27 / 04 / 2024

hasarlı bina onarım işlemleri

hasarlı bina onarım işlemleri

Olası bir İstanbul depremine yönelik alınan tedbirlerin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi..

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve güçlendirme raporu ile ilgili taleplerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Parke nasıl değiştirilir? Hasarlı parke onarımında ne yapılmalı? Parke onarılır mı?

Evinizde görmeye alıştığımız parkelerin bakımı ve onarımı, uzun ömürlü ve güzel bir döşeme için oldukça önemlidir. Parkeler, doğal bir görünüme sahip olduğu için zamanla aşınma ve hasarlar oluşabilir. İşte parkelerinizin bakımını kolaylaştıracak pratik çözümler ve püf noktaları...

İzmir'deki orta hasarlı bina sayısı 511!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamara, "Ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık bina sayımız 506'ya, 4 bin 239 bağımsız bölüme ulaşmıştır. 5 bin 119 binamız az hasarlı, 511 binamız da orta hasarlıdır." dedi.

İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesinin yapıldığını belirten Kurum, "İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342" dedi.

Murat Kurum: Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuru yaptığı açıklamada "Bugün itibarıyla 34 bin 72 binada 210 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231, 3924 bağımsız bölümden oluşuyor." şeklinde konuştu.

Elazığ'da ağır hasarlı bina sayısı 8 bin 519'a ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ deprem alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında; "Toplamda yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı bina sayısı 8 bin 519, bağımsız bölüm sayısı 19 bin 821'e ulaşmıştır" diye konuştu...

Elazığ’da 3 bin 200 ağır hasarlı bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Elazığ merkezli depreme için, “ Yıkık, acil yıkılacak ağır hasarlı bina sayısı 200, bağımsız bölüm sayısı da yaklaşık 10 bin 900’e ulaşmış durumda dedi.

Kandilli: Hasarlı bina varsa girmekten kaçınmakta fayda var!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özener, "Bu büyüklükte depremleri bu bölgede tekrar görme olasılığımız var. Önümüzdeki süreçte yetkili makamların uyarılarına uyarak, hasarlı bina varsa onlara gimekten kaçınmakta fayda var." dedi...

Türk Kızılayı Etimesgut bina onarım ihalesi ertelendi!

Dünkü Resmi Gazete'de yayınlanan Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Ankara Etimesgut bina onarım ihalesinin tarihi değişti..

Sakarya'da 334 hasarlı yapı onarım bekliyor!

17 Ağustos depreminin ardından Sakarya'da tespit edilen 25 bin 543’ü ağır hasarlı bina yıkılırken 19 bin 841 orta hasarlı ve 45 bin 582 az hasarlı binanın onarımı hâlâ tamamlanamadı.

Hasarlı binaların onarımı için kamu ve özel sektörden destek!

FETÖ’nün darbe teşebbüsünde zarar gören kamu binalarının onarımı için kamu ve özel sektör seferberlik başlattı. Kamu kurumları ile inşaatçılar inşa sürecine talip.

Kocaeli Büyükşehir otobüs garajı idari bina yapımı başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi otobüs garajında, bakım onarım atölyesi ve idari bina yapımı çalışmaları başladı. 649 metrekare iki katlı betonarme binada ulaşım kontrol ve çağrı merkezleri ile idari ofisler yer alacak.

hasarlı bina onarım işlemleri Haberi

hasarlı bina onarım işlemleri

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve 25 Milletvekili, olası bir İstanbul depremine yönelik alınan tedbirlerin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge verdi.


Önergede "Deprem konusunda bir çok acı tecrübeler yaşanmasına rağmen hala bir çok vatandaş habersiz olarak, hasarlı binalarda yaşamına devam etmektedir." gerekçesi ile İstanbul’ da orta hasarlı binaların onarım ve güçlendirme çalışmalarının amaca ve tekniğe uygun yapılıp yapılmadığının, bu konuda bugüne kadar yaşanan aksaklıkların neden kaynaklandığının tespit edilmesi ve gereken tedbirlerin bir an önce alınması talep edildi.


Önerge metni:


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


Ülkemizi yasa boğan, binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve binlercesinin yaralandığı 17 Ağustos depreminin üzerinden yaklaşık 17 yıl geçmesine rağmen hala yeterli tedbirlerin alınmadığı bilinmektedir.


Ülkemizin %96’sınm aktif deprem kuşağında yer aldığı konunun...