07 / 05 / 2024

havalimanı şirketi

havalimanı şirketi

İstanbul 3. havalimanının yapımı ve işletmesini üstlenecek İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'nin kuruluşuyla ilgili Rekabet Kurumuna bildirimde bulunuldu.Konuya ilişkin duyuru, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı.

BinBin’den İstanbul Havalimanı’nda ücretsiz ulaşım desteği!

İGA İstanbul Havalimanı’nda hizmet veren Mikromobilite şirketi BinBin, kısıtlı bir süreyle terminal içerisindeki tüm cihazlarını ücretsiz kullanıma açtığını duyurdu.   

YDA, Arnavutluk'ta havalimanı yapacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde ''Türk şirketi YDA, Kosovalı Başkan ile Arnavutluk'ta havalimanı yapacak'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Saratov Yuri Gagarin Uluslararası Havalimanı 27 Ağustos'ta açılacak!

Türk inşaat şirketi ESTA Construction’ın inşa ettiği Saratov Yuri Gagarin Uluslararası Havalimanı’nın 27 Ağustos tarihinde açılacak.

İtem Turizm Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Havalimanı Şubesi açıldı!

İtem Turizm Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Havalimanı Şubesi bugün Arnavutköy'de 1 milyon 250 bin TL sermaye bedeli ile açıldı...

Jens Bischof: İstanbul Havalimanı olağanüstü bir proje!

İstanbul Havalimanı’nın modern ve verimli olacağını ifade eden Hava yolu şirketi SunExpress Genel Müdürü Jens Bischof, İstanbul Havalimanı’nın olağanüstü bir proje olduğunu söyledi...

Hakvar Turizm Limited Şirketi İstanbul Havalimanı Şubesi açıldı!

Hakvar Turizm Limited Şirketi İstanbul Havalimanı Şubesi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile Arnavutköy'de açıldı. 

İGA'dan İstanbul Havalimanı işçileri hakkında açıklama!

İstanbul Havalimanı projesi yüklenicilerinden DSG İnşaat Limited şirketi ve İGA arasındaki yaşanan sürece ilişkin basın açıklaması yaptı...

Anımtur Turizm Otelcilik Oto Kiralama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Havalimanı Şubesi açıldı!

Anımtur Turizm Otelcilik Oto Kiralama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Havalimanı Şubesi bugün Bakırköy'de 6 milyon 350 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

THY, İstanbul Havalimanı ile atağa kalkacak!

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, açılışı gerçekleşen İstanbul Havalimanı ile ile yeni bir atağa kalkacaklarını ve 2023’te THY’yi Türkiye’nin en büyük şirketi ve en değerli markası haline getireceklerini açıkladı.

Yeni Havalimanı'nın temizliği UFS Tesis Yönetimi’ne emanet!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın temizlik hizmetini United Group şirketi olan UFS Tesis Yönetimi yapacak. Şirket, tüm süreçlerde gelişmiş teknolojileri kullanacak.

İstanbul Yeni Havalimanı anma pulu yarın satışa sunulacak!

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), yarın "İstanbul Yeni Havalimanı" konulu anma pulunu satışa sunacak. 

Yeni Havalimanı'ndaki acil olaylara İBB müdahale edecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İGA Havalimanı İşletmesi Anonim Şirketi arasında "Acil Yardım ve Emniyet Tedbirleri Protokolü" imzalandı. İBB Meclisi'nde oy çoğunluğuyla kabul edilen protokole göre, yaşanabilecek olası afet ve acil durumlara İBB ekipleri, müdahalede bulunacak.

İGA Bilişim Şirketi kuruldu!

İstanbul Yeni Havalimanı’nda yer alan bilişim teknolojileri sisteminin altyapı ve yazılım hizmetlerini sağlamak üzere İGA Havalimanı İşletmesi AŞ tarafından İGA Bilişim şirketi kuruldu.

havalimanı şirketi Haberi

havalimanı şirketi

Konuya ilişkin duyuru, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı. Buna göre, İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'nin, uygulama sözleşmesi çerçevesinde havalimanının yap-işlet-devret modeli ile yapılması, işletme süresi olan 25 yıl boyunca işletilmesi ve 25 yılın sonunda DHMİ'ye devredilmesi işini gerçekleştirmek amacıyla görevli şirket ana sözleşmesinde belirtilen faaliyetlerde bulunmak üzere kurulması işlemi Rekabet Kurumuna bildirildi.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından yap-işlet-devret modeli ile yapılması öngörülerek ihale edilen İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nin, 3 Mayıs 2013'te gerçekleşen ihalesini, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Mapa İnşaat ve Ticaret AŞ, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ ve Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından oluşturulan ortak girişim grubu kazanmıştı.


İhale Görevlendirme Şartnamesi uyarınca yeni havalimanının yap-işlet-devret modeli ile...