13 / 05 / 2024

havalimanı projesi için kaç ağaç kesilecek

havalimanı projesi için kaç ağaç kesilecek

İdris Güllüce, İstanbul 3. Havalimanı Projesi nedeniyle kesilen ve kesilecek ağaç sayılarının henüz bilinmediğini dile getirdi. Güllüce, 'Kesilecek her ağacın yerine de 5 katı ağaç dikiminin gerçekleştirilmesi planlanmıştır' dedi.

Çukurova Havalimanı için yer teslimi yapıldı!

Adana ile Mersin'in en önemli projelerinden biri olan Çukurova Havalimanı projesi için yer teslimi yapıldı. 

Ordu-Giresun Havalimanı için 50 milyon liralık ek ödenek!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, mart ayında açılması planlanan Ordu-Giresun Havalimanı Projesi için 50 milyon liralık ek ödenek talimatı verdiğini bildirdi.

TKİ tarafından Linyit Kömür Ocağı projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Türkiye Kömür Ocağı İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından; IV. Grup Linyit Kömür Ocağı projesi için 15 Ocak 2015 günü saat 11:30 'da halk toplantısı düzenlenecek.

Kırşehir'de Pöhrenk Florit Madeni projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Tamer Madencilik İnş. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından; Pöhrenk Florit Madeni projesi için 13 Ocak 2015 günü saat 14:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Adana'da Ceyhan İthal Kömür projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Çalışkan Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından; Ceyhan İthal Kömüre Dayalı Termik Santrali ve kül depolama alanı projesi için 8 Ocak 2015 günü 10:30'da halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Adana'da Astoria İthal Kömür projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Astoria İç ve Dış Ticaret A.Ş tarafından; Astoria İthal Kömüre dayalı Termik Santral projesi için 8 Ocak 2015 günü saat 14:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Mimarlar Odası Dubai Port projesi için Vali'den cevap bekliyor!

Mimarlar Odası’nın kuruluşunun 60’ıncı yıldönümü kokteylinde konuşan MMO Şube Başkanı Arsal Arısal, Dubai Port projesi için Vali Güzeloğlu’ndan randevu istediklerini ancak hala cevap beklediklerini kaydetti.

Köy projesi için ağaç taşımada ilk etap tamam!

Zekeriyaköy'de eski füze üssü olarak kullanılan 467 bin metrekarelik alanda yapılacak olan konut projesi için başlatılan Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en büyük ağaç taşıma operasyonunun ilk etabı tamamlandı.

İzmir'de Kil Ocağı projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş tarafından, İR:74042 Ruhsat Numaralı Kil Ocağı projesi için 25 Aralık 2014 günü saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Kırklareli'de SEDKO Doğalgaz Boru Hattı projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Kırklareligaz Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş tarafından, SEDKO Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali projesi için 25 Aralık 2014 günü saat 11:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Siirt Havalimanı projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

T.C Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Siirt Havalimanı projesi ile ilgili değerlendirme adına 23 Aralık 2014 günü saat 10:00'da Halkın Katılım Toplantısı yapılacaktır.

Elit Yapı'nın yeni projesi için geri sayım başladı!

Son olarak Ankara'nın yeni gözde merkezlerinden Beytepe'de Elit Royal Residence projesini hayata geçirerek Başkent'i "butik residence" konseptiyle tanıştıran Elit Yapı, yeni projesi için çalışmaları hızlandırdı.

Elit Yapı’nın yeni projesi için geri sayım başladı!

Elit Yapı’nın yeni projesi için geri sayım başladı. Beytepe’de Elit Royal Residence projesini hayata geçirerek Başkent’i “butik residence” konseptiyle tanıştıran Elit Yapı, yeni projesi için çalışmaları hızlandırdı.

havalimanı projesi için kaç ağaç kesilecek Haberi

havalimanı projesi için kaç ağaç kesilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul 3. Havalimanı Projesi nedeniyle kesilen ve kesilecek ağaç sayılarının henüz bilinmediğini, kesin rakamın proje tamamlandıktan sonra belirleneceğini vurgulayarak, "Kesilecek her ağacın yerine de 5 katı ağaç dikiminin gerçekleştirilmesi planlanmıştır" bilgisini verdi. 


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesini yanıtlayan Güllüce, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ve güneyinde Marmara Denizi ile kuzeyinde Karadeniz'e kadar uzanan ve içerisinde 3. Havalimanı İnşaatı Projesi'ni de kapsayan toplam 38 bin 500 hektarlık sahanın, yeni yerleşim alanı olarak kullanılması hususunda Bakanlığının yetkilendirildiğini, Bakanlık tarafından "Rezerv Yapı Alanı" olarak belirlendiğini kaydetti. 


Dolayısıyla, İstanbul 3. Havalimanı Projesi kamulaştırma çalışmalarının "yurt savunması" diye bir hükümle yapılmadığını belirten Güllüce, yapılan çalışma tamamen kamu yararı gözetilerek, kamusal tesis alanının kamulaştırmasından ibaret olduğunu, bölgedeki acele kamulaştırma...