25 / 08 / 2024

hatay petrol rafinerisi mi yapılacak

hatay petrol rafinerisi mi yapılacak

Türkiye Petrolleri Genel Müdür Vekili Besim Şişman, Hatay'da Dörtyol ilçesi civarında bir petrol rafinerisi kurma planları olduğunu açıkladı.

Yumurtalık’taki rafineri arazisi rant alanına mı dönüşüyor?

2009'da petrol rafinerisi kurması için Çalık Holding'e verilen Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki arazinin, rafine kurulamayınca rant alanına çevrilebileceği düşünülüyor. Müzeyyen Şevkin, deniz kenarındaki değerli arsaların özel sektör firmalarına verilmesinden büyük kaygı duyduklarını belirtti...

Hatay ve Adana'da acele kamulaştırma kararı!

Hatay ve Adana illeri sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hatay İskenderun'da satılık gayrimenkul!

Türk Sosyal Bilimler Derneği, Hatay İskenderun Akçay'da yer alan petrol tesisi alanı ve akaryakıt depolama alanı olarak kullanılan gayrimenkulü satışa çıkardı. Taşınmazın satışı teklif toplama usulüyle gerçekleşecek.

Çin ve Kamboçya arasında petrol rafinerisi anlaşması imzalandı!

Çin ve Kamboçya, petrol rafinerisi için 620 milyon dolarlık EPC anlaşması imzaladı. İlk etap olarak petrol rafinerisi inşasının, 2018 sonunda yıllık 2 milyon ton petrol üretimi kapasitesi ile tamamlanması bekleniyor.

Hatay İskenderun'daki arsa satılıyor!

Hatay İli İskenderun İlçesi Akçay mevkisinde bulunan petrol tesisi alanı satılacaktır. Arsa toplamda 57.693 metrekare yüzölçümüne sahip.

Irak'ta günlük 150 bin varil kapasiteli petrol rafinerisi inşa edilecek!

Irak Petrol Bakanlığı, güneydeki Meysan ilinde günlük 150 bin varil petrol ihracatı kapasitesine sahip rafinerinin inşaatına başlanacağını duyurdu. Rafinerinin inşaatı ve çalıştırılmasının Çinli ve İsviçreli şirket tarafından yürütüleceğini aktarıldı.

Hatay Kırıkhan Vardılar Petrol törenle hizmete açıldı!

Gazeteci, TV Yönetmeni ve aynı zamanda Radyocu Rahmi VARDI'nın sahipliğini yaptığı VARDILAR PETROL Akaryakıt Petrol İstasyonu, düzenlenen görkemli bir törenle hizmete girdi.

STAR Rafinerisi'nin altyapısı yüzde 95 oranında tamamlandı!

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR'ın Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Petkim kampüsü içinde yapımı devam eden STAR Rafinerisi'nde altyapının yüzde 95 oranında tamamlandığını söyledi.

Tüpraş İzmir rafinerisi modernize edilecek!

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (Tüpraş) İzmir rafinerisi 220 milyon liralık yatırımla modernize edilecek.Tüpraş, İzmir'deki rafinerisine yönelik modernizasyon yatırımı yapacak. Modernizasyon çalışmaları için 220 milyon liralık kaynak kullanılacak.

Yükselir Group İran'a yatırım yaptı!

Yükselir Group, İran'da 4 petrol rafinerisi satın aldı. Şirket,1 milyar 750 milyon euroluk yatırımla 6 bin kişilik de istihdam sağlamayı planlıyor.

OMV Petrol Ofisi 9 ilde gayrimenkullerini satışa çıkardı!

OMV Petrol Ofisi A.Ş. Batman, İstanbul, Rize, Çanakkale, Mersin, Eskişehir, Balıkesir, Diyarbakır ve Hatay olmak üzere 9 ilde gayrimenkullerini satışa çıkardı. Son teklif verme tarihi 15 Temmuz...

Hatay’a petrol rafinerisi yapılacak!

Türkiye Petrolleri Genel Müdür Vekili Besim Şişman, Hatay'da Dörtyol ilçesi civarında bir petrol rafinerisi kurma planları olduğunu açıkladı.

Denizbank Aliağa STAR Rafinerisi'ne kredi verecek!

AZERBAYCAN Devlet Petrol Şirketi SOCAR tarafından İzmir Aliağa'ya yapılacak STAR Rafinerisi'ne Denizbank kredi verecek. Rafineri için alınacak 3.5 milyar dolarlık kredinin 500 milyonu EBRD ve IFC'nin çekilmesinin ardından Denizbank'tan sağlanacak...

hatay petrol rafinerisi mi yapılacak Haberi

hatay petrol rafinerisi mi yapılacak

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdür Vekili Besim Şişman, Hatay’ın Dörtyol ilçesi civarlarında rafineri kurmayı planladıklarını bildirdi.


Şişman, TP’nin 2023 stratejik vizyonu doğrultusunda Türkiye’nin 10 dünya markasından biri olmayı hedeflediklerini ve bu vizyon dahilinde de kamu paydaşları ile yapılacak değerlendirmelerin ardından Hatay Dörtyol civarında bir rafineri kurmak istediklerini söyledi. Rafinerinin kurulacağı bölgenin Ceyhan limanına yakın olabileceğini anlatan Şişman, bu sayede TP’nin stratejik ve ekonomik öneminin artacağını ifade etti. TP’nin dünya markası olması hedefinin bir parçası olarak halka arzın da planladığını dile getiren Şişman, “Bu, Türkiye’nin gördüğü en büyük halka arzlardan biri olacak. Şirketi hak ettiği en yüksek değerden piyasaya çıkarmamız lazım fakat petrol fiyatlarının durumu gözönüne alındığında bu süreç hemen olmayacak” dedi.


LATİN AMERİKA’DA PROJE


TP’nin hali hazırda Irak, Rusya, Azerbaycan gibi ülkelerde...