20 / 05 / 2024

havza dışı

havza dışı

Bir coğrafya terimi olarak gayrimenkul sektöründe sıkça karşılaşılan havza nedir, detayları haberimizde...

Havza ne demektir?

Gayrimenkul sektöründe de sıkça karşılaştığımız bir coğrafya terimi olan havza ne demektir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Samsun Havza OSB'de yer tahsisi yapıldı!

Samsun Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsisi yapılıyor. Eurocast Döküm Sanayi A.Ş. OSB bölgesinde fabrika kuracak.

Akkuş Havza-Umut HES Enerji İletim Hattı için kamulaştırma!

154 kV Akkuş Havza-Umut HES Enerji İletim Hattı projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Havza vergi rekortmeni Burhan Büyük oldu!

Havza Vergi Dairesinden yapılan açıklamaya göre, 2015 yılı vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi rekortmeni inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhit Burhan Büyük oldu.

Bayat Havza Trafo Merkezi projesi için acele kamulaştırma!

154 kV Bayat Havza Trafo Merkezi projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Havza koruma sınırı yönetmeliği!

Havza, su ayrım çizgileriyle sınırlanmış, üzerine düşen yağış sularının yer altı ve yüzeysel olarak tek bir çıkış noktasına ulaştığı arazi parçası olarak biliniyor. İşte, havza koruma sınırı yönetmeliği!

Kırklareli'de Evrencik RESTM-Vize Havza TM Elektrik Enerjisi toplantısı 21 Nisan'da!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından Kırklareli'de Evrencik RESTM-Vize Havza TM Elektrik Enerjisi iletim hattı projesi için 21 Nisan'da saat 10:00'da halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Ziya Yılmaz: Havza ve Ladik için ortak turizm planı yapıldı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda Havza ve Ladik ilçeleri için ortak turizm eylem planı hazırlanması kararı alındı. SAMTAB Havza Turizm Eylem Planı Toplantısı yapıldı.

Büyükçekmece Tepecik ve E5 arası imar planı 6 Şubat'ta askıdan indiriliyor!

Büyükçekmece Tepecik Havza dışı bölgesi ve E-5 arası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Tadilat Planına plan notu eklenmesine ilişkin plan tadilatı 6 Şubat 2015'te askıdan indiriliyor. İşte o plan tadilatı...

Büyükçekmece'de enerji nakil hattı bölgesine yapılaşma izni!

Büyükçekmece Tepecik Havza dışı bölgesi ve E-5 arası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatı ile enerji nakil hattı koruma kuşağı alanı şartlı olarak yapılaşmaya açılıyor. İmar planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece Tepecik Havzası imar sorunu çözülecek!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, üzerinden enerji hattı geçen Tepecik Havza Dışı Bölgesi ve E-5 Karayolu arasında kalan bölgenin 40 yıldır çözülemeyen imar sorunun çözüleceğini açıkladı.

Çamlıyayla Havza-Kadıncık 2 Enerji İletim Hattı Projesi için kamulaştırma!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait “154 kV Çamlıyayla Havza-Kadıncık 2 Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında belirlenen alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Çevre düzeni planını kim yapar?

Çevre düzeni planı; coğrafi, sosyal, ekonomik, idari, mekânsal ve fonksiyonel nitelikleri açısından benzerlik gösteren bölge, havza veya en az bir il düzeyinde yapılıyor. Peki, çevre düzeni planını kim yapar?

Alanbaşı Havza Trafo Merkezi Projesi için Artvin Yusufeli'de kamulaştırma yapılacak!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'ne ait “154 kV Alanbaşı Havza Trafo Merkezi Projesi” için Artvin Yusufeli'de kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

havza dışı Haberi

havza dışı

Havza nedir?

Havza, bir göl havzası ya da nehir kaynağı ile bu kaynağın sonlandığı yer arasında kalan alanları ifade ediyor. 


Havza nedir, özellikleri..

* Bir akarsu tarafından parçalanan, 

* Kendine has doğal kaynakları bünyesinde barındıran, 

* Etrafı dağ ve tepelerle çevrili, 

* Suları aynı denize, ırmağa veya göle akan belirli büyüklükte bir arazi parçası.


Bazı havzalar, örneğin denize çıkışı olmayan iç bölgelerde, göllerde ve iç deltalarda sona eriyor. Bir başka deyişle havza nedir, sorusunu yanıtlamak gerekirse;


Havza nedir?

Havza, topografik bir yapının sonucu olarak yüzeysel akışa geçen suların bir mecrada toplandığı ve bu olayların etki alanı içerisinde kalan sahaların tamamıdır. 


Havza içi..

Yukarıda belirtilen özelliklere sahip alan içerisinde kalana kısımlar havza içi olarak nitelendiriliyor.


Havza dışı..

Havza dışı ise yine yukarıda belirtilen özelliklere sahip arazinin dışında kalan bölgeleri ifade ediyor.



Işıl Seren...