30 / 04 / 2024

havaray nerelere gelecek

havaray nerelere gelecek

“Havadan giden tramvay” anlamına gelen havaray İstanbul’un trafik sorununa çözüm olmaya geliyor. İstanbul’da toplam 36,2 kilometrelik 3’ü Anadolu, 3’ü ise Avrupa olmak üzere 6 ayrı hat belirlendi. Peki bu 6 hat nereden geçecek? İşte cevabı…

Tuzla Havaray ne zaman bitecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 8 havaray projesi bulunuyor. İstanbul'da kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak "havaray" için Tuzla'da düğmeye basıldı. Tuzla Havaray Projesi 2 Şubat'ta ihale edilecek.

Tuzla Havaray projesi ihalesi ne zaman?

İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak havaray için Tuzla'da düğmeye basıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından yaklaşık 5 kilometrelik hattı kapsayan Tuzla Havaray projesinin ihale tarihi belirlendi.

Tuzla Havaray ihalesi 2 Şubat'ta!

İstanbul'da kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak "havaray" için Tuzla'da düğmeye basıldı. Tuzla Havaray Projesi 2 Şubat'ta ihale edilecek..

İstanbul'da havaray için düğmeye basıldı!

İstanbul'da kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak " havaray " için Tuzla'da düğmeye basıldı. Tuzla Havaray Projesi'nin ihale tarihi belirlendi. Tuzla Havaray Projesi 2 Şubat'ta ihale edilecek.

Tuzla Havaray projesi için düğmeye basıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla Havaray projesi hizmet alımı işi için ihale tarihi belli oldu. 2 Şubat 2015'te ihale edilecek olanTuzla Havaray projesi 5 kilometre uzunluğa sahip olacak. İşte detaylar...

İşte İstanbul‘daki havarayın güzergahları!

Ulaşım projelerine ağırlık veren ve son dönemde milyarlarca liralık yatırım yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2014-2019 bütçesinin 5 milyar lirasını yine ulaşıma ayırdı.İstanbul‘daki havarayın güzergahları belli oldu.

İstanbul'da toplam 8 havaray projesi hayata geçirilecek!

Toplam uzunluğu 47.8 kilometre olarak belirlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı havaray projelerinin güzergahları belli oldu. İstanbul'da toplam 8 havaray projesi hayata geçirilmesi planlanıyor..

Toplu taşımaya indirim gelecek mi?

Tüketici Sorunları Derneği ( TÜSODER ) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, belediyelerin işlettiği toplu taşıma araçları başta olmak üzere tüm taşımacılık sektöründen indirim beklediklerini söyledi. Toplu taşımaya indirim gelecek mi?

İstanbul havaray projeleri ne zaman başlıyor?

Havaray İstanbul'da hangi noktalar arasına inşa edilecek? Havaray etüt proje ihalelerini hangi firmalar, kaç TL teklif ile kazandı? Havaray projelerinde çalışmalara ne zaman başlanacak? İptal edilen teleferik ihalesi hangisi ve tekrar ne zaman yapılacak?.

Gelecek Yapı Referans Tuzla'da peşinde yüzde 8 indirimle! 129 bin TL'ye!

Daire fiyatlarının 129 bin TL'den başlangıç gösterdiği Gelecek Yapı Referans Tuzla projesinde peşin ödemelerde yüzde 8'e varan indirimler uygulanıyor. Proje kapsamında 126 konut yer alıyor.

Marmaray Küçükçekmece'ye ne zaman gelecek?

Marmaray banliyö hattı ne zaman bitecek? Marmaray CR3 banliyö hatlarının iyileştirilmesi projesi ne zaman bitirilecek? Marmaray, Küçükçekmece'le ne zaman geliyor? Marmaray, Halkalı'ya ne zaman gelecek? İşte cevaplar...

Madenlerde yaşam odası zorunlu hale gelecek!

Madenciler Günü'nde onaylanan ILO sözleşmesine göre işçilere barınma ve oksijen imkânı tanıyan yaşam odaları zorunlu hale gelecek. İki çıkışın bulunacağı madenlerde işçiler gerekli gördüğünde inceleme talep edebilecek

Türkiye, gelecek dönemde pozitif aksiyonlar alabilir!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in cuma günü yapacağı değerlendirme öncesi Türkiye'nin kredi notunda ve görünümde herhangi bir değişiklik beklemeyen ekonomistler, gelecek dönemde pozitif aksiyonlar alabileceğini öngörüyor.

havaray nerelere gelecek Haberi

havaray nerelere gelecek




Megakentin trafik sorunu havaray ile çözülecek. “Havadan giden tramvay” anlamına gelen havaray ile İstanbul’un trafik sorunun büyük ölçüde çözülmesi hedefleniyor. 


3’ü Anadolu 3’ü Avrupa’ya

Raylı sistemi havaya taşıyarak alternatif bir yol ortaya çıkartan havaray projesi için İstanbul’da toplam 36,2 kilometrelik 6 ayrı hat belirlendi. Bunlardan 3’ü Anadolu Yakası’nda 3’ü ise Avrupa Yakası’nda bulunuyor. 


Trafiği etkilemeyecek

Sütunlar üzerinde hareket edecek olan sistem mevcut trafiği ve yolları etkilemeyecek. Çok kısa mesafeli olarak düşünülen havaray, ilk etapta minibüslerin ulaşımı sağladığı bölgelerde yapılacak. 


Minibüsler tarih mi olacak?


Toplu taşımada metro ve metrobüsle entegre olarak çalışacak havaray ile minibüslerin de kaldırılmasını gündeme getirecek. Havarayın minibüsçüler tarafından işletilmesi de alternatif...