28 / 07 / 2024

havaş Riga Havalimanı

havaş Riga Havalimanı

Havaş Europe ile Almanya'nın Münih Havalimanı'nda Türk Hava Yolları ve Air Europa ile Hamburg Havalimanı'nda Alitalia ve Brussels Airlines ile Letonya'nın Riga Havalimanı'nda da UTAir Ukraine ile el sıkıştı...

Atatürk Havalimanı'na yapılan hastane hava trafiğini etkileyecek mi?

Emekli Hava Pilot Tümgeneral İrfan Sarp, "İstanbul Atatürk Havalimanı yok edilmemelidir" dedi. Sarp, Atatürk Havalimanı pistleri üzerine hastane yaptırılmasını yanlış bulduğunu belirtti...

CVS Hava Kent'ten İstanbul Havalimanı çevresine yeni projeler!

CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi, İstanbul Havalimanı çevresinde Arnavutköy projesi gibi butik projeler geliştirmeye devam ediyor...

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ulaşım ihalesini Altur-Havaş-Free Turizm kazandı!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ulaşım ihalesinin kazananı belli oldu. 150 otobüsle 18 hat üzerinden yapılacak seferlerin işletmesini Altur-Havaş-Free Turizm konsorsiyumu kazandı. 

3. havalimanı ulaşım ihalesini HAVAŞ-Altur-Free Turizm kazandı!

İstanbul Yeni Havalimanı yolcu taşıma ihalesini Altur, TAV Havalimanları Holding şirketi Havaş ve Efe Erboz'a ait Free Turizm AŞ konsorsiyumu kazandı...

THY ve HAVAŞ, İstanbul Yeni Havalimanı için anlaştı!

THY ile TGS'deki ortağı HAVAŞ arasında, İstanbul Yeni Havalimanı için anlaşmaya varıldığı bildirildi...

3. Havalimanı'nda hava sahası çalışmaları başladı!

İstanbul’un yeni havalimanı için hava sahası düzenleme çalışmaları devam ediyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

Hava Kent'ten 3. havalimanına 4 bin konut!

Hava Kent Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, kooperatiflerinin havalimanı çalışanlarına yönelik 600 konut üretmek üzere kurulduğunu ancak hedef büyüttüklerini söyledi. Çavuş, 4 bin konut üreteceklerini belirtti.

Çukurova Havalimanı 2019'da tamamlanacak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Çukurova Bölgesel Havalimanı için tarih verdi. Çukurova Havalimanı 2019 yılı başında tamamlanacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın çevresindeki yapılaşmaya son!

SABİHA Gökçen Havalimanı’nın çevresindeki yapılaşmanın önüne geçmek, güvenli inişi sağlamak ve yeni hava koridoru açmak için, pistin batı yaklaşma sınırında yer alan bölgeyi tel çitle çevirip, pist sınırına beton perde çekilip, “Yasak bölge” ilan edilecek.

3. Havalimanı'nın yüzde 34'ü tamamlandı!

Sosyal medyada son zamanlarda gündemde olan ve insanların canlı heykellere dönüştüğü donup kalma (Mannequin Challenge) akımına Türk Hava Yolları ve İGA da katıldı. İGA, İstanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 34'ünün tamamlandığını paylaşarak, zaman dursa da çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.

3. havalimanı hava trafik kontrol kulesinin temeli atıldı!

Pininfarina ve Aecom tarafından tasarlanan İstanbul Üçüncü Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

3. Havalimanı Kontrol Kulesi'nin temeli atılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi Temel Atma Töreni öncesinde düzenlenen basın toplantısına katılarak konuştu.

3. havalimanına Uluslararası Mimarlık Ödülü!

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesive Teknik Binası, 370 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda Uluslararası Mimarlık Ödülü'nü değer görüldü

havaş Riga Havalimanı Haberi

havaş Riga Havalimanı


Havaş, Avrupa'daki iştiraki Havaş Europe'un müşteri portföyüne yeni havayolları ekledi.


Havaş'tan yapılan açıklamaya göre şirket, Avrupa'da yer hizmeti verdiği iştiraki Havaş Europe ile Almanya'nın Münih Havalimanı'nda Türk Hava Yolları ve Air Europa ile Hamburg Havalimanı'nda Alitalia ve Brussels Airlines ile Letonya'nın Riga Havalimanı'nda da UTAir Ukraine ile el sıkıştı. Bu çerçevede Münih'te Air Europa'ya bilet satış hizmeti başladı. Türk Hava Yolları'nın yolcu ve harekat hizmetleri de bu havalimanında Havaş Europe tarafından verilecek. Şirket Hamburg'ta ise ay sonuna kadar Alitalia ve Brussels Airlines'a hizmet vermeye başlayacak. Letonya'nın başkenti Riga'da da UTAir Ukraine Havaş Europe'u tercih etti.    


Havaş Genel Müdürü Nurzat Erkal, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:


"Havaş ile yurt içi operasyonumuzu genişletirken, iştirakimiz Havaş Europe ile de büyük bir büyüme ivmesi...