11 / 05 / 2024

Murat Kurum: İstinye projesi çevreye zarar vermeyecek!

Murat Kurum: İstinye projesi çevreye zarar vermeyecek!

Emlak Konut'un 2003'ten bugüne kadar Gelir Paylaşım Modeli'yle 40 milyar liralık ihale yaptığını söyleyen Murat Kurum, ayrıca İstanbul Finans Merkezi için de tüm güçleri ile çalıştıklarını belitti.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi Projesi'ne ilişkin "Benim tahminim 3 veya 4 yıl içinde makette ve tanıtımda paylaştığımız tabloyu görürüz" dedi. Kurum, ikinci ihalesi yapılan İstinye arazisi projesinin imar planları gereği zeminle beraber en fazla 3 katlı, yeşil alanları yoğun bir proje yapılacağını anlattı. Kurum, "Biz o bölgeye değer katacak bir proje yapılmasını istiyoruz. Nişantaşı Akaretler'deki yapıya benzer bir yapı olacak. 

Belli imar koşullarına göre bir proje yöneteceğiz" dedi. 


EMLAKKONUT DENETİMİNDE

Yüklenici firmanın tüm faaliyetlerinin Emlak Konut denetiminde olacağına dikkati çeken Kurum, İstinye projesinin çevreye duyarlılığıyla ilgili endişe edilecek bir durum olmadığını vurguladı. 

Kurum, sözleşmenin yüzde 10 peşinatını sözleşmenin imzalanmasıyla yüklenici firmadan alacaklarını belirterek, "Yaklaşık 45-50 gün sonra peşinatı alacağız" dedi. İhaleyi alan firmanın Emlak Konut'a minimum l milyar 876 milyon lira ödeyeceğini aktaran kurum, projenin 4 seneyi kapsayan bir süreci kapsadığını belirtti. 

Kurum, "Artan gelir olursa firma ondan da yüzde 51,1 ödeyecek. Burada bütün gelir satışa çıktıktan sonra Gelir Paylaşımı Modeli'yle Emlak Konut kasasında toplanıyor, yükleniciye de yapmış olduğu iş karşılığında ödemeler verebiliyoruz" bilgisini verdi. 


Yeni Şafak 


Geri Dön