23 / 07 / 2024

Hazine arazisinde konutu olana uyarı

Hazine arazisinde konutu olana uyarı

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgelerdeki hazine arazilerinde oturan vatandaşların tapu sorununun giderilmesi için tanınan sürenin Mayıs 2015'te sona ereceğini hatırlatarak uyarılarda bulundu...

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

Kahramanmaraş'ta hazine arazisine inşa edilen ev ve ahır yıkıldı!

Kahramanmaraş’ta hayvancılık faaliyetinde bulunan Sümbül Ailesi’nin konut ve ahırları hazine arazisinde inşa edildikleri sebebiyle yıkıldı. 

Datça'daki Kargı Koyu'nun imara açılmasına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Datça'daki Kargı Koyu yakınlarındaki hazine arazisinde otel, tesis alanı, otopark yapılmasının önü açıldı. Karara Muğlalılar tepki gösterdi.

Hazine arazisinde çiftçilik için 6 pilot il!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, topraksız ve toprağı olmayıp ekip biçmek isteyen çiftçilere yönelik 60 dönüme kadar hazine arazisini 10 yıl süreyle kiralama projesi, ilk etapta 6 pilot ilde uygulanacak. 6 ilde toplam 41,5 milyon metrekare yüzölçümlü tarım arazisi çiftçilere kiralanabilecek.

Hazine arazisinde çiftçilik dönemi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği ile köyünde hiç toprağı olmayıp tarım yapmak isteyenlere, 60 dönüme kadar hazine arazisini 10 yıl süreyle kiralama fırsatı sunuyor. Kira süresi 10 yılın sonunda 10 yıl daha uzayabiliyor.

14 bin dekar hazine arazisinde tahsis başladı!

4 bin çiftçinin Dijital Tarım Pazarı’nda olduğunu açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “14 bin dekar Hazine arazisinde, tarımsal üretime elverişli olanların tespiti yapıldı. Bu arazileri bedelsiz olarak çiftçilerimize tahsis edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Antalya Patara'daki 74 izinsiz yapı yıkılacak!

Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde bulunan 74 izinsiz yapının yıkılmasına karar verildi. 74 yapının 63'ü hazine arazisinde, 11'u özel mülkiyette bulunuyor. Yıkım kararı verilen 74 yapının büyük çoğunluğu konut, sera ve otel-pansiyonlardan oluşuyor...

Alanya’da hazine arazisinde bina inşaatı tartışması!

Alanya’da İskele bölgesindeki kapanan Bistro Belman isimli diskonun yanındaki hazineye ait koruma altındaki alana beton bina yapılması herkesi şaşırttı. Bu duruma sessiz kalınması ve şuanda inşaatın devam etmesi dikkat çekti.

Hilmi Türkmen'e yıkım nedeniyle soruştu izni!

Danıştay Birinci İdare Dairesi tarafından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hakkında hazine arazisinde bulunan ruhsatsız yapıların yıkılmaması nedeniyle soruşturma izni verildi.

Buca'da 'İmar barışı' fırsatçıları ormanlık araziyi satılığa çıkardı!

İzmir'in Buca Kırıklar’da 50 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, içerisinde villa ve çiftlik evinin de olduğu 13 yapı yıkıldı. Havadan ve karadan görüntülerle tespit edilen kaçak yapıların yıkımında, bir fırsatçının hazine arazisinde yer alan ormanlık alana “satılık” ilanı koyması tepki çekti.

Antalya Serik'te hazine arazisinde yer alan ev yıkılacak!

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Azaplar Köyü'nde oturan Nuriye Çakal'ın, 42 yıl boyunca oturduğu gecekondu ev, bölgeden yol geçeceği için yıkılacak. Yaşlı kadın sokakta kalacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, "Burada onlarca kaçak yapı var. Çoğu hazine arazisinde veya kıyı kenar şeridi içinde bulunuyor. Önümüzdeki haftada yıkımlar devam edecek." dedi.

Antalya Kumluca'daki kaçak yapı yıkıldı!

Kumluca ’ ya bağlı Mavikent Mahallesi ’ nde hazine arazisinde ve kaçak olduğu iddia edilen prefabrik bina, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Hazine arazisinde konutu olana uyarı Haberi

Hazine arazisinde konutu olana uyarı

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm yapılacak hazine arazilerinde oturan vatandaşları, tapu sorununun giderilmesi konusunda uyardı Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgelerdeki hazine arazilerinde oturan vatandaşların tapu sorununun giderilmesi için tanınan sürenin Mayıs 2015'te sona ereceğini hatırlatarak uyarılarda bulundu. 


Aslan, "İmar affından faydalanarak tapu tahsis belgesini almış, her türlü altyapı hizmeti sağlanmış, emlak vergisini her yıl düzenli ödemiş bu vatandaşlarımızın durumu adeta oldu bittiye getirilmek isteniyor. Kanun değişikliği şart" dedi. 


İKİ TÜRLÜ ZARAR 


Sadece izmir'de nüfusun dörtte biri gibi büyük bir oranın hazine ya da belediye arazilerinde tapusuz yaşadığını ve mevcut tarihe kadar tapularını alamamaları halinde emrivaki ile karşı karşıya kalacaklarını dile getiren Aslan, gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerekse başta Büyükşehir olmak üzere ilgili belediyelerin...