01 / 05 / 2024

havalimanının kiralara etkisi

havalimanının kiralara etkisi

Havalimanları kiralama alanında rekabeti büyüttü. Türkiye’de havaalanı ve yolcu sayısının patlaması, günlük kiralama alanında rekabeti büyüttü. Fiyatlar düşerken, havayolu şirketleriyle işbirliklerine giren markalar da arttı.

 Atatürk Havalimanı’nın koronavirüs hastanesine çevrilmesi için öneri!

Çin’de başlayan ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı önlem çalışmaları devam ediyor. Önlem çalışmaları kapsamında " Atatürk Havalimanı’nın koronavirüs hastanesine çevrilebilir mi?" önerisi ise dikkat çekti..

TU’M, Üçüncü havalimanının yeme-içmesine talip!

Cengiz Holding, Kalyon İnşaat ve Saat&Saat’in ortak olduğu TU’M, ilk projesini Water Garden’da Nostalji Sokağı ile hayata geçiriyor. TU’M, nostaljik lezzetleri üçüncü havalimanına da taşımaya talip. Üçüncü havalimanının 30 bin metrekarelik dev yeme-içme alanı ihalesi haftaya yapılacak

Ferşat Kolbakır, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın kapatılması hakkında bilgi verdi!

UZAYTEM Genel Havacılık İşletmesi Sorumlu Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 3 ay kapanmasının ardından özel uçakları ile kente gelmek isteyen iş adamlarının OMÜ Havaalanı'nı kullanabileceğini belirtti.

Rize-Artvin Havalimanı'nın ihalesi için 15 firma şartname aldı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ikinci, deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilecek havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nın ihalesi için 15 firma şartname satın aldı.

Karat 34 Atatürk Havalimanı'nın yanı başında yükseliyor!

Atatürk Havalimanı’nın hemen yanında yükselen prestijli bir karma yaşam projesi olan Karat 34’te 0,42’den başlayan oranlar ve 120 aya varan vadelerle ev sahibi olabilirsiniz.

Atatürk Havalimanı’nın hemen yanında tarihi fırsat!

Atatürk Havalimanı’nın hemen yanında yükselen prestijli bir karma yaşam projesi olan Karat 34’te 0,42’den başlayan oranlar ve 120 aya varan vadelerle ev sahibi olabilirsiniz..

3. havalimanının başarısı belgesel oluyor!

Tamamlandığında yılda 200 milyon yolcuya ev sahipliği yapması beklenen İstanbul Yeni Havalimanı'nın başarısı belgesele çekilecek. Belgeselin ardından kitap da yazılacak.

TAV, Küba Havana Havalimanı’nın işletmesi için son aşamada!

TAV CEO’su Sani Şener, yapımı devam eden 3. havalimanına rağmen Atatürk Havalimanı’na yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, "Küba’da ise Havana Havalimanı’nın işletmesi için son noktaya geldik." dedi.

TAV, Umman Maskat Havalimanı'nın yolcu salonunu işletecek!

TAV İşletme Hizmetleri, Umman'ın başkenti Maskat Havalimanı'nın yeni terminal binasında özel yolcu salonu işletmesi için açılan ihaleyi kazandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın ihalesi iptal edildi!

Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ikinci deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilecek havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nın ihalesi, projede revizyon yapılacağından dolayı iptal edildi.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 30'u tamam!

Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinin başında gelen İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabının yüzde 30'u tamamlandı. İlk etap için şu ana kadar 2 milyar avro harcandı.

Sivil havacılık sektörü yeni havalimanını dört gözle bekliyor!

BoraJet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Akol,Türk sivil havacılık sektörünün üçüncü havalimanıyla büyüyeceğini kaydederek sektörün havalimanını dört gözle beklediğini belirtti.

BM, Ankara Esenboğa Havalimanı'nı örnek gösterdi!

Ankara Esenboğa Havalimanı’nın engelli yolcuların seyahatlerini kolaylaştırmak için yaptığı çalışmalar Birleşmiş Milletler’de örnek gösterildi.

havalimanının kiralara etkisi Haberi

havalimanının kiralara etkisi

Son yıllarda biribiri ardına açılan havaalanları ve havayolu şirketlerinin sunduğu imkanlar, günlük kiralamanın da giderek hız kazanmasını, rekabetin iyice kızışmasını sağladı. Pazardaki artan oyuncu sayısı ve oluşan rekabet sonrasında fiyatlar avantajlı seviyelere gelirken, firmalar, havayolu şirketleri ve yolcu programlarıyla yaptıkları işbirliği anlaşmaları çerçevesinde yolculara farklı seçenekler de sunuyor. Ayrıca sektörün önemli kurumsal firmaları da, şubeleşme atağıyla buna yardımcı oluyor ve fiyat avantajının yanında yaygın hizmet de veriyor.


Avrupa ortalamasında


Sektör yetkilileri, eskiden kendi araçlarıyla yurt içinde seyahat edenlerin, uygun bilet fiyatları ve havaalanlarının yaygınlaşması sonrasında uçağı tercih etmeye başladığını, bunun de günlük araç kiralama hizmetlerinde canlılık yarattığını belirtiyor. Bu sayede geçtiğimiz yıllarda oldukça yüksek seyreden kiralama fiyatlarının da, bugün itibariyle Avrupa ortalamalarına ulaştığı kaydediliyor.


Fiyatların uygunlaşması ve rekabet, filolara farklı araç seçeneklerinin...