29 / 04 / 2024

Hasankeyf bilgi

Hasankeyf bilgi

Ilısu Barajı'nın tamamlanması ile su altında kalacak Hasankeyf'teki tarihi eserler yeni yerleşim birimine taşınmaya hazırlanılıyor.

Neşet Ertaş Bilgi Evi ve Spor Merkezi, Pendik Fatih'te açılacak!

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin yapımı süren 3 kültür merkezi, 2 ilkokul, 1 bilgi evi ve spor merkezi, 2 altgeçit, 1 cem evi ve kültür merkezi, izcilik kampı ve dolgu alan park çalışmalarını denetledi.

Körfez Tatil Beldesi Turistik Tesisler'in pay satış bilgi formu yayınlandı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile ilgili olarak Körfez Tatil Beldesi Turistik Tesisler ve Devremülk İşletmeciliği A.Ş. tarafından Halk GYO'ya yapılan pay satış bilgi formu yayınlandı...

Hotelistan Turizm Otelcilik Bilgi İşlem ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu İstanbul Şubesi açıldı!

Hotelistan Turizm Otelcilik Bilgi İşlem ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu İstanbul Şubesi, Sami Mutlu tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 25 Temmuz'da Beyoğlu, Gümüşsuyu'nda açıldı.

Gersan Elektrik Hindistan'da yeni kurulacak şirketi hakkında bilgi yayınladı!

Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Gersan Elektrik Hindistan'da yeni kurulacak şirketi hakkında bilgi yayınladı.

Süreyya Sadi Bilgiç'ten vergisini zamanında ödeyene yüzde 5 indirim teklifi!

Reel sektörün de, kamunun da temel sorununun tasarruf olduğunu dile getirenTBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Torba Yasa’da teknik çalışmanın Maliye Bakanlığı bürokrasisinden bağımsız yapılmadığını kaydetti

Yerel Yönetimler Kent Bilgi Sistemi kurulması protokolü yapılacak!

Yerel Yönetimlere Kent Bilgi Sisteminin Kurulması Ve İşletilmesi Hakkında İşbirliği Protokolü İmza Programı imza töreni Ankara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı toplantı salonunda saat 14:30'da yapılacak.

Emek Elektrik kar dağıtım politikası hakkında bilgi verdi!

Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emek Elektrik 14 Temmuz 2014 tarihli toplantısında kar dağıtım politikası hakkında bilgi verdi.

Atatürk Havalimanı'nda uçuş bilgi ekranlarındaki sorun giderildi!

TAV Havalimanları Holding'ten yapılan açıklamaya göre Atatürk Havalimanı uçuş bilgi ekranlarındaki sorun giderildi. İç ve dış hatlar terminallerinde bazı uçuş bilgi ekranlarında yaşanan sorunun giderildiği belirtildi.

Batman Hasankeyf'teki 100 mağara otel olacak!

Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf Kaymakamlığı, 'Güdümlü proje' desteği kapsamında Üç yol ( Difne ) köyünü ekolojik projeyle buluşturarak, köydeki 100'e yakın mağarayı apart otele dönüştürecek..

Hasankeyf'teki mağaralar apart otel olacak!

Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf Kaymakamlığı, 'Güdümlü proje' desteği kapsamında Üç yol ( Difne ) köyünü ekolojik projeyle buluşturarak, köydeki 100'e yakın mağarayı apart otele dönüştürecek...

Tapu sicilinin incelenmesi, bilgi ve kayıt örneği istenmesi!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde tapu sicilinin incelenmesi, bilgi ve kayıt örneği istenmesi konusunu kaleme aldı. Resmi Senet örneği ve Harç Makbuzu Örneğinin Verilmesi...

Hasankeyf'te 100 mağaza apart otele dönüşüyor!

BATMAN'ın tarihi ilçesi Hasankeyf Kaymakamlığı, 'Güdümlü proje' desteği kapsamında Üç yol (Difne) koyunu ekolojik projeyle buluşturarak, köydeki 100'e yakın mağarayı Apart Otele dönüştüreceği bildirildi.

Hasankeyf'teki 100 mağara apart otel oluyor!

Hasankeyf'teki proje tanıtım toplantısına katılan Hasankeyf Kaymakamı Temel AYCA, Üçyol köyünü 'Eko Turizm Projesi'yle yeni bir turistik alan yapacaklarını ve köydeki 100'e yakın mağaranın Apart Otellere dönüştürüleceğini söyledi.

Hasankeyf bilgi Haberi

Hasankeyf bilgi

Ilısu Baraj Gölü altında kalacak tarihi Hasankeyf'in yeni yerleşim yeri ile ilgili çalışmalar sürüyor. Belediye ve İlçe Jandarma Komutanlığı dışında bütün kurumların taşındığı yeni yerleşim yerine Ilısu Barajı ve HES Projesi Kültürel Varlıkları Koruma ve Kurtarma Çalışmaları kapsamında getirilecek tarihi ve kültürel eserler, buradaki Kültür Parkı'nda sergilenecek.


Çalışmalarda El-Rızk Cami minaresi, Kızlar Cami, Sultan Süleyman Han Cami giriş kapıları, Koç Cami, İmam Abdullah Türbesi ve Zaviyesi, Zeynel Bey Türbesi, hamam, kale kapısı gibi tarihi yapılar parça ve bütünsel olarak taşınacak. Taşıma işine ilk olarak kasım ayında Zeynel Bey Türbesi ile başlanacak.


Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Zeynel Bey Türbesi'nin taşınmasına ilişkin ihale sürecinin tamamlandığını bildirdi.


Taşınacak eserlerin yeni yerleşim birimindeki Kültür Parkı içerisine veya çevresine yerleştirileceğini kaydeden Baygüven, şöyle konuştu:


"Yeni ilçe de...