27 / 04 / 2024

İstanbul'da 5 bin 500 yapının dönüşümü için düğmeye basıldı!

İstanbul'da 5 bin 500 yapının dönüşümü için düğmeye basıldı!

Mega kent İstanbul'da 5 bin 500 yapının dönüşümü için düğmeye basıldı. Söz konusu projenin temel atma ve yıkım töreni Eyüpsultan'daki İslambey Mahallesi'nde yapıldı.



Mega kent İstanbul'da 5 bin 500 yapının dönüşümü için start verildi. Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'un da katıldığı temel atma ve yıkım töreni Eyüpsultan'daki İslambey Mahallesi'nde yapıldı.

Gerçekleştirilen temel atma ve yıkım töreninde önemli açıklamalar yapan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'un bir deprem kenti olduğunu dile getirerek şehirdeki kentteki 7,5 milyon konut ve iş yerinin 1,5 milyonunun sağlıksız olduğunu ve bunlardan 600 bin tanesinin de acil bir şekilde dönüştürülmesi gerektiğini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada bu gerçeği bilerek çalıştıklarına değinen Murat Kurum, afetlere dirençli bir İstanbul vadettiklerini kaydetti.

Murat Kurum, iki hafta önce Tuzla'da binlerce konutun temellerini attıklarını, yüzlerce riskli binayı davul ve zurnayla yıktıklarına değinerek, bugün de yine aynı amaç için burada olduklarını ve tam 5 bin 500 bağımsız bölümden oluşan kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını söyledi.

İstanbul da 5 bin 500 yapının dönüşümü için düğmeye basıldı!

Şu anki İBB yönetiminin koca 5 yılda yaptığı sayının bu olduğunu söyleyen Murat Kurum tüm çalışmalarda tek bir gayelerinin olduğunu dile getirerek, "Biz, bu kenti sağlam temeller üzerinde geleceğe taşımak istiyoruz." dedi.

Açıklamasında mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin yalnızca temel atmamakla kalmayıp yapılmak istenenlere de engel olduklarını kaydeden Murat Kurum, "Bu zihniyete, bu anlayışa kalsa İstanbul'un kentsel dönüşüme ihtiyacı yoktur." dedi.

650 BİN YUVAYI İSTANBULLU HEMŞERİLERİMİZE KAZANDIRACAĞIZ

İstanbulluların CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayına, depremle ilgili sorular sorduğunu kaydeden Murat Kurum, "İstanbul'da 115 bin konut sözü verip yapmayanlar siz değil misiniz" diye sordu.

Murat Kurum ayrıca yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'u depreme dirençli hale getirmekte kararlı olduklarına da değinerek, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla inşa edeceği 350 bin konutumuzu da 'Yarısı Büyükşehirden' diyerek 650 bin yuvayı da İstanbullulara kazandıracağız. Yine bakanlığımızla belediyelerimizle özel sektörümüzle beraber mega kent İstanbul'da tam 1 milyon yuvamızı güvenli ve sağlıklı duruma getireceğiz." diye konuştu.

Konut balonu gerçekten söndü mü? Vatandaş buna ne dedi?

Aile hekimleri mülk sahipleriyle karakolluk oluyor, kiralar denkleştirilemiyor!

Hurda fiyatlarına zam! Bakır ve demir hurda fiyatları resmen fırladı! Güncel hurda fiyatları 2024


Geri Dön