29 / 04 / 2024

Hayır Çarşısı açılışı ne zaman

Hayır Çarşısı açılışı ne zaman

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz' ın ev sahipliğinde mahalle sakininin katılmasıyla temeli atılan Hayır Çarşısı' nın kaba inşaatı tamamlanmak üzere çarşının Şubat ayında tamamlanması planlanıyor...

Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

KAMU-AR tarafından yapılan araştırmaya göre, başkent Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin ocak ayındaki açlık sınırı 17 bin 442 TL şeklinde olurken, 17 bin 2 TL olan asgari ücreti de geride bıraktı. Araştırmaya göre, yoksulluk sınırı ise 48 bin 459 TL'ye çıktı.

1941'de Mısır Çarşısı'nın restore edilmesine karar verilmiş!

1941 yılından Mısır Çarşısı için yenileme kararı alınmış. Karara göre, tarihi özelliği bozulmadan yeniden inşaası planlanmış. 

Mısır Çarşısı’nda Kurban Bayramı bereketi! Bayram alışverişi yapmak isteyenler akın etti!

Tarihi Mısır Çarşısında Kurban bayramı öncesinde alışveriş yapmak isteyenlerin yarattığı hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Bayrama sayılı günler kala hem vatandaşlar hem de turistlerle çarşı adeta doldu taştı.

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 12 bin 335 TL’ye yükseldi!

Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi BES-AR, Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 12 bin 335 TL, yoksulluk sınırı ise  39 bin 652 liraya yükseldi.

Türk-İş resmen duyurdu: Açlık sınırı asgari ücreti solladı

Ekonomik kriz, hayat pahalılığı vatandaşların cebini bükerken Türk-İş, 2022 yılı Ağustos ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini duyurdu. Açlık sınırı bin 390 lira ile yeni asgari ücrete fark atarak 6 bin 890 olarak kaydedildi. Yoksulluk sınırı ise 22 bin 442 lira ile rekor kırdı.

Gümüş yatırımcıları ağlıyor! Gümüş fiyatları 11 liraya kadar düştü! Flaş gelişme

Gümüş fiyatları dünyadaki gelişmelerin etkisi ile 11 TL seviyelerine kadar düştü. Gümüş fiyatlarını gören yatırımcılar ağlıyor. Peki gümüş fiyatları ne kadar oldu? Gümüş kaç lira? İşte gümüş fiyatları 30 Haziran 2022...

Türk yapı malzemeleri sektörü yeni pazarlara açılıyor!

2020 yılını 21,8 milyar dolar ihracatla tamamlayan yapı malzemeleri sektörü bu sene global ölçekte bir basamağı daha çıkmayı ve dünyada ilk 10’da olmayı planlıyor. İDDMİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komite Başkanı Serdar Urfalılar, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türk-İş: Açlık sınırı 2 bin 830 lira oldu!

Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre, Mayıs 2021'de toplamda 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 830 Türk Lirası şeklinde belirtilirken, merakla beklenen yoksulluk sınırı ise 9 bin 219 Türk Lirası şeklinde oldu.

Türk-İş açıkladı! İşte açlık ve yoksulluk sınırı!

Türk-İş verilerine göre , nisanda 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 767, yoksulluk sınırı ise 9 bin 13 lira oldu. Türkiye'de uygulanan asgari ücret 2 bin 825 lira 90 kuruş...

Mısır Çarşısı esnafı evlerini tek tek satıyor!

Ramazan ayıyla beraber dış cephesinde canlılığın yaşandığı Mısır Çarşısı’nın içerisinde ise 113 esnaf yaşam savaşında. Dükkan başına 30 bin TL olan kiraları ödemekte zorlanan işletmeler, ayakta kalmak için evlerini satıyor.

Türk-İş 4 kişilik ailenin açlık sınırını hesapladı!

Türk-İş, mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 736, yoksulluk sınırı 8 bin 912 lira olarak hesapladı.

Türk-İş 4 kişilik ailenin açlık sınırını 2 bin 719 lira olarak hesapladı!

Türk-İş 4 kişilik ailenin açlık sınırını 2 bin 719, yoksulluk sınırını ise 8 bin 856 lira olarak hesapladı.

Türk-İş: Dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 652 lira!

Türk-İş’in araştırmalarına göre Ocak ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 652, yoksulluk sınırı ise 8 bin 638 lira oldu. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 3 bin 222 lira olarak hesaplandı.

Hayır Çarşısı açılışı ne zaman Haberi

Hayır Çarşısı açılışı ne zaman

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın ev sahipliğinde , İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel, Emniyet Müdürü Murat Oğuzhan Kılıç ve çok sayıda mahalle sakininin katılmasıyla temeli atılan Hayır Çarşısı'nın kaba inşaatı tamamlanmak üzere... Şubat Ayı'nda tamamlanması beklenen Hayır Çarşısı, maddi durumu yetersiz ailelere belediye tarafından verilecek kartlarla ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yapabilme imkanı sunacak. 1.100m2'lik bir alanda 4 kat üzerine inşa edilecek Hayır Çarşı'sının da binanın ilk katı gıda, ikinci katı giyim reyonu olarak planlanırken, en üst katında da çocuklar için bilgi evi açılması hedefleniyor.


Hürses...