14 / 05 / 2024

haydarpaşa ulu cami

haydarpaşa ulu cami

Kadıköy Haydarpaşa Garı 'nın da yer aldığı dolgu alanı olan tescil dışı araziye yapılacak caminin adı " Ulu Cami " olarak belirtildi.

Hakkari Ulu Cami ibadete açıldı!

Hakkari'de Selçuklu mimarisiyle inşa edilen Ulu Cami ibadete açıldı.

İzmir Ulu Cami'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

Ege Bölgesi'nin en büyük camisi olan Ulu Cami inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. İzmir Konak'ta inşa edilen camide 15 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek.

TİKA, Afganistan'daki Ulu Cami'nin sergi salonunu restore etti!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Herat Koordinatörlüğünce, Afganistan'ın batısında yer alan Herat vilayetindeki tarihi Ulu Cami'nin sergi salonu baştan aşağı restore edildi.

Mardin Ulu Cami yeniden ibadete açıldı!

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 800 yıllık Ulu Cami, restorasyon çalışmaların tamamlanmasıyla yeniden ibadete açıldı...

Uşak Ulu Cami'ye 4 milyon TL'lik restorasyon!

Uşak'ta 1400'lü yılların başında yapılan tarihi Ulu Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında baştan aşağı yenilendi.

Haydarpaşa Garı'na cami mi yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Haydarpaşa Garı planına cami mi ekledi? İşte Cumhuriyet gazetesinin o haberi...

Çorum'daki Ulu Cami ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonu tamamlanan, geçmişi 18'inci yüzyıla dayanan Ulu Cami, yeniden ibadete açılıyor.

İzmir'e Ulu Cami geliyor!

İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, İzmir'e Selimiye Cami Modeli'nde bir cami yapılacağını açıkladı. Gül İzmir'in sembol camilerinden biri olacak ibadethanenin adı Ulu Cami olacak" dedi.

Diyarbakır Ulu Cami aydınlatıldı!

İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami, ses ve aydınlatma sistemi yenileme çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.

Hakkari Ulu Cami yıkım çalışmalarında sona gelindi!

Hakkari Merkez Ulu Caminin enkaz kaldırma çalışmaları son aşamaya geldi. Merkez Ulu Cami yaklaşık bin metre kare üzerine inşa edilecek ve içerisinde bir çok üniteyi barındıracağı belirtildi.

1939 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa'da yapılacak!

1939 yılında Prost'un hazırladığı nazım imar planını tasdik eden Bayındırlık Bakanlığı, Prost'un planına göre Yenikapı'da inşa edilmesi planlanan İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa ile Harem arasında yapılmasını istemiş.

1938 yılında Haydarpaşa Lisesi'nin önüne spor kompleksi yapılacak!

Bugün Marmara Üniversitesi'nin bir kampüsü olan eski Tıbbiye binasının önünde bulunan, denize kadar uzanan boş arsa 1938 yılında Celal Bayar'ın emriyle Haydarpaşa Lisesi'ne terk edilecekmiş ve bu araziye bir spor kompleksi inşa edilecekmiş.

Haydarpaşa Limanı imar planlarına iptal kararı!

Harem bölgesi ile Haydarpaşa Liman ve geri sahası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nın şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığını belirtilerek iptal edildi.

haydarpaşa ulu cami Haberi

haydarpaşa ulu cami

DİYANET işleri Başkanlığı, Haydarpaşa Garı'nın da yer aldığı 1/5000 ölçekli Nazım imar Planı'nda İSKİ arıtma tesisi olarak görülen ve fiilen otopark olarak kullanılan alana cami yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığfna bağlı Mekansal Planlama Müdürlüğü'nden talepte bulundu. Dolgu alanı olan tescil dışı araziye yapılacak caminin adı 'Ulu Cami1 olarak belirtildi. Bakanlık da görüş almak üzere projeyi istanbul Büyüıkşehir Belediyesi'ne ve Kadıköy Belediyesi'ne gönderdi. Diyanet'in talebinde 'Ulu Cami1 olarak adlandırılan dini tesis alanının ilk katlarında kütüphane. sergi ve konferans salonları da yer alacak. Zemin altına ise katlı otopark...