18 / 05 / 2024

Hicaz demiryolu tarihi sefer

Hicaz demiryolu tarihi sefer

2. Abdülhamit tarafından 1900-1908 yıllarında Şam ile Medine arasına inşa edilen Hicaz demir yolunun Ürdün hattında nostaljik sefer düzenlendi. Sefer öncesinde, Ürdün geleneksel müzik ve dans gösterisi yapıldı ve tarihi buharlı tren çalıştırıldı.

Hicaz Demiryolu'nun Amman İstasyonu restore ediliyor!

TİKA, Abdülhamid’in en önemli projesi olan Hicaz Demiryolunun Amman İstasyonunu restore ederek tarihe sahip çıkacak.

Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattına ilişkin 4 soru TBMM'de!

Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattı projesinin tamamlanma tarihi ve proje için ayrılan ödenek miktarı meclis gündeminde konu oldu..

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu bugün açılıyor!

Tarihi İpek Yolu, demiryolu hattıyla yeniden hayat buluyor. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattında bugün ilk resmi tren seferi gerçekleşecek. 

Nusaybin'deki tarihi demiryolu ıslah ediliyor!

Sultan 2. Abdülhamit Han döneminde inşası yapılan Nusaybin'deki tarihi demiryolunun bin 200 metrelik bölümü ıslah edilecek.

Batman Çayı'na bin 430 metrelik demiryolu viyadüğü yapılıyor!

Devlet Demir Yolları (DDY) Batman Çayı üzerinde bin 430 metre uzunluğunda demiryolu viyadüğü yapıyor. Diyarbakır'ın Bismil İlçesine bağlı Sinan köyü yakınlarından geçen ve Batman ile Diyarbakır'ı birbirine bağlayan tarihi Zilek Demiryolu Köprüsü, Ilısu Barajı'nın tamamlanması halinde sular altında k

Çin, Bakü üzerinden Türkiye'ye demiryolu inşa edecek!

Çin Halk Cumhuriyeti hükümetinin, tarihi "İpek Yolu"nun restore edilmesini öngören yeni bir proje üzerinde çalıştığı bildirilirken Çin'in Azerbaycan'ın başkenti Bakü üzerinden Türkiye'ye uzanacak bir demiryolu da inşa edeceği de belirtiliyor.

Hicaz demiryolunda, Osmanlı treniyle sefer yapıldı!

2. Abdülhamit tarafından 1900-1908 yıllarında Şam ile Medine arasına inşa edilen Hicaz demir yolunun Ürdün hattında nostaljik sefer düzenlendi. Sefer öncesinde, Ürdün geleneksel müzik ve dans gösterisi yapıldı ve tarihi buharlı tren çalıştırıldı.

Lütfü Elvan: Edirne'den Kars'a, Kars'tan Tiflis'e kadar demiryolu projemiz var!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, "Tarihi ipek yolu bu güzergahtan geçiyor. İnşallah bizim Edirne'den Kars'a kadar, Kars'tan Tiflis'e, hatta Pekin'e kadar Çin'e kadar ulaşan bir demiryolu projemiz var." dedi...

Kanada'da iki tarihi ev 1 dolara satışa çıkarıldı!

Vancouver kentinde demiryolu işçileri için 100 yıl önce inşa edilen iki ev tarihi dokunun korunması şartıyla 1 Kanada Doları (yaklaşık 2 TL) fiyatla satışa çıkarıldı...

Uzunköprü'deki tarihi PTT binası müze olarak hizmet verecek!

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde 1872 yılında Fransız’lar tarafından PTT binası olarak inşa edilen iki katlı tarihi bina, dokusuna uygun olarak restore edildikten sonra Demiryolu ve Memurlar Müzesi olarak hizmet verecek...

Tarihi demiryolu hattı Belgrad Ormanı'ndan geçecek!

Kağıthane Belediyesi, Birinci Dünya Savaşı yıllarında İstanbul'a kömür ve asker taşımak için inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı'nı yeniden gün yüzüne çıkardı. Tarihi demiryolu hattı Belgrad Ormanı'ndan geçecek...

Tarihi Kağıthane Demiryolu hattı yeniden yapılacak!

Kağıthane Belediyesi, 1915 yılında temelleri atılan tarihi demiryolu hattını yeniden hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Kağıthane Belediyesi, Kâğıthane Demiryolu'nun güzergâhını belirledi ve hattın tescili için Anıtlar Kurulu'na başvurdu..

İstanbul-Mekke arası trenle 24 saat olacak!

İngilizler 'in 1. Dünya Savaşı 'nda tahrip ettiği İstanbul-Mekke arasındaki Hicaz demiryolu projesi, 100 yıl sonra yeniden start alıyor. 2 bin 241 km uzunluğundaki proje kapsamında, İstanbul 'dan hareket eden hızlı tren 4 ülkeyi geçip Mekke 'ye ulaşacak

Hicaz demiryolu tarihi sefer Haberi

Hicaz demiryolu tarihi sefer


Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit tarafından 1900-1908 yıllarında Şam ile Medine arasına inşa edilen Hicaz demir yolunun Ürdün hattında nostaljik sefer düzenlendi. Sefer öncesinde, Ürdün geleneksel müzik ve dans gösterisi yapıldı ve tarihi buharlı tren çalıştırıldı.


 Ürdün'ün başkenti Amman'daki, Amman-Hicaz demir yolu istasyonundan başlayan gezi, başkent Amman'ın çevresinden şehrin kuzeyindeki Giza Hicaz demir yolu İstasyonu'na kadar, yaklaşık 2 saat sürdü.


1900'lü yıllara ait  fenerli ve perdeli vagonların VIP kısmında, kenarları tahta işlemeli koltuklar dikkati çekti.


- Geçmişle geleceği birbirine bağlayan köprü "Hicaz demir yolları"


AA muhabirine açıklama yapan Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Sedat Önal, Hicaz demiryolunun sembolik öneminin bulunduğunu ve yapıldığında çağın ilerisinde teknolojiye sahip olduğunu ifade ederek, Hicaz demir yolunu "geçmişle geleceği birbirine bağlayan köprü" olarak nitelendirdi.


Önal, Hicaz demir yolunun Türkiye ile Ürdün arasında...