24 / 12 / 2024

Havza Yönetimi yönetmeliği

Havza Yönetimi yönetmeliği

Nehir havzalarında suyun ayrım çizgisinden denize aktığı noktaya, kapalı havzalarda ise suyun toplandığı nihai noktaya göre suyun toplanma alanlarına havza deniyor. Peki, Havza Yönetimi Merkez Kurulunun teşkili ve görevleri nelerdir?

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği eğitimleri başladı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'nin içeriğinin anlatıldığı uzaktan eğitimlerinin başladığını duyurdu.

Site yönetmeliği 2017!

Site yönetmeliği olan Toplu Yapılarda Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Tesisine Dair Yönetmelik kapsamında site yönetimi, site yöneticisi, site sakinlerinin hak ve sorumlulukları yer alıyor..

Şehitlik Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Şehitlik yerlerinin tespiti, tescili, tahsisi, yönetimi, inşası, bakımı, onarımı ve koruma işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen Şehitlik Yönetmeliği 12 Kasım 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.

Havza yönetmeliği 2015!

Yağış sularının depolandığı, yüzeysel akışa geçen suların bir mecrada toplandığı ve bu olayların etki alanı içerisinde kalan sahaların tamamına havza deniyor. İşte, havza yönetmeliği 2015!

Havza koruma sınırı yönetmeliği!

Havza, su ayrım çizgileriyle sınırlanmış, üzerine düşen yağış sularının yer altı ve yüzeysel olarak tek bir çıkış noktasına ulaştığı arazi parçası olarak biliniyor. İşte, havza koruma sınırı yönetmeliği!

Tapu döner sermaye yönetmeliği 2015!

Tapu döner sermaye yönetmeliği, Döner Sermaye İşletmesinin yönetimi, faaliyet alanları, işleyişi, sermaye kaynakları hakkında yasal esasları içeriyor. İşte tapu döner sermaye yönetmeliği 2015...

Atık yönetimi yönetmeliği tam metni!

Atık yönetimi yönetmeliği, 2 Nisan 2015 tarihinde 29314 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, atıkların oluşumundan bertarafına kadar çevre sağlığına zarar vermeden yönetiminin sağlanmasını amaçlıyor. İşte atık yönetimi yönetmeliği tam metni....

Apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği!

Apartman yönetimi yasal esasları, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen apartman maliklerinin yılda bir defadan az olmamak üzere toplanmaları gerekiyor. İşte apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği...

Yazlık site yönetimi yönetmeliği!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm bulunan yapılarda yönetimin oluşturulması zorunlu oluyor. Peki, yazlık sitede yönetim nasıl oluşturulur? İşte yazlık site yönetimi yönetmeliği...

Afet ve acil durum yönetimi başkanlığı disiplin amirleri yönetmeliği tam metni!

Afet ve acil durum yönetimi başkanlığı disiplin amirleri yönetmeliği, 29 Kasım 2014 tarihinde 29190 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte afet ve acil durum yönetimi başkanlığı disiplin amirleri yönetmeliği tam metni...

Site aidat yönetmeliği!

Konut siteleri, bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim plânına göre yapılmış yönetimi bakımından birbirleriyle bağlantılı birden çok yapıya deniyor. Peki, site aidatı nasıl ödenir? İşte site aidat yönetmeliği...

Endüstri bölgeleri yönetmeliği tam metni!

Endüstri bölgeleri yönetmeliği 16 Aralık 2004 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, endüstri bölgelerinin kurulması, yönetimi ve işletilmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor. İşte Endüstri bölgeleri yönetmeliği tam metni..

Havza koruma yönetmeliği tam metni!

Havza koruma yönetmeliği olan Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelik, 17 Ekim 2012 tarihinde 28444 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Havza koruma yönetmeliği tam metni..

Havza Yönetimi yönetmeliği Haberi

Havza Yönetimi yönetmeliği

Havza Yönetimi Merkez Kurulunun teşkili ve görevleri!

Nehir havzalarında suyun ayrım çizgisinden denize aktığı noktaya, kapalı havzalarda ise suyun toplandığı nihai noktaya göre suyun toplanma alanlarına havza deniyor.


Havza yönetim heyetlerinin teşekkülü, görevleri, çalışma usul ve esasları hakkında tebliğ gereğince Havza Yönetim Heyetleri ve Havza Yönetimi Merkez Kurulu oluşturularak havzaların korunması için çalışmalar yürütülüyor.


Havza Yönetimi Merkez Kurulu: Havza Yönetim Heyetleri tarafından iletilen hususları görüşmek ve sonuca bağlamak, sonuca bağlanmayan hususları Su Yönetimi Koordinasyon Kuruluna iletmek, Su Yönetimi Koordinasyon Kurulunda alınan kararların havza ölçeğinde uygulanmasını sağlamak ve takibini yapmak üzere oluşturulan ve teşkil esasları bu Tebliğde verilen kurula deniyor. Peki, Havza Yönetimi Merkez Kurulunun teşkili ve görevleri nelerdir?


Havza Yönetimi Merkez Kurulunun teşkili ve görevleri

(1) Havza Yönetimi Merkez Kuruluna Bakanlık Müsteşarı başkanlık eder....