22 / 05 / 2024

Hatay teleferik istasyonu

Hatay teleferik istasyonu

Kurtuluş Caddesi üzerinde yer alan İplik Pazarı mahallesinden, Habib-i Neccar dağına yaklaşık 1150 metre uzunluğunda teleferik hattı yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi (HBB) ilk çalışmaları başlatmıştı.

Hatay Büyükşehir'den 61.3 milyon TL'ye teleferik yapım işi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay ili, Antakya İlçesi Habib-İ Neccar Dağı arası 1100 metre uzunlukta teleferik yapımı ve 22 yıla kadar işletilmesini 61 milyon 312 bin 515 TL muhammen bedelle ihale ediyor.

Hatay'a teleferik geliyor! İhalesi 3 Kasım'da!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Antakya İlçesi Habib-İ Neccar Dağı arasında teleferik projesi inşa edecek. Projenin ihalesi 3 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Hatay teleferik projesinde çalışmalar hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi, teleferik projesindeki çalışmaları hızlandırdı.

Meram Son Durak'ın çehresi teleferikle değişiyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin en önemli dinlenme ve turistik alanı olan Meram Son Durak’ta yapımı devam eden yeraltı otoparkı ve teleferik istasyonu inşaatını inceledi.

Hatay Sunpet Narinler Akaryakıt İstasyonu icradan satılıyor!

Hatay İli Antakya İlçesi Narlıca Mahallesi'nde yer alan Sunpet Narinler Akaryakıt İstasyonu 4 milyon 250 bin 224 TL bedel ile icradan satılıyor.

Hatay Teleferik Projesi'nde çalışmalar hızlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi teleferik projesindeki çalışmaları hızlandırıyor.

İskenderun Denizciler'e 112 istasyonu yapılacak!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Denizciler’ e 112 acil istasyonun yapılacağını belirtti. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ile İskenderun Belediyesi arasında Denizciler bölgesine yapılacak olan 112 acil istasyonu için protokol imzalandı.

İskenderun'a teleferik yapılması planlanıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, İskenderun ilçesinde teleferik yapımı tasarlıyor. Açıklama, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan geldi.

Hatay teleferik projesi müzeyle taçlanacak!

Hatay'da kazı çalışmasında Roma dönemine ait tarihi kalıntılara rastlanması nedeniyle yapımı durdurulan bin 100 metre uzunluğundaki teleferik hattı, onay çıkması halinde kurulacak müzeyle kente ilgiyi daha da arttıracak

Maçka Teleferik İstasyonu revizyon yapım işi ihalesi 22 Aralık'ta!

İstanbul Ulaşım A.Ş; Maçka Teleferik İstasyonu Revizyon Yapım işini 22 Aralık 2014 tarihinde saat 11.00'de ihaleye çıkarıyor. İhale açık ihale usulü ile yapılacak.

Hatay teleferik çalışmaları 2015 sonunda tamamlanacak!

Kurtuluş Caddesi üzerinde yer alan İplik Pazarı mahallesinden, Habib-i Neccar dağına yaklaşık 1150 metre uzunluğunda teleferik hattı yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi (HBB) ilk çalışmaları başlatmıştı.

Denizli teleferik projesinde başlangıç istasyonu tamamlandı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin kısa süre önce inşaatına başladığı teleferik projesinde, başlangıç istasyonu tamamlanırken, tesisin çatı montajına hazır hale getirildiği ifade edildi. Hat; 9 direkten oluşacak...

İzmir metrosunda Göztepe istasyonu hizmete açıldı!

İzmir metrosunda Göztepe istasyonunun da hizmete açıldığı bildirildi. Büyükşehirden yapılan açıklamaya göre Ege Üniversitesi, Evka-3, İzmirspor ve Hatay'dan sonra sonra yerin 26 metre altındaki Göztepe istasyonu da devreye girdi...

Hatay teleferik istasyonu Haberi

Hatay teleferik istasyonu

Tarihi yapıların yoğun olarak bulunduğu Kurtuluş Caddesi üzerinde yer alan İplik Pazarı mahallesinden, Habib-i Neccar dağına yaklaşık 1150 metre uzunluğunda teleferik hattı yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi (HBB) ilk çalışmaları başlatmıştı. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü teleferik çalışmalarında son gelinen aşamada projenin neden yavaşladığına dair merakla beklenen cevabı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr.Lütfü Savaş verdi.


    Başkan Savaş yaptığı açıklamada “Teleferiğin alt istasyonunun yerini açarken tarihi eserler bulduk, bu eserleri yerinde sergileyerek alt istasyonda bir müze yapmak istiyoruz, teleferik projesi çalışmaları devam ediyor. 2015 yılı içerisinde hem müzenin hemde teleferiğin biteceği müjdesini verebiliriz” dedi.

    Teleferik alt istasyon noktasının sit alanı olduğunu işaret eden Başkan Savaş, “Teleferik projesinde alt istasyonun yerini açarken orada çok güzel tarihi eserler bulduk bu eserler...