04 / 05 / 2024

Harita Topografı

Harita Topografı

Batman'ın sayısallaşma oranının düşük olduğunu belirten Harita Topografı uzmanları, bu yüzden kent merkezindeki çoğu parsellerin grafik olduğundan ölçülemediğini bu yüzden de Batman'ın tarla ve köy konumunda göründüğüne dikkat çektiler.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri  Odası Serbest Mühendislik Müşavirlik Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmlik bugünkü 31780 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rölöve Harita Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rölöve Harita Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Barış Kılıçkara tarafından kuruldu.

Başaran Harita Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Başaran Harita Mühendislik Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Burak Baş tarafından kuruldu.

Aldemir İnşaat Harita Nakliye Ve Emlak Alım Satım Hizmetleri Sanayii Ticaret Ltd.Şti.Ümraniye Şubesi açıldı!

Aldemir İnşaat Harita Nakliye Ve Emlak Alım Satım Hizmetleri Sanayii Ticaret Ltd.Şti.Ümraniye Şubesi Ümraniye'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Özkan Aldemir tarafından açıldı.

Perspektif Harita Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Perspektif Harita Mühendislik Limited Şirketi Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Kıreker tarafından kuruldu.

Hbs Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hbs Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Bekir Seviç ve Hakan Bekar ortaklığında kuruldu.

Kadim Harita İnşaat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Kadim Harita İnşaat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi Esenler’de  100  bin TL sermaye bedeli ile S Günay    Doğan tarafından kuruldu.

Ata 44 Mimarlık Mühendislik İnşaat Harita Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ata 44 Mimarlık Mühendislik İnşaat Harita Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kartal’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Berktaş tarafından kuruldu.

Nüve Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nüve Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şile’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Nihat Aytek, Serhat Aytek  tarafından kuruldu.

Fi Harita Mühendislik Planlama İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fi Harita Mühendislik Planlama İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Furkan İslam tarafından kuruldu.

Bsn Harita Mühendislik Şehir Planlama Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bsn Harita Mühendislik Şehir Planlama Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Limited Şirketi Üsküdar’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Uslu tarafından kuruldu.

Agf Harita Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agf Harita Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Arda Gürel Fırlarer ve Zafer Çelik ortaklığında kuruldu.

Ayk Bilgin Harita İnşaat Otomotiv Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Ayk Bilgin Harita İnşaat Otomotiv Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Ayk Bilgin Harita İnşaat Otomotiv Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli Ümraniye’de yapıldı.

Harita Topografı Haberi

Harita Topografı

Batman'ın sayısallaşma oranının düşük olduğunu belirten Harita Topografı uzmanları ve emlakçılar, bu yüzden kent merkezindeki çoğu parsellerin (sınırların) grafik olduğundan ölçülemediğini belirttiler. Uzmanlar, sayısallaşma olmadığı ve parsellerin ölçülemediğinden dolayı Batman'ın tarla ve köy konumunda göründüğünü vurgulayarak, bunun sıkıntılara neden olduğunu ifade ettiler.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulunan Batmanlı Harita Topografı uzmanları ve emlakçılar, yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

“Resmiyette parsellerin ölçümü yapılamıyor”

Harita Topografı Veysi Söğüt, konu hakkında değerlendirmede bulunarak, “Batman’da sayısallaştırmanın oranı düşük olduğu için çoğu parseller grafiktir. Grafik olduğundan dolayı parseller ölçülemiyor. Sınırlar yüzünden kavgalara, hata ölüm ve yaralanmalara neden oluyor. Hisseli satışlar da sıkıntılar olduğundan tapu devirleri olmuyor. Batman hala tarla ve köy konumunda görünüyor. Batman merkezinin yarısının sayısallaştırma olmaması büyük mağduriyettir. Resmiyette parsellerin ölçümü yapılamıyor. Parsel sınırları belli...