06 / 05 / 2024

Havayolu yolcuları

Havayolu yolcuları

Havayolu yolcu sayısı 144 milyonu aştı. Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı, ekimde 15 milyon 215 bin 940, yılın 10 ayında ise 144 milyon 28 bin 880 oldu.

Havayolu yolcu sayısı 128 milyonu aştı!

Havayolu yolcu sayısı, eylülde 17 milyona ulaştı. Yılın 9 ayında toplam yolcu sayısı 128 milyonu geçti. Türkiye geneli havalimanlarında eylülde 161 bin, 9 ayda ise 1 milyon 269 bin uçağa hizmet verildi.

Türk Hava Yolları'ndan (THY) yolcularına dijital küre hizmeti; Flight Tracker

Türk Hava Yolları (THY), özel "Flight Tracker’’ dijital küresini özel yolcu salonu (Business Lounge) misafirlerinin kullanıma sundu. Yolcular bu dijital kürede  uçuş bilgilerini, anlık hava durumu ve uçulan destinasyonları izleyebilecek. 

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

'Uçak modu' resmen tarihe karışıyor! Avrupa Komisyonu o tarihi duyurdu!

Avrupa Birliği ülkelerinde seyahat eden havayolu yolcularının telefonlarını uçak moduna almalarına gerek bırakmayacak. Konu ile ilgili olarak tarih veren Avrupa Komisyonu yolculara yeni hizmetler sunulacağını duyurdu.

İstanbul Havalimanı yolcuları hayran bıraktı!

İstanbul Havalimanı 148 seferle ilk gününü tamamlandı. 33 saat gibi çok kısa bir sürede gerçekleşen taşınmanın ardından havalimanını kullanan yerli ve yabancı yolcular memnuniyetlerini dile getirdiler.

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı ilk yolcularını taşıdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açmış olduğu Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı seferlerine başlanıldı. Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı ilk yolcularını taşıdı. 

Havayolu ulaştırması için 750 milyon lira harcanacak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl havayolu ulaştırması için 750 milyon lira harcanacağı açıklaması yapıldı. 

3. havalimanına 250 havayolu şirketi uçacak!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü unvanını kazanacak ve sadece ilk etabı 90 milyon yolcu kapasiteli olacak İstanbul Yeni Havalimanı'na 250 havayolu şirketi uçacak.

Havayolu şirketleri 3. havalimanını sabırsızlıkla bekliyor!

Türk havayolu şirketleri, 3. havalimanının hayata geçirilmesiyle İstanbul'un havacılık açısından konumunun daha da güçleneceğini ve Türk havacılık sektörünün öneminin daha da artacağını bildirdi.

İzmir Adnan Menderes'e 2. havayolu pisti kazandırılacak!

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, yerel ve merkezi hükümetin ortak çalışmasıyla İzmir'e ikinci bir havayolu pisti kazandırılabileceğini bildirdi.

Temel Kotil: Üçüncü havalimanı dünya tarihini değiştirecek!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil patronlarının yolcuları olduğunu belirterek, 'Biz patronumuzu memnun etmek için çalıştık ve başardık. Dünyanın en büyük havayolu şirketi değiliz ama memnuniyette bizi kimse geçemez' dedi.

Havayolu yolcu sayısı 155 milyonu geçti!

DHMİ Genel Müdürlüğü, kasım ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye geneli havalimanlarından kasımda hizmet alan yolcu sayısı 11 milyonu, 11 aylık dönemdeki toplam yolcu sayısı ise 155 milyonu geçti.

Havayolu yolcu sayısı 155 milyonu geçti!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, kasım ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı. Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı, 11 aylık dönemde 155 milyonu geçti.

Havayolu yolcu sayısı 144 milyonu aştı!

Ekim ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı.Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı, ekimde 15 milyon 215 bin 940, yılın 10 ayında ise 144 milyon 28 bin 880 oldu.

Havayolu yolcuları Haberi

Havayolu yolcuları

Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı, ekimde 15 milyon 215 bin 940, yılın 10 ayında ise 144 milyon 28 bin 880 oldu.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, ekim ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı.


Havalimanları uçak trafiği, ekimde geçen yılın aynı ayına göre iç hatlarda yüzde 6,9 artışla 64 bin 295, dış hatlarda yüzde 4,1 artışla 56 bin 331 olmak üzere toplamda yüzde 5,6 artışla 120 bin 626 oldu. Geçen ay Karadeniz bölgesi hava sahasındaki üstgeçiş (overflight) trafiğinin özellikle Moldovya ve Ukrayna'da azalması, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye üstgeçiş trafiğini artırdı. Böylece Türkiye hava sahasından ekim ayında yüzde 25,7 artışla 31 bin 176 üstgeçiş trafiği gerçekleşti. Yılın 10 ayında hizmet verilen uçak sayısı yüzde 9,1 artış...