05 / 05 / 2024

Hasankeyf Artuklu mimarisi

Hasankeyf Artuklu mimarisi

305 hektarlık alan üzerine 4 etap şeklinde inşa edilecek yeni Hasankeyf projesi Artuklu mimarisi ile hayata geçiriliyor. İlk etabı tamamlanan projede arsa alanı 305 hektar olarak hesaplandı...

TOKİ Batman Hasankeyf projesi 17 Ekim'de ihaleye çıkıyor!

Batman İli Hasankeyf İlçesi, Konut ve Sosyal Donatılar; Üniversite Yapıları (Lojman, Nizamiye, Sosyal Tesis ve Yurt), Halk Eğitim Merkezi, Müftülük, Merkez Cami, Semt Cami ve 47 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 17 Ekim'de saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Batman Hasankeyf'te 47 konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Batman Hasankeyf'te 47 konut inşa edecek. Yeni projenin ihalesi 17 Ekim 2018 tarihinde saat 14:30'da yapılacak...

TOKİ Batman Hasankeyf 47 konut ihalesi 17 Ekim'de!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Batman Hasankeyf projesinin ihalesini 17 Ekim'de gerçekleştirecek.

Batman Hasankeyf'te 710 yeni konut inşa ediliyor!

Batman’ın Hasankeyf ilçesini Dicle Nehri kıyısında yeni yerleşim biriminde 710 yeni konut inşa ediliyor. Geçen yıl inşaatına başlanılan projenin Eylül ayının sonunda bitmesi planlanıyor.

TOKİ yeni Hasankeyf’in inşa çalışmalarına hız verdi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı  Ilısu Barajı göl sahasında kalan “Batman’ın Hasankeyf İlçesi 3 belde ve 105 köyde Kentsel Yeni Yerleşim Alanı”nda alt ve üst yapı ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürüttüğü çalışmaları hızlandırdı.

TOKİ Batman Hasankeyf 47 konut ihalesi yarın!

Batman İli Hasankeyf İlçesi, Konut ve Sosyal Donatılar; Üniversite Yapıları (Lojman, Nizamiye, Sosyal Tesis ve Yurt), Halk Eğitim Merkezi, Müftülük, Merkez Cami, Semt Cami ve 47 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

Batman'daki tarihi Artuklu Hamamı taşınıyor!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bulunan tarihi Artuklu Hamamı'nın taşınma işlemi başladı. Bin 500 ton ağırlığındaki hamam, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınacak.

TOKİ Batman Hasankeyf 47 konut ihalesi 8 Ağustos'ta!

Batman İli Hasankeyf İlçesi, Konut ve Sosyal Donatılar; Üniversite Yapıları (Lojman, Nizamiye, Sosyal Tesis ve Yurt), Halk Eğitim Merkezi, Müftülük, Merkez Cami, Semt Cami ve 47 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 8 Ağustos'ta saat 14:00'de yapılacak.

Hasankeyf'teki 150 yıllık mağara için imar başvurusu!

Batman'ın Hasankeyf İlçesi'ndeki 150 yıllık olduğu belirtilen mağaranın imar planı için başvuru yapıldı. Mağarada yaşayan Mehmet Tilki, mağara iskan verilmesini istiyor.

TOKİ Batman Hasankeyf 47 konut ihalesi 8 Ağustos'ta yapılacak!

Batman İli Hasankeyf İlçesi, Konut ve Sosyal Donatılar; Üniversite Yapıları (Lojman, Nizamiye, Sosyal Tesis ve Yurt), Halk Eğitim Merkezi, Müftülük, Merkez Cami, Semt Cami ve 47 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 8 Ağustos'ta saat 14:00'de yapılacak.

Batman Hasankeyf'e butik otel geliyor!

DİKA’nın desteklediği ‘butik otel’ projesi, Batman Hasankeyf'in Üçyol Köyü'nde hayata geçecek. Kaymakam Faruk Baygüven, projenin 3 milyon TL'ye mal olacağını açıkladı. 

TOKİ'den Batman Hasankeyf'e 47 konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Batman Hasankeyf projesinin ihalesini 8 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

Hasankeyf'in yeni konutlarında sona geliniyor!

Ilısu Barajı'nın tamamlanması ile birlilte sular altında kalacak Batman'ın Hasankeyf ilçesinin yeni yerleşim yerindeki konutların inşasında sona gelinirken, yapımı tamamlanan ticaret merkezinde 98 iş yerinin anahtarı hak sahiplerine dağıtıldı.

Hasankeyf Artuklu mimarisi Haberi

Hasankeyf Artuklu mimarisi

305 hektarlık alan üzerine 4 etap şeklinde inşa edilecek yeni Hasankeyf'in ilk etabı tamamlandı. Artuklu mimarisinde tasarlanan yedi farklı tipteki 58 konut Hasankeyflilerin beğenisine sunuldu. Talep doğrultusunda Hasankeyflilerin istediği tarzda konutlar inşa edilecek. TOKİ, Hasankeyf Kaymakamlık konutu ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işinin ihalesini de 28 Ağustos'ta gerçekleştirecek.


Yeni yerleşim yeri için ayrılan 305 hektarlık alanın tamamı imar planı kapsamında değerlendirildi. İmar planı hazırlanırken bölgenin tarihi dokusu yaşam biçimi ve iklim koşulları göz önünde bulunduruldu. Hasankeyf'in yeni imar planı geleneksel dokuyu yansıtan bir kent merkezi sunacak. Hasankeyf'in yerleşiminde dört mahalle öngörüldü. Her birinin merkezinde, eğitim ve sağlık donatıları ile park ve cami bulunacak. Park ve dinlenme alanları, rekreasyon alanları, yürüyüş yolları tasarlandı.


Yeni Hasankeyf'in birinci etabında yöresel mimaride tasarlanmış 7...