13 / 05 / 2024

Hasankeyf Köprüsü restorasyon

Hasankeyf Köprüsü restorasyon

Hasankeyf Köprüsü'nde restorasyon çalışmaları sona yaklaştı. Baraj suları altında kalacak olan Hasankeyf’in 5000 yıllık tarihi köprünün ayakları koruma altına alınıyor.

Hasankeyf Köprüsü restorasyon çalışmaları sürüyor!

Restorasyon çalışmaları kapsamında Hasankeyf’in tarihi köprüsünün ikinci ayağında çalışmalar hızlandırıldı. Karayolları ekiplerinin görev yaptığı restorasyon çalışmalarının önümüzdeki yıl tamamlanacağı belirtildi.

Hasankeyf Köprüsü hizmete açıldı!

Batman, Mardin ve Habur’u birbirine bağlayan ve merakla beklenen Hasankeyf-2 köprünün açılışı yapıldı.

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

Tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Hasankeyf-2 Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Batman Hasankeyf'te iinşa edilen ve Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Eylül sonunda tek yönlü hizmete açılacak.

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Bafra Çetinkaya Köprüsü restorasyon çalışmaları tam gaz!

Bafra Çetinkaya Köprüsü’nde Eylül 2018'de başlayan restorasyon çalışması hızla devam ediyor. Çalışmaların yıl sonu tamamlanması bekleniyor.

Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi! 

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde inşa edilen, ay sonunda tek yönlü olarak hizmete alınacak Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi.Köprüde kalan 30 metrenin de inşa edilmesiyle yıl sonunda çift yönlü olarak ulaşıma açılacak.

Septimius Severus Köprüsü restorasyonu tepki çekti! 

Gaziantep'teki Septimius Severus Köprüsü’ne yapılan onarım tepkilere neden oldu. Restorasyon yapılması beklenen tarihi yapı fayanslanmış bir şekilde onarıldı.

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Adıyaman Altınlı Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde, 'Adıyaman- Göksu- Araban Projesi' kapsamında yapımı gerçekleştirilen tarihi Altınlı Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları sona erdi.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Hasankeyf Köprüsü restorasyon Haberi

Hasankeyf Köprüsü restorasyon

KÖPRÜYE ŞANLIURFA TAŞI

Su seviyesi yüksekliği 520 kodu bulacak olan Ilısu baraj gölü sular altında kalacak olan Hasankeyf’te, tarihi köprü ayaklarındaki tadilat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor Ulaştırma Bakanlığı’nın Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yaptırdığı köprü ayakları güçlendirme çalışmalarında Şanlıurfa’dan getirilen taşlarla güçlendirildiğini belirten Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri, şunları söylediler; “Eski köprünün girişi ile nehirin ilk ayağında çalışmalar son aşamaya geldi. Diğer ayaklarda da çalışmalara yıl sonuna kadar devam edecek. Köprüdeki taşlarla uyumlu olan Şanlıurfa’dan getirilen ve etrafı örülen Hasankeyf köprüsünün ayakları su altında zarar görmeyecek. Özel bir maddeyle köprünün ayakları sağlamlaştırılıyor. Yıl sonuna kadar köprü ayağı tadilatında çalışmaların büyük bölümü tamamlanacak.” 



Batman...