28 / 06 / 2024

hatay st pierre kilisesi

hatay st pierre kilisesi

Adalet Bakanı Ergin: ''Kenti yılda 2,5 ile 3 milyon misafirin ziyaret etmesi gelecek kuşaklara bırakılabilecek en güzel armağan, en güzel hediye olacaktır''

Hatay'da üst yapı çalışmaları başladı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, il genelinde yol ve kaldırım çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay Samandağ'a üst yapı yatırımı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş öncülüğünde HBB ekipleri modern şehircilik anlayışına uygun olarak çalışmalarına devam ediyor.

TOKİ Hatay İskenderun'da 1. etap çalışmaları başladı!

Hatay’ın İskenderun ilçesi Gültepe Mahallesi üst kısmında yaklaşık 470 dönüm arazi üzerine Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ ) tarafından yapılacak konutların 1. etabı için temel açma çalışmaları başladı.

Hatay Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi göz kamaştırıyor!

Anadolu’da yapılan ilk cami Habib-i Neccar ve dünyadaki ilk mağara kilisesi olan ST. Pierre'e ev sahipliği yapan medeniyetler şehri Hatay, 442 yıldır topraklarında bulundurduğu tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile de göz kamaştırıyor.

Antakya-İskenderun yoluna üst geçit geliyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nce yapımı süren Antakya-İskenderun yolu 2. km'sindeki üst geçit tamamlanmak üzere. Üst geçidin çift asansörlü olduğu ve oldukça modern bir görüntü içerdiği gözleniyor.

Hatay'a yeni üst geçit inşa ediliyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri Antakya Atatürk Caddesi Akademi Hastanesi mevkiinde, yayaların sık kullandığı bir nokta olan ve yol geçişleri sırasında tehlike yaratan güzergâha yapılacak üst geçidin temelini attı.

Hatay'da gemi şeklinde fakülte inşa ediliyor!

Hatay'daki İskenderun Teknik Üniversitesi'de (İSTÜ) gemi şeklinde inşa edilen Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, ilginç mimarisiyle dikkat çekiyor.

Hatay Konak'ta kapalı pazar yerinin üst örtü inşaatına başlanıyor!

HATAY" da geçtiğimiz yıl inşası tamamlanan ancak üst örtüsü olmadığı için hizmete giremeyen kapalı pazaryeri için Konak Belediyesi'nce hazırlanan üst örtü projesi tamamlandı..

Dünyanın ilk mağara kilisesi 500 bin turist hedefliyor!

Hristiyanlar için hac yeri olarak kabul edilen ve bazı kaynaklarda dünyanın ilk mağara kilisesi olduğuna yer verilen St. Pierre Kilisesi'nde, yeni görünümüyle yılda ortalama 500 bin ziyaretçi hedefleniyor.

St. Simone Manastırı ziyarete açıldı!

Hatay'ın önemli tarihi, kültürel zenginliklerinden biri olan St. Simone Manastırı bir yıllık restorasyon çalışmalarının ardından ziyarete açıldı. St. Simeon Manastırı ’na girişlerin ücretsiz olacağı bildirildi.

St. Simone Manastırı ziyarete açıldı!

Hatay'ın önemli tarihi, kültürel zenginliklerinden biri olan St. Simone Manastırı bir yıllık restorasyon çalışmalarının ardından ziyarete açıldı. St. Simeon Manastırı’na girişlerin ücretsiz olacağı bildirildi.

St. Pierre Kilisesi restore ediliyor!

Dünyanın ilk mağara kilisesi ve Hıristiyanların en önemli ibadet mekânlarından olan Antakya’daki St. Pierre Kilisesi, Adana Anıtlar Bölge Müdürlüğü tarafından kabul edilen proje sonrasında aslına uygun olarak restore ediliyor

St Pierre Kilisesi restorasyonu başladı!

Adalet Bakanı Ergin: ''Kenti yılda 2,5 ile 3 milyon misafirin ziyaret etmesi gelecek kuşaklara bırakılabilecek en güzel armağan, en güzel hediye olacaktır''

hatay st pierre kilisesi Haberi

hatay st pierre kilisesi

Hatay'daki St. Pierre Kilisesi Kapsamlı Restorasyonu Başlama Töreni -

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'ın kendi içerisinde çok zenginlikleri barındırdığını, kendilerine düşenin de bu zenginlikleri işleyerek, insanlığın hizmetine sunmak olduğunu belirterek, ''Tarih içerisinde buralarda barınmış olan medeniyetleri, inançları ön plana çıkartıyoruz ve bunların bu coğrafyada kardeşçe yaşamış olduğunun örneklerini sergiliyoruz'' dedi. 

     Bakan Ergin, Hatay'da bulunan ve dünyanın ilk mağara kilisesi kabul edilen St. Pierre Kilisesi'nin kapsamlı restorasyonunun başlama töreninde yaptığı konuşmada, Hristiyanların ilk mağara kiliselerinden olan St. Pierre Kilisesi'nin şu anki halinin orijinaline, aslına uygun olmadığını ifade etti. 

     Kilisenin gelen misafirleri ağırlamak için yeterli imkanlara sahip olmadığını belirten Ergin konuşmasına şöyle devam etti: 

     ''Uzunca bir zamandır eksikliğini hissettiğimiz, bu çalışmaları yapmak üzere ince bir işçilik yapıldı. İşin en...