29 / 04 / 2024

Haziran Otel doluluk oranları

Haziran Otel doluluk oranları

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Türkiye'nin Haziran 2015 otel doluluklarında yüzde 7.6 düşüş olduğunu bildirdi.

THY Haziran ayında 7,7 milyon yolcu taşıdı!

Açıklanan rakamlara göre, Türk Hava Yolları (THY), Haziran ayında  7,7 milyon yolcu taşıdı ve yüzde 83,5 doluluk oranına ulaştı.

İstanbul'da barajların doluluk oranı son 9 yılın en düşük seviyesinde! Yüzde 43,62’ye geriledi!

Kentte 26 Haziran tarihinde yüzde 44,68 olan barajlardaki doluluk oranı 2 Temmuz itibarıyla yüzde 43,62’ye geriledi. İstanbul'da günlük 2 milyon metreküpten fazla su tüketiliyor.

Otel odalarına yüzde 43 zam! İstanbul’da oda fiyatları 2 bin 790 liraya yükseldi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) rakamlarına göre, 2022'de ülke genelinde otel doluluk oranları önceki yıla göre yüzde 28’lik artış gösterdi. İstanbul’da oda fiyatları 91 Euro’dan,136.8 (2790 TL) Euro’ya kadar çıktı.

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

Adana'da kiralık otel! Yatırımcılar dikkat!

Adana Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Adana Karataş'ta yer alan otel için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 20 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

Pi Yapı'dan Çeşme Ovacık'a 3 milyon dolarlık otel yatırımı!

Pi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Halim Aydın, Çeşme Ovacık’ta 3 milyon dolarlık yeni bir otel yatırımı yapacaklarını müjdeledi. Aydın, “12 ay hizmet verecek. 2022 Haziran’da açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Otel kiralamalarına ilişkin irtifak hakkı bedelleri ve hasılat payı ödemeleri ertelendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında otel kiralamalarına ilişkin irtifak hakkı bedelleri ve hasılat payı ödemelerini nisan, mayıs ve haziran ayları için 6 ay süreyle ertelediklerini açıkladı.

İstanbul’a 50 yeni otel geliyor!

Yılın ilk 3 ayında yüzde 30 doluluk artışı yaşayan İstanbul’da otel yatırımları da hız kazandı. Otel projelerini yakından takip eden Hotelya’nın Genel Müdürü Zümrüt Doyran yaptığı açıklamada “Halen 50 otelin yapımı devam ediyor” diye konuştu.

Piyalepaşa'da yaşam Haziran'da başlıyor!

İstanbul Beyoğlu'nda hayata geçirilen Piyalepaşa'da yaşam Haziran'da başlıyor. "Bir semt yeniden inşa ediliyor" sloganıyla satışlarına devam eden projede konut, rezidans, ofis otel ve alışveirl sokağı yer alıyor...

Piyalepaşa İstanbul'da Haziran'da yaşam başlıyor!

760 konut ve 190 rezidansın yanı sıra ofis, otel ve Alışveriş Sokağı’nın (AVS) bulunan Piyalepaşa İstanbul’da ilk etap teslimleri Haziran ayında başlıyor..

Concorde Luxury Resort Kıbrıs Haziran'da açılacak!

Concorde Hotels&Resorts Kıbrıs'ta otel yatırımı yaptı. Concorde Luxury Resort Kıbrıs Haziran'da kapılarını açacak...

Lussoro Bodrum Haziran'da açılacak!

Apis Global'in otel markası Lussoro, Bodrum'daki Miyel Beach Hotel'i 5 yıllık kiralama anlaşması kapsamında bünyesine kattı. Otel, 2018 Haziran'da açılacak.

Otel yatırımları ertelendi!

Turist sayısındaki düşüş ve turizmdeki kötüye gidiş otel yatırımlarını etkiledi. Yatırımlar ertelenirken oteller kapanmaya başladı. Hilton ve Sabancı Holding'in İstanbul'daki oteli Hilton Parksa 30 Haziran'da kapanacak.

Haziran Otel doluluk oranları Haberi

Haziran Otel doluluk oranları

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Türkiye'nin Haziran 2015 otel doluluklarında yüzde 7.6 düşüş olduğunu bildirdi. Türkiye, otel doluluklarında Avrupa'da en sert düşüş görülen ülke oldu.


TUROB'un açıkladığı, dünyanın önde gelen veri ve analiz şirketlerinden STR Global'in Haziran 2015 verilerine göre, Türkiye'nin Haziran 2015 otel doluluklarında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.6 düşüş görüldü. Türkiye genelinde otel dolulukları ortalama yüzde 63.4 olarak gerçekleşti. TUROB raporunda, Avrupa ülkeleri arasında, Türkiye'nin en büyük düşüş yaşayan ülke olduğu belirtildi. Raporda, haziran ayında tüm Avrupa genelinde yüzde 62.1 ile Rusya ve yüzde 63.4 ile Türkiye'nin en düşük doluluk oranına sahip iki ülke olarak öne çıktı. Ocak- Haziran 2015 dönemini kapsayan yılın ilk yarısında ise Türkiye'nin otellerdeki doluluk oranı geçen yıla göre yüzde...