Parkı'nda yıkım kararının bozulmasını isteyen vatandaşlar grev yapıyor. 

Tevfik Göksu'dan Yeşilpınar'daki kentsel dönüşüme tepki!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu Eyüpsultan'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında Gençlik Parkı'nın yıkıma dahil edilmesine tepki gösterdi.

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkım karar yargıda!

Eyüpsultan'a bağlı Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm çalışmaları için Eyüpsultan Gençlik Parkı'nın yıkımına karar vermişti. Söz konusu karar yargıya taşındı.

Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm nöbeti!

KİPTAŞ ve İBB tarafından Eyüpsultan'a bağlı Yeşilpınar'da başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarında tepkiler büyümeye devam ediyor. Mahalle sakinleri deprem toplama alanı olan parkın yıkılmaması nöbet tutuyor. 

Şeker fabrikalarının arazileri konut yapımı ve ticaret için kullanılabilecek!

Şeker fabrikalarının imar planının değişmesiyle birlikte arsaların olduğu parsellere ticaret, turizm, konut, park, kentsel gelişme alanı tanımları geldi...

Trabzon'daki Erdal Kurtoğlu Parkı Suudilere satıldı!

Trabzon Beşikdüzü'nde önemli kentsel yeşil alanlarından olan Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı'nın 3. kez Suudi şirkete satıldığı öğrenildi.

Odunpazarı Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme projesi tamam!

Eskişehir Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme projesi tamamlandı. Proje Londra'da LEAF ödüllerinde Yılın Kentsel Tasarımı seçilmişti...

Teknik Yapı Yücel Park satış fiyatları!

Teknik Yapı Yücel Park satış fiyatları daire alanlarına ve kat planlarına göre değişiklik gösteriyor. Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen projede 825 konut ve 17 ticari alan bulunuyor. 

Teknik Yapı Yücel Park ön satışta!

Teknik Yapı'nın Kartal'daki kentsel dönüşüm projesinde ön satışlar başladı. Teknik Yapı Yücel Park'ta 299 bin TL'den başlayan fiyat avantajı sunuluyor. 

Metris Kışlası'na kentsel dönüşüm parkı!

Esenler-Atışalanı’nda bulunan toplam 1 milyon 658 bin metrekarelik Metris Kışlası’nın 236 dönümü Esenler Belediyesi’ne devredildi. Belediye, bölgede en büyük kentsel dönüşüm parkını inşa edecek.

Esenler Kentsel Dönüşüm Basın Toplantısı 31 Temmuz'da!

Esenler Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm basın toplantısı gerçekleşecek. Toplantı, 31 Temmuz Salı Günü 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda düzenlenecek.

Harika Park Kentsel Dönüşüm Projesi Haberi

Harika Park Kentsel Dönüşüm Projesi




Kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli bir aşamayı geride bıraktıklarının altını çizen Başkan Mustafa Çelik,” Kasım 2013 tarihinde Ahi Evran Mahallemizde hazırlayacağımız Kentsel Dönüşüm Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bölgenin riskli alan ilan edilmesiyle ilgili başvuruda bulunmuştuk. Geçtiğimiz hafta Ankara’ya giderek Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce Bey’le görüştük. Projemizi tüm detaylarıyla anlattık. Kendisi de projeyi çok beğendiğini söyledi. Projenin sosyal konut tarzında değil de adeta lüks konut projesi kapsamında hazırlandığını belirtti. Gerek kat yükseklikleri, gerekse sosyal donatıları ve yeşil alanları açısından değer verdikleri bir proje olduğunu söyleyerek ‘kısa sürede biz projeyi onaylarız’ dedi. Hakikaten dediği gibi de oldu ve bu hafta içerisinde bizim proje başvurumuz onaylandı” müjdesini verdi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bakanlar Kurulu imzasından sonra Başbakanlık’a ‘olur’ yazısını...