17 / 05 / 2024

havza içi

havza içi

Bir coğrafya terimi olarak gayrimenkul sektöründe sıkça karşılaşılan havza nedir, detayları haberimizde...

Havza ne demektir?

Gayrimenkul sektöründe de sıkça karşılaştığımız bir coğrafya terimi olan havza ne demektir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Samsun Havza otoparkı için ihale yapıldı!

Samsun'da park sorununu çözmek için Havza'ya otopark inşa edilecek. İhalesi gerçekleştirilen Havza Mekanik Otoparkı inşaatının temeli iki hafta içerisinde atılacak.

Kars Karakurt için acele kamulaştırma kararı!

154 kV Karakurt HES-Karakurt Havza Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Erzurum Horasan için acele kamulaştırma kararı!

154 kV Horasan-Karakurt Havza Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Havza Yönetim Planlarının Hazırlanması, Uygulanması ve Takibi Yönetmeliği!

Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı...

TOKİ Samsun Havza 3. Etap için çalışmalar başladı!

Samsun Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nı (TOKİ) ziyaret etti. İkiz, Turan ile Havza'da yapılması planlanan 3. etap TOKİ için görüştü.

Samsun'un 5 ilçesine 6.9 milyon TL'lik içme suyu yatırımı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Havza, Kavak, Ladik, Vezirköprü ve Asarcık ilçelerinin içme suyu sorununu çözeceklerini söyledi. Demircioğlu, mahallelerdeki içme suyu inşaatı projesinin 6 milyon 900 bin TL'ye mal olacağını belirtti.

Samsun'daki iki otogarın adı değişti!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, şirket portföyünde yer alan Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çarşamba Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin isim değişikliği hakkında açıklama yaptı.

Samsun Havza Sünnetçi Camii ibadete açıldı!

Havza ilçesinde 2012 yılında inşaatına başlanan Yeni Mahalle Sünnetçi Cami ibadete açıldı. Cami görevlisi Adnan Kurkmazlı, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında bir konuşma yaptı.

Havza yönetmeliği 2015!

Yağış sularının depolandığı, yüzeysel akışa geçen suların bir mecrada toplandığı ve bu olayların etki alanı içerisinde kalan sahaların tamamına havza deniyor. İşte, havza yönetmeliği 2015!

Havza koruma sınırı yönetmeliği!

Havza, su ayrım çizgileriyle sınırlanmış, üzerine düşen yağış sularının yer altı ve yüzeysel olarak tek bir çıkış noktasına ulaştığı arazi parçası olarak biliniyor. İşte, havza koruma sınırı yönetmeliği!

Ziya Yılmaz: Havza ve Ladik için ortak turizm planı yapıldı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda Havza ve Ladik ilçeleri için ortak turizm eylem planı hazırlanması kararı alındı. SAMTAB Havza Turizm Eylem Planı Toplantısı yapıldı.

Faruk Çelik: Madencilikte havza bazlı işletmeciliğe geçilecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yaptığı açıklamada yeni bir düzenleme ile işyeri - ocak bazında madencilik yerine, havzaların verilmesine yönelik düzenleme yapılacağını bildirdi

Bakan Eroğlu'dan 'Melen Havzası' açıklaması!

Bakan Veysel Eroğlu, "Melen Havzası'nı çiçek gibi yapacağız. Burası, İstanbul'a su temin eden, Türkiye'nin en önemli havzalarından bir tanesidir. Havza için eylem planı hazırlıyoruz" dedi

havza içi Haberi

havza içi

Havza nedir?

Havza, bir göl havzası ya da nehir kaynağı ile bu kaynağın sonlandığı yer arasında kalan alanları ifade ediyor. 


Havza nedir, özellikleri..

* Bir akarsu tarafından parçalanan, 

* Kendine has doğal kaynakları bünyesinde barındıran, 

* Etrafı dağ ve tepelerle çevrili, 

* Suları aynı denize, ırmağa veya göle akan belirli büyüklükte bir arazi parçası.


Bazı havzalar, örneğin denize çıkışı olmayan iç bölgelerde, göllerde ve iç deltalarda sona eriyor. Bir başka deyişle havza nedir, sorusunu yanıtlamak gerekirse;


Havza nedir?

Havza, topografik bir yapının sonucu olarak yüzeysel akışa geçen suların bir mecrada toplandığı ve bu olayların etki alanı içerisinde kalan sahaların tamamıdır. 


Havza içi..

Yukarıda belirtilen özelliklere sahip alan içerisinde kalana kısımlar havza içi olarak nitelendiriliyor.


Havza dışı..

Havza dışı ise yine yukarıda belirtilen özelliklere sahip arazinin dışında kalan bölgeleri ifade ediyor.



Işıl Seren...