04 / 05 / 2024

Hidayet Koyu son durum

Hidayet Koyu son durum

Hürriyet Gazetesi Ekonomi sayfası yazarlarından Dinçer Gökçe bugünkü haberinde Antalya Hidayet Koyu'ndaki kaçak yapıların yıkım kararını kalem aldı. İşte o haber...

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

Didim’deki Manastır Koyu'nun yapılaşma hakkı artırıldı mı? 

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, son günlerde sık sık gündeme gelen Didim’deki Manastır Koyu ile ilgili bazı çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kaş Hidayet Koyu'ndaki kaçak tesisin yıkılmaması meclis gündeminde!

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Hidayet Koyu'ndaki kaçak tesisin yıkılmaması meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kaş’taki kaçak lüks otel yine yıkılmadı!

Antalya'nın Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu'ndaki orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden 'basit onarım' izniyle yapılan butik otelle ilgili 2017 ve 2020'de iki kez yıkım kararı alınmasına rağmen uygulanmadı.

Kaş’taki kaçak otel meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya Kaş'ta Çukurbağ Yarımadasında 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj işletmesini verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine götürdü. 

Antalya Kaş'taki kaçak otel Meclis gündeminde!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Kaş’ın 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj tesislerine ilişkin yıkım kararı aldı. Alınan yıkım kararına karşı otelin hâlâ faaliyet gösterdiğini kaydeden CHP'li vekil Rafet Zeybek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Kaş'ta Hazine arazisindeki lüks otele ikinci yıkım kararı!

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu’nda bulunan orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden ’basit onarım’ izni alınıp inşa edilen lüks butik otel için yeniden yıkım kararı verildi.

Antalya Hidayet Koyu'ndaki kaçak yapılar için 'derhal yıkın’ kararı!

Hürriyet Gazetesi Ekonomi sayfası yazarlarından Dinçer Gökçe bugünkü haberinde Antalya Hidayet Koyu'ndaki kaçak yapıların yıkım kararını kalem aldı. İşte o haber...

Antalya Hidayet Koyu'ndaki izinsiz yapılaşma meclis gündeminde!

Antalya Kaş Çukurbağ Yarımadası'nda bulunan Hidayet Koyu'ndaki izinsiz yapılaşma meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Antalya'daki Hidayet Koyu'na ilişkin 7 sorun mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Antalya'da bulunan Hidayet Koyu'nun usulsüz biçimde kullanıldığına dair iddialarına ilişkin Başbakan Yıldırım'a 7 soru sordu..

Halil Kocaer'den Hidayet Koyu açıklaması!

KAŞ Belediye Başkanı Halil Kocaer, Hidayet Koyu'yla ilgili açıklama yaptı.Başkan Kocaer, ilçenin eskilerinden Özden ailesine ait olan koyun baba Hidayet Özden'in ölümü sonrası çocukları Ali, Hatay ve Kemal Özden'e geçtiğini anlattı.

Bodrum Flipper Residence'ta son 15 daire satışta!

Bodrum’un gözde koyu Yalıkavak’ta yer alan Flipper Residence projesinde son 15 daire satışa çıktı. 85 metrekare büyüklüğe sahip bahçe veya teraslı 2+1 dairelerin fiyatları 500 bin dolar ile 950 bin dolar arasında değişiyor.

Epique Island, Bodrum Tilkicik Koyu'nda inşa ediliyor!

Aksoy Holding, 1992 yılında hayata geçirdiği ve zamanın ötesindeki çağdaş mimarisiyle İstanbul’a kalıcı bir değer katan Conrad Otel'in ardından, Epique Island projesiyle Bodrum’un son gözdesi Tilkicik Koyu’na ilham verici yeni bir değer katıyor.

Hidayet Koyu son durum Haberi

Hidayet Koyu son durum

Antalya’nın Kaş İlçesinde bulunan Hidayet Koyu’ndaki eski binalar için basit onarım için izin alındı. Ancak alanda, içinde restoran, otel, kafeterya ve otoparkın olduğu dev bir tesis inşa edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Antalya Tabiat Varlıkların Koruma Bölge Komisyonu, kaçak yapıların derhal yıkılması kararı aldı. Belediye, “yıkım” için iki kez ihaleye çıktı ancak teklif veren olmadı. Anılan yerde işletmeciliği yapan iki isimden biri belediye başkanının oğlu diğeri ise kayınbiraderi… Koyun işletmeciliğini yapan ortaklardan Mehmet Kocaer ise "Burada kaçak herhangi bir yapı yok. Babam belediye başkanı olduğu için de iltimas görmüyoruz" dedi.



BASİT ONARIM YERİNE TESİS

III. Derece Doğal Sit konumunda olan Hidayet Koyu, doğa cenneti yerlerden biri olarak anılıyor. Koya adını veren Hidayet Özden’in varislerinden Hatay Özden,Cennet koydaki kaçak yapılar için derhal...