09 / 05 / 2024

harran italya kardeş şehir

harran italya kardeş şehir

İtalya’nın Alberobello ile Harran belediyeleri kardeş şehir oldu. İtalya’nın güneydoğusunda Harran’daki kubbe evlere benzer yapılarıyla ün yapmış Alberobello kenti ile Harran ilçesi, bu benzerlikten yola çıkılarak kardeş kent oldu....

Güney Kardeşler İnşaat Gayrimenkul Danışmanlığı ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güney Kardeşler İnşaat Gayrimenkul Danışmanlığı ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Haydar Cem Güney ve Cenk Güney ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 31 Mart'ta Kadıköy, Bostancı Mahallesi, Kitapçı Mehmet Süleyman Sokak'ta kuruldu.

Kosova Kardeş Keçiören Parkı açıldı!

Kosova’nın güneyinde, nüfusunun büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Mamuşa kasabasında, Ankara’nın Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan “Kardeş Keçiören Parkı” ve “Çanakkale Şehitleri Anıtı” törenle açıldı.

Şanlıurfa Harran'ın çehresi değişiyor!

İmam Bakır Türbesi ve Camisinin çevresinde çevre düzenlemesi ve parke çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ilçe genelinde yapmış olduğu 100 bin metrekare parke yol yapımı ile Harran'ın çehresini değiştiriyor.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Osmanbey Kampüsüne taşındı!

Osmanbey Kampüsüne 10 Şubat 2016 tarihinde taşıma işlemine başlayan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi 5 günlük taşıma işlemlerinin ardından dün yeni hastanede hastalara vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi 15 Şubat'ta açılacak!

20 yıl önce temeli atılan ve yapımı yılan hikâyesine dönen 600 yataklı Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi için geri sayım başladı. Hastane 15 Şubat'ta açılıyor.

Al Nahas Kardeşler Gayrimenkul İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Nahas Kardeşler Gayrimenkul İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Abdulrahman Alhanas ve Ahmed Alhanas ortaklığıyla 130 bin TL sermaye ile 22 Ocak'ta Esenyurt, Akevler Mahallesi'nde kuruldu.

Öncel Kardeşler Alarm ve Güvenlik Sistemleri İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öncel Kardeşler Alarm ve Güvenlik Sistemleri İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bilal Öncel, Veysel Öncel, Cihan Öncel ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 13 Ocak'ta Esenyurt, Cumhuriyet Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi'nde kuruldu.

Şanlıurfa Harran'daki kümbet evler restore edilecek!

Tarihin ilk islam üniversitesinin bulunduğu, farklı mimarisiyle turizmin gözdesi Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde ziyaretçiler, il Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce bir kümbet evin restore edilmesiyle yapılacak otelde konaklayacak.

Harran yeniden inşa ediliyor!

İlçede çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüren Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz Harran'ın bütün kırsal ve şehir merkezindeki yollarını dur durak bilmeden yeniden inşa ediyor.

Harran'ın altyapısı yenileniyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Harran İlçesinde yapılan alt ve üst yapı çalışmalarını denetledi, Başkan Çiftçi, kentin turizmi için büyük önem arz eden çalışmaları yerinde inceledi.

Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi'nde Didim konuşuldu!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Turizm Platformu’nun işbirliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi ile dünya kentleri Mersin’de buluştu.

Mersin 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi bugün başlıyor!

Mersin'de yapılacak "1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi" için bugün 4 kıtadan 25 ülkeden 52 belediyeden toplam 171 kişilik heyet geliyor.

Gençyılmaz Kardeşler İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gençyılmaz Kardeşler İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Umut Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 10 Kasım'da Büyükçekmece, Mimar Sinan Mahallesi'nde kuruldu.

harran italya kardeş şehir Haberi

harran italya kardeş şehir


Şanlıurfa’nın Harran ilçesiyle İtalya’nın Alberobello belediyeleri arasında kardeş kent protokolü imzalandı.


İtalya’nın güneydoğusunda Harran’daki kubbe evlere benzer yapılarıyla ün yapmış Alberobello kenti ile Harran ilçesi, bu benzerlikten yola çıkılarak kardeş kent oldu.


Alberobello’da yapılan törenle Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve Alberobello Belediye Başkanı Michele Maria Longo kardeş kent protokolüne imza attı.


Longo, imza töreninde yaptığı konuşmada, Alberobello evlerinin doğudan özellikle Harran’dan ilham alınarak, doğu medeniyetinden etkilenerek inşa edildiğini söyledi.


Törene İtalyan senatörler Riccardo Migliori, Giuseppe Caforio, Pietro Luitzi, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Abdulkadir Emin Önen ve Halil Özcan, Harran Kaymakamı Selami Yazıcı ve Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği İkinci Katibi Aytunç Menevşe...