12 / 05 / 2024

Hasanpaşa Hamamı nerede

Hasanpaşa Hamamı nerede

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’daki 365 yıllık Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı’nı restore edecek. Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkartılacağı belirtildi.

Bakan Kurum, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm müjdelerini sıraladı! 12 bin konut inşa ediliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı’nda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Kadıköy Acıbadem, Koşuyolu, Hasanpaşa Mahallelerinin 1/5000 ölçekli ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy ilçesi, Acıbadem, Koşuyolu, Hasanpaşa Mahalleleri' ne ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar planı askıya çıkarıldı.

KİPTAŞ Ayazağa projesi nerede? KİPTAŞ Ayazağa fiyat listesi!

KİPTAŞ Ayazağa projesi nerede sorusunun yanıtı ve KİPTAŞ Ayazağa fiyat listesi haberimizde yer alıyor. Ayazağa KİPTAŞ projesinde 70704 konut 334 ofis bulunuyor.

Ege Yapı Kasımpaşa projesi nerede? Ege Yapı Kasımpaşa fiyat listesi 2022!

Ön talep sürecinin başladığı Ege Yapı Kasımpaşa projesi nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Ege Yapı Kasımpaşa projesi nerede sorusunun yanıtı ve Ege Yapı Kasımpaşa fiyat listesi 2022...

Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Hasanpaşa Mah 3453 ada 1 parsel ve kısmen 595 ada 1 parsel, Zühtüpaşa Mah 3454 ada 1, 2 ve 3 parseller, Tuğlacıbaşı Mah 580 ada 11, 13 ve 14 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP askıya çıkarıldı.

Tokat Mustafa Ağa Hamamı restorasyon işi ihalesi 10 Aralık'ta!

Tokat İl Özel İdaresi tarafından Tokat Merkez Mustafa Ağa Hamamı restorasyon edilecek. Restorasyon işi ihalesi 10 Aralık 2020 tarihinde saat 10:00'da gerçekleşecek.

İstanbul Büyükçekmece'deki bina görenleri şaşırtıyor!

İstanbul Büyükçekmece'deki tarihi Yusuf Paşa Hamamı’nın üzerine inşa edilen iş merkezi, görenleri şaşırtıyor.  1800’lü yıllarda hamam olarak kullanılan tarihi yapının üzerinde 5 katlı iş merkezi bulunuyor...

Kadıköy Hasanpaşa imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli Kadıköy İlçesi Hasanpaşa Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon çalışmaları tam gaz!

Tarihi Dokunun Korunması Projesi kapsamında Kars'taki Mazlumağa Hamamı’nın 3’üncü etap restorasyon çalışmaları başladı. 

İshak Paşa Hamamı yeniden satışa çıkarıldı!

1940'lı yıllarda İshak Paşa Hamamı'nı satın alan Abdullah Münir Akyıldız’ın torunları bugün hamamı yeniden satışa çıkardı.

Kadıköy Hasanpaşa imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Hasanpaşa Mahallesi, Toplu Taşım Gar Sahasına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği askıya çıkarıldı.

Sultanbeyli'de tapular dağıtılıyor!

Sultanbeyli'de 9 mahalleyi kapsayan 1561 parselin ilk tapular veriliyor. En büyük parsel olan Sultangazi 1561, Hasanpaşa’dan başlayarak Necip Fazıl Mahallesi’nde sona eriyor.

Tarihi İshak Paşa Hamamı satışında müşteri mi kızıştırılıyor?

İstanbul Sultanahmet'te, Fatih Sultan Mehmet döneminden kalan tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

Hasanpaşa Hamamı nerede Haberi

Hasanpaşa Hamamı nerede

Bursa’nın tarihi ve kültürel birikimini geleceğe taşıyan özellikli hizmetlere imzasını atan Büyükşehir Belediyesi, kentin incisi Mudanya’da 365 yıllık geçmişiyle önemli bir değer olan Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı’nı, restorasyon çalışmalarının ardından kültür merkezi olarak ilçeye kazandırdı. 


Kentin köklü kültürel birikiminin geleceğe taşınmasında önemli adımlar atıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı Kültür Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde değerleriyle yer alan Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını belirtti.


Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak Mudanya’da ecdat yadigarı bir eserin daha ayağa kaldırıldığını ifade ederek, “Bereketli bir günde güzel bir açılışı gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Mudanya İlçesi Hasanbey Mahallesi’ndeki 365 yıllık Hasanpaşa Hamamı’nı, 4 asır sonra ilk günkü orijinal haliyle ilçeye kazandırıyoruz. Mudanya’nın kalbinde, sosyal, kültürel...