02 / 05 / 2024

hasar

hasar

Tüketici olarak ikinci el araç alan vatandaşların haklarını uzmanlar anlattı. İşte ikinci el araba alacak milyonlarca vatandaşın bilmesi gereken detaylar...

Balıkesir'de deprem bölgesinde hasar tespit ediliyor!

Balıkesir'in merkez Altıeylül ilçesinde yaşanan 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor. Akçaköy'de hasar gören evler tahliye edilecek.

Çapa’da hasar grevi!

İstanbul'da yaşanan 5.8'lik depremden sonra birçok binada hasar oluşması vatandaşları tedirgin etmişti. Çapa Tıp Fakültesi asistanları binalarının tehlikeli olmasına dikkat çekmek için dün iş bıraktı...

Bolu'daki hortumda 12 ev hasar gördü!

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yer alan Taşkesti beldesinde, pazar günü etkili olan hortumda, 12 evde hasar meydana geldi. Bölgede hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı kaydedildi.

Nero Hasar Onarım Endüstriyel Makine Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nero Hasar Onarım Endüstriyel Makine Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Ozan Sarıkaya tarafından kuruldu.

Hasar tespiti tecrübe ve donanım isteyen bir iş!

Hasar tespiti hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Afet Koordinasyon Daire Başkanı Teksin, "Hasar tespiti çok kolay bir iş değil, tecrübe ve donanım isteyen bir iştir. 3 bin 500 kadar teknik personelimiz var, bunların hepsi eğitimli ve donanımlıdır" diye konuştu.

Depremde ağır hasar alan okullar 1999 depreminden önce yapılmış!

İstanbul’da meydana gelen depremden sonra yapılan hasar tespit incelemelerinde toplam 29 olmak üzere, 20’si hafif 9’u ağır hasarlı okulların olduğu tespit edildi. Ağır hasarlı okulların 1999 depreminden önce, az hasarlı olanların ise 1999 sonrası dönemde yapıldığı bilgisine ulaşıldı….

Depremin ardından hasar ihbarlarının sayısı 2 bini aştı!

DASK, Marmara Denizi merkezli deprem sonrasında hızla hasar ihbarlarını alıyor ve hasar tespit çalışmaları için eksper görevlendirmeleri yapıyor...

Hasar gören okullar, israf ve boş vermişlik!

İstanbul Valiliği, 114 okuldan gelen hasar tespit talepleri sonrasında, 20’si az, 9’u ağır hasarlı toplam 29 okulda eğitime ara verildiğini duyurdu...

İstanbul Valiliği'nden hasar gören okullara ilişkin açıklama!

İstanbul Valiliği tarafından, ön hasar tespit çalışmalarında az ve ağır hasarlı olduğu tespit edilen 29 okulda eğitim gören öğrencilerin geçici olarak eğitimlerine devam edecekleri okulları açıklandı..

İstanbul'da 77 binada ağır hasar tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 3 bin 102'si bağımsız birim, 74'ü kamu binası olmak üzere toplam 3 bin 176 yapıda yapılan hasar tespit çalışmalarında, 77 ağır hasarlı yapı tespit edildi.

Esenyurt, Avcılar ve Silivri'de hasar tespit çalışmaları sürüyor!

Esenyurt, Avcılar ve Silivri'de belediye ekiplerinin hasar tespit çalışmaları sürüyor. Silivrispor-Manisaspor maçı, Silivri Stadı'nın deprem sonrası tedbir amaçlı kapatılması nedeniyle Çatalca Stadı'nda oynanacak...

DASK'a hasar ihbarı yağıyor!

İstanbul, Silivri açıklarında meydana gelen 5.7’lik depremin ardından Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na (DASK) hasar ihbarları yağıyor.

Esenyurt'ta depremden hasar gören 4 katlı bina boşaltıldı!

İstanbul'daki dün meydana gelen depremin ardından Esenyurt'ta hasar gören 4 katlı bina boşaltıldı.

hasar Haberi

hasar

Koronavirüs pandemisinin ekonomik etkileri nedeniyle hâlâ sıfır araç bulmakta sıkıntı yaşayan tüketiciler mecburen ikinci el araçlara yöneliyor. “Hasarlı” veya “pert kaydı” olan araçlar, kötü niyetli kişiler tarafından “sıfır” ya da “hasarsız” diye satılabilirken, ikinci el araçlara sıfır araçlardan daha yüksek fiyatlar istenebiliyor. İşte ikinci el araba alacak milyonlarca vatandaşın bilmesi gereken detaylar...

Bilmeden ayıplı otomobil alan yurttaşları Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Türk Borçlar Kanunu koruyor. Bu kanuna göre “Sözleşmeden dönme, aracın ayıpsız mislini isteme, ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme, ücretsiz onarım isteme” haklarınızdan birini kullanabilir, ayrıca uğradığınız zararın tazminini talep edebilirsiniz.

Tüketici olarak ikinci el araç alan vatandaşların haklarını İstanbul Barosu’nun tüketici hukuku uzmanları Şevda Şensoy ve Alpcan Tekdemir Hürriyet'ten Oya Armutçu'ya anlattı.

ARACIN PERT KAYDI VARSA NE YAPMALI?

Z.F.: İki hafif...