09 / 05 / 2024

hesler çevreye zarar verirmi

hesler çevreye zarar verirmi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, HES tartışmalarına ilişkin Hürriyet’e çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “Uygulamada hatalı olmuş olanlar, ölçünün kaçtıkları belki vardır, ölçüsü kaçırılan varsa kontrol edilir, olmasın diye de dikkat edilir” dedi.

Kripto paralar çevreye zarar veriyor mu? 

Çin'in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından ve Elon Musk'ın kripto paranın enerji tüketimine yönelik yaptığı açıklamalar sonrasında kripto paraların çevreye verdiği zararlar gündeme geldi. 

Kanal İstanbul projesinde çevreye en az zarar verecek güzergah seçildi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, kamuoyunda tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu ve "Kanal İstanbul projesinde çevreye en az zarar verecek güzergah seçildi" diye konuştu...

Kanadalı Robert Bezeau plastik şişelerden ev inşa etti!

Çevreye zarar veren ve doğada milyonlarca yıl kaybolmayan plastik atıklar, Kanadalı Robert Bezeau tarafından evlere dönüştürülüyor.

AKM'de yıkım başladı!

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yıkım çalışmaları başladı. Yıkım çalışmaları sırasında  çevreye zarar verilmemesi için hassasiyet gösteriliyor. 

DİŞTİ Güneş Enerji Santrali'nde sona gelindi!

Çevreye zarar vermeyen yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’nin (DİŞTİ) açık otoparkında inşa edeceği Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi tamamlanıyor.

İskur Denim'den Kahramanmaraş’a 50 milyon dolarlık yatırım!

İskur Denim, 50 milyon dolarlık yatırımla yeni bir denim yatırımına imza attı. İskur Denim, günde 2 bin 500 ton kapasiteli arıtma tesisi kurarak çevreye zarar vermeden faaliyetini sürdürecek.

Batman Gültepe liseler bölgesindeki inşaat atıkları çevreye zarar veriyor!

Batman’ın gelişen semti Gültepe’de liseler bölgesi olarak bilinen Esentepe’ye komşu tepedeki manzara görenleri hayretler içinde bıraktırıyor.

Düzce Belediyesi'nden hafriyat kamyonlarına sıkı denetim!

Düzce Belediyesi Zabıta müdürlüğü tarafından inşaat yapımı, yıkımı ve hafriyat alımı çalışmaları esnasında kurallara uymayan çevreye zarar veren ve çevre kirliliğine neden olan inşaat ilgilileri ve yetkilileri hakkında cezai işlem uygulanacak.

İzmir Tepecik bit pazarının taşınmasına vatandaştan tepki!

İzmir’de eski ve antika eşya meraklılarının uğrak yeri bitpazarı Tepecik semtindeki alışılmış yerinden kaldırıldıktan sonra yaşanan başıboşluk ve denetimsizlik çevreye zarar veriyor

Erzincan Belediyesi sterilizasyon tesisi ihalesi 12 Ocak'ta!

Erzincan Belediyesi, Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında halk sağlığına ve çevreye zarar vermeden ayrı toplanması, taşınması ve tıbbi atık sterilizasyon tesisi inşa edilerek, 10 yıllığına kiralanması işini ihaleye çıkarıyor.

Bursa OSB'de çevre dostu fabrikalar inşa edilecek!

Finasmanı yabancı fonlardan sağlanacak Bursa Teknoloji OSB’de akıllı fabrika binaları hem çevreye zarar vermeyecek hem de kendi enerjisini üretecek.

BURFAŞ'ın Green Restaurant projesi Hüdavendigar Park'ta yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURFAŞ, kullandığı enerjisini üreten ve atıklarını çevreye zarar vermeden geri dönüştürebilen çevreci bir restoranı Bursa'ya kazandırmak için düğmeye bastı.

Murat Kurum: İstinye projesi çevreye zarar vermeyecek!

Emlak Konut'un 2003'ten bugüne kadar Gelir Paylaşım Modeli'yle 40 milyar liralık ihale yaptığını söyleyen Murat Kurum, ayrıca İstanbul Finans Merkezi için de tüm güçleri ile çalıştıklarını belitti.

hesler çevreye zarar verirmi Haberi

hesler çevreye zarar verirmi


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, HES tartışmalarına ilişkin Hürriyet’e çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “Uygulamada hatalı olmuş olanlar, ölçünün kaçtıkları belki vardır, ölçüsü kaçırılan varsa kontrol edilir, olmasın diye de dikkat edilir” dedi.


Güllüce, şunları söyledi: “Herşeyin uç tarafı yanlıştır. Hiç yapılmasın, bu olmaz. Canları ne isterse yapsın, bu da olmaz. Doğaya zararı olmayacaksa niye olmasın. Çevre zararı getirecekse de olmasın, bunu ayırmak lazım. (Yeniden gözden geçirilebilir mi sorusu üzerine) Zaten o konuda çok daha dikkatli olunmaya başlanmış. (Siz de ölçünün kaçtığı örneklerle karşılaştınız mı sorusu üzerine de) Öylesi vardır belki, daha gidip bakabilmiş değilim. Ama bir yerde bir yanlış olmuş diye siz akarsularınızdan enerji elde etmekten vazgeçmezsiniz ya da sudan enerji elde edeceğim diye kalkıp tabiatı tahrip edecek olan bir...