10 / 05 / 2024

Haşim İşcan Kültür ve Sanat Merkezi yenileme çalışmaları

Haşim İşcan Kültür ve Sanat Merkezi yenileme çalışmaları

Haşim İşcan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen işler kapsamında; binanın dış cephe kaplama sorunları, çatı izolasyon sorunu, sorunları, iç duvar çatlak ve kaplama sorunları, dış cephe yağmur suyu tesisat sorunları giderildi.

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: ‘Bu yıl hedefimiz 56 milyar dolar!’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 hedefinin sürdüğünü söyledi. Deprem ve seçim sürecine karşın, 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefinde sapma olmadığını belirtti.

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm Merkezlerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31364 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm Merkezlerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31213 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde İmar Planlarının Hazırlanması Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm  Merkezlerinde İmar Planlarının Hazırlanması ve Onaylanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31207 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla ilgili yönetmelik çıkarabilecek!

TBMM Genel Kurulunda, Ekonomiye ilişkin ‘torba teklifi’nin 20 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi. Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleriyle ilgili imar planlarının projelendirmelerine Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetmelik çıkarabilecek…

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!

İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları yeniden belirlendi.

Kahramankazan'da her mahalleye kültür evi inşa edilecek!

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un seçim vaatleri arasında bulunan ve tüm merkez mahallelere yapılması planlanan Kültür Evleri projesinin ilki için harekete geçildi.

Ankara'da Kültür Evleri projesinin ilk adımı atıldı! 

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un seçim vaatleri arasında yer alan ve tüm merkez mahallelere inşa edilecek Kültür Evleri projesi için ilk adımı atıldı...

Bodrum'daki iki bölge kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi!

Muğla Bodrum'daki iki ayrı bölge kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olarak ilan edildi.

Kahramankazan Mahalle Kültür Evleri için ilk adım atıldı!

Ankara Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un seçim vaatleri arasında yer alan Mahalle Kültür Evleri projesi için çalışmalara başlandı.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin inşaatı ne zaman bitecek?

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, seçim öncesi vaatleri arasında yer alan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

​Bingöl Merkez Kültür Mahallesi’nde dönüşüm başladı!

​Bingöl Belediyesi tarafından Merkez Kültür Mahallesi’nde uygulanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde çalışmalar başladı.

Haşim İşcan Kültür ve Sanat Merkezi yenileme çalışmaları Haberi

Haşim İşcan Kültür ve Sanat Merkezi yenileme çalışmaları


Yaklaşık 3 ay önce başlayan tadilat çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından kontrol edilen düzeltme işlerini, işin yüklenicisi Metro Properties Gayrimenkul Yatırım A.Ş. bedelsiz olarak yaptı. Metro Properties Gayrimenkul Yatırım A.Ş. tarafından Haşim İşcan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen işler kapsamında; binanın dış cephe kaplama sorunları, çatı izolasyon sorunu, dış cephe doğrama sorunları, ıslak hacim dilatasyon sorunları, iç duvar çatlak ve kaplama sorunları, kapı lento sorunları, yangın sistemi sorunları, dış cephe yağmur suyu tesisat sorunları giderildi. Ayrıca dış cephe limra kaplamaları komple silinerek; su ve kir geçirmeyecek şekilde emprenye kaplandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Metro Properties Gayrimenkul Yatırım A.Ş. arasında 21 Kasım 2003 tarihinde imzalanan sözleşme gereği inşa edilen merkezi daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kullanımına verilmişti. 


Antalya Ekpres...