17 / 05 / 2024

Hatay sahil turizm planları

Hatay sahil turizm planları

Hatay'ın geçmişten gelen bir tarihe ve potansiyele sahip olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''İhtiyaç duyulan imar planlarını hızlı bir şekilde başlatacağız'' dedi.

Aremsis Holiday Resort için düğmeye basıldı! TMO'nun Hatay'daki eğitim ve dinlenme tesisi otel oluyor!

Antiochia Turizm tarafından Hatay’da inşa edilecek otel projesi resmen başlıyor. 120 oda ve 240 yatak kapasiteli otel projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Peridot İnternational Gayrimenkul Dış Ticaret Ve Turizm Otelcilik Limited Şirketi kuruldu!

Peridot İnternational Gayrimenkul Dış Ticaret Ve Turizm Otelcilik Limited Şirketi Maltepe'de Cengizhan Güngör ve Muhammet Sahil Durmuş ortaklığında kuruldu.

Zin D Sefin Turizm Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Zin D Sefin Turizm Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Sahil Zeki ve Sara Zin Korkmaz ortaklığında kuruldu.

Hatay Altınözü turizm yatırımlarıyla adından söz ettiriyor!

Doğu Akdeniz'in önemli zeytin üretim merkezleri arasında yer alan Hatay'ın Altınözü ilçesi, turizm alanında yapılan yatırımlarla da adından söz ettiriyor.

Ömer Niziplioğlu: Hatay yazlık konutlarla doldu!

Hatay'ın, turizm kenti olduğunu söyleyen ULİKAD Başkanı Ömer Niziplioğlu, ''Sadece yazlık konutlar yapıldığı sahili kaybediyoruz çok daha fazla gelire refaha ulaşabilme imkanı varken bu şekilde kalması hepimizin kaybıdır'' dedi.

Sahil Kamp Turizm Organizasyon Hizmetleri Temizlik Ve Plastik Ürünleri Sanayi Ve Tic.Limited Şti. kuruldu!

Sahil Kamp Turizm Organizasyon Hizmetleri Temizlik Ve Plastik Ürünleri Sanayi Ve Tic.Limited Şti. Şile'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Güvenç Kılınç tarafından kuruld

Hatay'ın tarihi taş evleri zamana direniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antakya'da tarihi ev ve sokaklar yıllara meydan okuyor. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör: "Bu evler turizme hizmet ederken bir de yöre halkının kültürünü de en güzel şekilde yansıtıyor" dedi.

Mehmet Ersoy: Hatay yeniden imar edilecek!

Hatay'ın geçmişten gelen bir tarihe ve potansiyele sahip olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''İhtiyaç duyulan imar planlarını hızlı bir şekilde başlatacağız'' dedi.

İskenderun Sahil Camii'nin inşaatı yükseliyor!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yapımı devam eden ve Budapeşte’de bir caminin model alındığı Sahil Camii inşaatı hızla yükseliyor.

Hatay Vakıflar'dan 5 yıldızlı otel yapımı karşılığı kiralık arsa!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hatay Arsuz'da bulunan arsayı beş yıldızlı otel ve turizm amaçlı tesislerin yapımı karşılığında kiraya veriyor. 30 yıl süreyle kiralanan arsanın bedeli 39 milyon 382 bin 501 TL olarak belirlendi.

Hatay'daki oteller neden satışa çıkarıldı?

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, Hatay turizminin Suriye politikasından dolayı çok yara aldığını belirtti. Nacioğlu, ''Özellikle Hatay’da bulunan birçok otel satışa çıkartıldı ve emin olun otel personelinin maaşını zor ödediklerini görüyoruz''dedi.

Hatay Arsuz sahil yürüyüş yolu hizmete açıldı!

HATAY'ın Arsuz İlçe Belediyesi tarafından yapılan 2.5 kilometrelik 'Arsuz Sahil Yürüyüş Yolu', Büyükşehir Belediyesi Lütfü Savaş'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Hatay Arsuz Sahil Yolu açıldı!

Arsuz Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 2,5 Kilometrelik “Arsuz Sahil Yürüyüş Yolu’nun açılış töreni 30 Temmuz Cumartesi günü Hatay Büyükşehir Belediyesi Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Hatay sahil turizm planları Haberi

Hatay sahil turizm planları

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da bir otelde, sektör temsilcileriyle basına kapalı düzenlenen toplantıya katıdı. Bakan Ersoy, ardından Samandağ ilçesine gitti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, burada Çevlik sahilini gezip yetkililerden bilgi alan Ersoy, Hz. Hızır Türbesi'ni ziyaret ettikten sonra Belen ilçesinde AK Parti Seçim İrtibat Bürosu'nda partililerle buluştu.

Arsuz ilçesindeki seçim irtibat bürosuna giden  Ersoy, yaptığı konuşmada, Hatay'ın gastronomi ve kültür varlıkları bakımından çok değerli olduğunun altını çizdi. 

Hatay'ın denize de bağlantısı olduğunu söyleyen Ersoy, "Biz artık şehirleri bloklar halinde değerlendiriyoruz. Tek şehir olarak değil, diğer şehirlerle birleştirerek ele alıyoruz. Diyarbakır, Mardin, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep beşlisine Hatay'ı da almaya karar verdik. Bu şehirleri 6'lı grup halinde değerlendiriyoruz. Bu bölgeyi bir turizm destinasyonu yapmaya kararlıyız." açıklamasında bulundu.

Hatay'ın geçmişten...