29 / 04 / 2024

İshak Paşa Hamamı yeniden satışa çıkarıldı!

İshak Paşa Hamamı yeniden satışa çıkarıldı!

1940'lı yıllarda İshak Paşa Hamamı'nı satın alan Abdullah Münir Akyıldız’ın torunları bugün hamamı yeniden satışa çıkardı.



1940'lı yıllarda restore edilmesi gereken İshak Paşa Hamamı satışa çıkarılıyor. Hamamı, Abdullah Münir Akyıldız satın alıyor. Bugün İshak Paşa Hamamı’nın tapusu hala Münir Bey’in ailesinin elinde. Aradan geçen yıllar nedeniyle bir hayli yıpranan yapıyı restore etmek için ciddi yatırım gerektiğinin de farkındalar. 

Yeni Şafak Gazetesi'nden Merve Akbaş'ın haberine göre, ailenin yapının orjinal halinde kalması için çabaladıkları belirtiliyor.Gayrimenkul danışmanı Sinan Yıldırım hamamla ile ilgili şunları söyledi: "Hamam olarak restore edilip kullanılmasını istedikleri için satıyorlar. Bu tarihi eserin ailede kalması durumunda yatırımcı veya devlet kadar bakım yapamayacaklarını söylüyorlar. Bu nedenle biz de Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ilgili teklifi yaptık. Onlar için süreç şu an devam ediyor. Arzu ettiğimiz şey, bu eserin en iyi şekilde ihya edilmesi ve tarihi değerini en iyi şekilde koruması. Öncelik yapının hamam olarak kalabilmesi.”

 


Geri Dön