27 / 04 / 2024

Aremsis Holiday Resort için düğmeye basıldı! TMO'nun Hatay'daki eğitim ve dinlenme tesisi otel oluyor!

Aremsis Holiday Resort için düğmeye basıldı! TMO'nun Hatay'daki eğitim ve dinlenme tesisi otel oluyor!

Antiochia Turizm tarafından Hatay’da inşa edilecek otel projesi resmen başlıyor. 120 oda ve 240 yatak kapasiteli otel projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.



Antiochia Turizm’in Hatay’ın Arsuz ilçesinde yapacağı otel projesi resmen başlıyor. Söz konusu projede 240 yatak kapasiteli toplam 120 oda yer alacak.

Antiochia Turizm’in Arsuz’da inşa edeceği otel projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapılmıştı. Bu doğrultuda, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci de başlamıştı. İlgili proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

44 milyar 416 milyon 700 bin TL’ye mal olacak otel projesi, Hatay ili, Arsuz ilçesi, Fagura Mahallesi’nde yer alan 41 bin 791 metrekare büyüklüğündeki alanda ve 44 numaralı parsel üzerine inşa edilecek.

Aremsis Holiday Resort için düğmeye basıldı! TMO nun Hatay daki eğitim ve dinlenme tesisi otel oluyor!

TOPLAM 120 ODA VE 240 YATAK KAPASİTESİ OLACAK

Otel projesi, 3’er katlı 4 bloktan oluşan binalarda (A-B-C-D), her katta 10 oda olacak biçimde tasarlandı. 96 standart oda, 4 bedensel engelli odası ve bunun yanı sıra, 20 adet VIP oda olmak üzere 240 yataklı toplam 120 oda olarak inşa edilecek.

Aynı zamanda; söz konusu projede, 100 kişilik restoran, 20 kişilik cafe, 10 adet tenis kortu (2 kapalı, 7 açık ve 1 merkez kort), 150 kişilik açık araç otoparkı, 2 tane büyük ve küçük açık yüzme havuzu, idari bina, yemekhane, alakart, kantin ve ayrıca, soyunma kabinleri de yer alacak.

Aremsis Holiday Resort için düğmeye basıldı! TMO nun Hatay daki eğitim ve dinlenme tesisi otel oluyor!

BİR YILDA İNŞA EDİLECEK

Antiochia Turizm tarafından inşa edilecek otel projesi inşaat işleri yaklaşık bir sene sürecek Bununla beraber, binaların restore edilme aşamasında personelin çalışma süresi ayda 25 gün ve günde 8 saat, şeklinde olacak. İşletme aşamasında ise bahsi geçen otel yılda 365 gün, günde 24 saat hizmet verecek.

Otelin inşa edileceği yer, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’nün (TMO) daha önceden “Eğitim ve Dinlenme Tesisleri” olarak kullandığı, uzun yıllar boyunca boş olarak bekleyen bina yapıları ve alandan meydana gelecek. Antiochia Turizm, bu alanı TMO’dan kiralayarak otel projesini inşa etmek üzere kullanacak.

Suryapı Yeşil Mavi Maltepe'de son 1+1 fırsatı!

Forward Life yüzde 50 peşin 24 ay vade avantajı ile satışta! Yeni proje!

Neva Vera yüzde 60'ı peşin kalanını vadeyle ödeme seçeneğiyle satışta! 


Geri Dön