29 / 04 / 2024

Hatay Meclisi

Hatay Meclisi

Hatay Devleti döneminde meclis binası olarak kullanılan ve geçtiğimiz günlerde kamulaştırılan tarihi bina, yanında bulunan konakla beraber kültür-sanat merkezi olacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi bin konteyner ve prefabrik konut yapacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), depremden etkilenen vatandaşlar için  Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da toplam 1000 konteyner ve prefabrik konut yapacak.

Hatay Devleti Meclisi'nin binası kamulaştırıldı!

Hatay'ın anavatana katılışı öncesi "Hatay Devleti Meclisi" olarak kullanılan tarihi binanın bulunduğu bölgede yer alan tarihi evi mülk sahiplerinden satın alıp kamulaştırdı.

Hatay Arsuz’un 1/5000 ölçekli imar planları askıya çıktı!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kentteki her ilçe için ayrı olarak kabul edilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları askıya çıktı.

Hatay Büyükşehir Kasım ayı toplantısı yapıldı!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13’üncü maddesi gereğince Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. birleşimi dün gerçekleşti.

Hatay Samandağ Meclisi'nde imar konuşuldu!

Hatay Samandağ Belediye Meclisi 2017 Temmuz ayı olağan toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Mithat Nehir Başkanlığında düzenlenen toplantıda imar planı düzenlemesi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi 11 Nisan'da toplanacak!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 2017 yılı Mart Ayı toplantısı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın başkanlığında gerçekleşti. Meclis bir sonraki toplantısını 11 Nisan'da gerçekleşecek.

Hatay Büyükşehir Meclisi'nde 37 madde görüşüldü!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda 41 maddeden 37 maddesi görüşüldü. Toplantı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirdi.

Hatay'a yeni sebze ve meyve hali inşa edilecek!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 2017 yılı Şubat Ayı olağan gündemiyle Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın başkanlığında toplandı. İşte gündem maddeleri...

Hatay Antakya Belediye Meclisi'nde gayrimenkul satışı konuşulacak!

Hatay Antakya Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısını bugün gerçekleştirecek. Toplantıda konuşulacak gündem maddelerinin içinde belediyeye ait gayrimenkul satışı da var.

Hatay Büyükşehir Meclisi'nde 48 madde görüşüldü!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 2017 yılı Ocak Ayı olağan gündemiyle Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın başkanlığında toplandı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı toplantısı gerçekleşti!

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı, 9 Aralık Cuma günü HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın başkanlığında HBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi 9 Aralık'ta toplanacak!

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın üçüncü birleşimi, 23 Kasım Çarşamba günü HBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Bir sonraki HBB Meclis Toplantısı’nın 9 Aralık Cuma günü saat 14.00’te HBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirilmesine karar verildi.

Hatay Büyükşehir'in Kasım ayı toplantıları sona erdi!

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumu, 11 Kasım Cuma günü HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın başkanlığında HBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Hatay Meclisi Haberi

Hatay Meclisi

Hatay'da 1927 yılında Fransız mimar Leon Benju tarafından Köprübaşı olarak anılan meydanda inşa edilen bina, 1938'den Hatay Devleti'nin Türkiye'ye katıldığı 29 Haziran 1939'a kadar meclis binası olarak hizmet verdi.

Sonraki yıllarda bu özelliğini yitiren ve 80 yıllık süre zarfında sinema salonu, künefe salonu, lokanta, restoran gibi iş kollarına hizmet veren tarihi yapının kültürel faaliyetleri için Hatay Valiliği harekete geçti.

Özel şahsa ait olan meclis binası ile yanında bulunan tarihi konağı satın alarak kamulaştıran valilik, yapılacak restorasyon sonrası binanın kültür ve sanat merkezi olarak kullanılacak.

"Asıl amacıyla hiç kullanılmadı"

Proje çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi alan ve incemlemeler yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Meclis Binası'nın kamulaştırılmasının ülkenin geçmişten bu yana önemli gündem maddelerinden birisi olduğunu kaydetti.

Söz konusu binanın Hatay Devleti'nin ilk meclis toplantısını düzenlediği...