02 / 05 / 2024

hatay imar semineri

hatay imar semineri

Hatay Barosu'nun, Meslek İçi Eğitim Seminerleri'nin 2. döneminde Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile ortaklaşa düzenlenen İmar Hukuku ve İdari Yargı konulu semineri İskenderun'da gerçekleştirildi.

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...

Japon uzman Hatay, Bingöl, Marmara'ya dikkat çekti! Peş peşe açıkladı! İmar affı, insan hayatını çalıyor...

Japon uzman Hatay, Bingöl, Marmara'ya dikkat çekti! Peş peşe açıkladı! İmar affı, insan hayatını çalıyor...

Yeni imar affı gelecek mi? Depremle yeniden gündemde! Japon uzman resmen uyardı! 

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğuna dikkat çekmişti. Depremin ardından yeniden gündeme imar barışı geldi. Yeni imar affı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

GYODER Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenecek olan İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta online olarak gerçekleştirilecek. 

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

Hatay Samandağ’ın 1/5.000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

Hatay Samandağ’ın 1/5.000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı, Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı.

Hatay Arsuz’un 1/5000 ölçekli imar planları askıya çıktı!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kentteki her ilçe için ayrı olarak kabul edilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları askıya çıktı.

Mehmet Ersoy: Hatay yeniden imar edilecek!

Hatay'ın geçmişten gelen bir tarihe ve potansiyele sahip olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''İhtiyaç duyulan imar planlarını hızlı bir şekilde başlatacağız'' dedi.

Hatay'da 8 bin yeni konut inşa edildi!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da 8 bin konut projesinin hayata geçirildiğini ve imar barışıyla toplam 205 bin Hataylı vatandaşın sorununun çözüldüğünü

İskenderun yeniden imar edilecek!

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Güler, İskenderun'da yeniden imar ve ihya çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Hatay Yayladağı'nda imar barışı toplantısı düzenlendi!

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, "imar barışı" konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Sakarya Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği eğitimi gerçekleştirildi!

Adapazarı Belediyesi personeline yönelik düzenlediği ‘Planlı Alanlar tip imar Yönetmeliği’ konulu eğitim semineri dün yapıldı. 

Hatay Beton Semineri'nde beton üreticileri ve müteahhitler buluştu!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), tarafından Hatay’da gerçekleşen “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri”nde betonda sürdürülebilirlik, iş sağlığı ve güvenliği konuları ele alındı..

hatay imar semineri Haberi

hatay imar semineri

Hatay Barosu'nun, Meslek İçi Eğitim Seminerleri'nin 2. döneminde Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile ortaklaşa düzenlenen İmar Hukuku ve İdari Yargı konulu semineri İskenderun'da gerçekleştirildi. 


Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, açılış konuşmasında seminerin İmar hukukunun ve kentsel dönüşümün birçok kavramının aydınlanmasına yardımcı olacağını belirtti. İstanbul Barosu'ndan Av. Mehmet Nuri Karahan'ın moderatörlüğünde "İmar Hukuku ve İdari Yargı" konulu seminerde Prof. 

Dr. N. İlker Çolak, Av. Ali Rıza llgezdi, İmar hukuku ve kentsel dönüşüm mevzuatıyla ilgili paylaşımda bulundu. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası salonunda Cumartesi günü saat 10.00'da başlayan ve gün boyu süren seminere genç avukatların yüksek katılımı dikkat çekti. 


Ses...