26 / 07 / 2024

Hatay suriyeli öğrenciler için okul

Hatay suriyeli öğrenciler için okul

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği (İDKA) tarafından yaptırılan Suriyeli öğrencilerin eğitim göreceği okul hizmete girdi.

Hatay'da Suriyeli mültecilerin yüzde 90'ı kirasını ödeyemiyor! 

Suriyeli mültecilerin yüzde 73'ü "yoksulluk" sınırının altında yaşıyor ve yaklaşık 1000 dolar borcu bulunuyor. Bu şartlar altında kirasını ödeyemiyor, ihtiyaçlarını gideremiyorlar...

Suriyeli iş adamları Türkiye'de fabrika açıyor!

Suriyeli iş insanı Ahmet Elaci, Hatay'ın Yayladağı ilçesine 3,5 milyon liralık yatırımla yeni bir fabrika açtı. Elaci, Türkiye'deki yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. 

İHH'den Suriyeli yetimler için özel köy!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli çocukların kalabileceği "Çocuk Yaşam Merkezi" inşa etti.

Hatay'da Suriyeli öğrenciler için okul açıldı!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği (İDKA) tarafından yaptırılan Suriyeli öğrencilerin eğitim göreceği okul hizmete girdi.

Suriyeli sığınmacılar için Hatay ve Kilis'te konut yapılacak!

Sığınmacıların sisteme entegrasyonu için özel bir çalışma başlatıldı. Eğitim seviyesi yüksek olanlara niteliklerine göre iş sağlanacak. Hatay ve Kilis’te de konut yapılacak.

Hatay'da Suriyeli çocuklar için yapılan yaşam merkezi Eylül'de açılacak!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İnsani Yardım Vakfı ve Katar Raf kuruluşlarının iş birliğiyle Suriyeli kimsesiz çocuklar için yaptırılan yaşam merkezi eylül ayında hizmete girecek.

Hatay'da Suriyeliler için 2 katlı okul inşa edilecek!

Hatay Valisi Ercan Topaca, Almanya'nın Aalen Belediye Başkanı ve SDP Meclis Grup Başkanı Cleaus Schmiedel ile Suriyeli çocuklar için 24 derslikli ve 2 katlı prefabrik okulun protokolünü imzaladı.

Suriyeli işadamları Türkiye'de fabrika için arazi arıyor!

Suriyeli işadamları Mersin, Hatay, Antep ve Maraş'ta fabrika için arazi arıyor. Yatırımlara aracılık eden Talat Ali, "Gıdadan ilaca birçok yatırım için yer arıyor ama bulamıyoruz" dedi

Şanlıurfa Akçakale'deki öğrencilere prefabrik derslik yapılıyor!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde eğitim gören Suriyeli öğrenciler için, UNİCEF ve AFAD işbirliği ile modern prefabrik 12 derslik 24 sınıf kuruluyor.

Çadır Kent'te Unıcef Afad işbirliği ile prefabrik derslikler kuruluyor!

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde eğitim gören Suriyeli öğrenciler için, UNİCEF ve AFAD işbirliği ile modern prefabrik 12 derslik 24 sınıf kuruluyor.

Suriyeli gençler ülkelerinin inşası için Mimarlık eğitimi alıyor!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleri ile Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen Suriyeli gençler bir gün ülkelerinin inşasında görev almak üzere mimarlık eğitimi görüyor.

Hatay'da Minik Kalpler Yetim Köyü'nün temeli atıldı!

Hatay Reyhanlı'ya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Katar RAF Hayır Kurumu tarafından 1560 Suriyeli yetim çocuğun barınacağı Minik Kalpler Yetim Köyü yapılıyor.

Hatay'da kira fiyatları artış gösterdi!

Arap yatırımcının emlak ilgisi Anadolu'daki ev fiyatlarına da yansıdı.30 büyükşehirden derlenen verilere göre kira fiyatları Suriyeli vatandaşların artan talebi nedeniyle en fazla Hatay'da arttı.

Hatay suriyeli öğrenciler için okul Haberi

Hatay suriyeli öğrenciler için okul


Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, İnsani Dayanışma ve Kalkınma  Derneği (İDKA) tarafından yaptırılan Suriyeli öğrencilerin eğitim göreceği okul hizmete girdi. 

AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, okulun açılış töreninde  yaptığı konuşmada, Suriyeli öğrencilerin eğitimlerini her zaman desteklediklerini  söyledi.

Suriyeli çocuklara yarım kalan eğitimlerine Türkiye'de devam etme  imkanı verildiğini aktaran Şanverdi, "Açılan okullarla çocukların geleceklerine  yatırım yapılıyor. Sağlam ve bilinçli toplumların en önemli yapı taşı eğitimdir.  Suriyeli çocukların eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri geleceklerine en güzel  yatırımdır." dedi.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve İDKA Başkanı Abdurrazzak  İldiz'in de katıldığı açılışta Suriyeli çocuklar davetlileri söyledikleri  şarkılar ve Türk bayraklarıyla karşıladı.

Yeşilova Mahallesi'nde Dayanışma ve Kalkınma Geçici Eğitim Merkezi  adıyla açılan ve 27 öğretmenin görev alacağı okulda 10 sınıfta 223 Suriyeli  öğrenci eğitim görecek.

Öte yandan, dernek tarafından...