26 / 05 / 2024

hidiv kasrı imar planı

hidiv kasrı imar planı

İBB tarafından Anayasa Mahkemesi’ne ( AYM ) tahsis edilen Beykoz Çubuklu sahilinde ki eski itfaiye binasının bulunduğu alan, Anayasa Mahkemesi’ nin talebi üzerine iptal edildi.

Hidiv Kasrı mahkeme kararı ile İBB mülkiyetinde kaldı!

İBB, Hidiv Kasrı hakkında Vakıflar adına tescil hükmü veren ilk derece mahkemesi kararı için istinaf başvurusu yaptı. Yapılan bu istinaf başvurusu sonrasında, istinaf ilk derece mahkemesinin kararını bozarak İBB’nin başvurusunu kabul ettiğini açıkladı.

Hidiv Kasrı’nın altını oymuşlardı! Çalışma yargıya taşındı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Hıdiv Kasrı’ndaki kazı çalışmalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Abbasağa Parkı ve Ihlamur Kasrı imar planı yeniden askıda!

İstanbul Ihlamur Kasrı I.ve III. Derece Doğal Sit Alanı Etkileme Geçiş Sahası ile Abbasağa Parkı I. Derece Doğal Sit Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Ihlamur Kasrı ve Abbasağa Parkı imar planı askıda!

Beşiktaş ilçesine bağlı Ihlamur Kasrı ve Abbasağa Parkı Doğal Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı 27 Ekim'de askıdan indirilecek...

1942 yılında Belediye Hidiv Kasrı'nı restore ettirecek!

1942 yılında Belediye, mülkiyeti kendisine ait olan Hidiv Kasrı'nı restore ettirecekmiş. 2. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla restore işini askıya alan Belediye, savaş bitiminde köşkü restore ettirerek otel haline getirecekmiş.

1936 yılında İstanbul Belediyesi Hidiv Köşkü'nü satın alacak!

1936 yılında İstanbul Belediyesi, Çubuklu tarihi Hidiv Kasrı ve korusunu satın almak istemiş. Kasrın 20 bin liraya satılacağını duyan Muhiddin Üstündağ, kasra giderek, binanın enkazcıya verilmemesini köşk müdürüne tavsiye etmiş.

1999 yılında Beykoz Kasrı müze olacakmış!

1999 yılında Milli Saraylar'a devredilen Beykoz Kasrı müze olacakmış. 1855 yılında Hidiv Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın temelini attığı, mimarlığını ise Balyan kardeşlerin yaptığı tarihi bina restore edildikten sonra müze olacakmış.

1984 yılında Hidiv Kasrı hizmete açılmış!

Restorasyon çalışmaları Turing Kurumu tarafından gerçekleştirilen Hidiv Kasrı, 1984 yılında Türk Henkel firmasının 20. yıldönümü resepsiyonu ile hizmete açılmış. Tarihi kasır, Vehbi Koç, Tarık Şaka, Sakıp Sabancı gibi işadamlarının hayranlığını kazanmış.

Ihlamur Kasrı 3. Derece Doğal Sit Alanı imar planı askıya çıktı!

İstanbul Beşiktaş Ihlamur Kasrı III. Derece Doğal Sit Alanı ve Etkileme Geçiş Sahasına İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıktı....

1971 yılında tarihi beş köşk turizme hizmet edecekmiş!

1971 yılında tarihi beş köşk turistik otel, lokanta olarak kullanılacakmış. Boğaz'da harap haldeki Pembe Köşk, Beyaz ve Sarı Köşkler, Çadır Köşkü, Hidiv Kasrı restore edilerek turistik tesis haline getirilecekmiş.

1938 yılında belediye Çubuklu'daki Hidiv Kasrı'nı 60 bin liraya satın almış!

Beykoz ilçesi Çubuklu sırtlarında yer alan Mısır'ın son Hidiv'i Abbas Hilmi Paşa tarafından 1907 yılında yaptırılan Hidiv Kasrı 1938 yılında belediye tarafından 60 bin küsur liraya alınmış.

Yıldız Parkı Ihlamur Kasrı ve Abbasağa Parkı imar planları askıya çıktı!

Beşiktaş'ta yer alan Yıldız Parkı Ihlamur Kasrı Doğal ve Tarihi Sit alanı ile Abbasağa Parkı Doğal Sit Alanı'nın 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı askıya çıktı...

Beykoz Hidiv Kasrı bakım ve onarım işi ihalesi 10 Aralık 'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Hidiv Kasrı bakım onarım ve restorasyon işi ihale edecek. İhale 10 Aralık 2013 tarihinde saat 10:30 'da Güngören 'de gerçekleştirilecek...

hidiv kasrı imar planı Haberi

hidiv kasrı imar planı

Hip Kasrı’nın bulunduğu koruluk alanın sahil kesiminde yer alan 9 bin 183 metrekarelik arazi, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’nın talebi üzerine İBB tarafından "asli görev ve hizmetlerde kullanılmak kaydıyla" 25 Ekim 2013 tarihinde 25 yıllığına bedelsiz olarak Anayasa Mahkemesi’ne tahsis edilmişti.


Daha önce sosyal tesis yapılmak üzere İBB tarafından Marmara Üniversitesi’ne verilen arazi, talebi üzerine AYM’ye tahsis edilmişti. Ancak İBB Meclisi, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’nın sunduğu "İhtiyacın çeşitli nedenlerle ortadan kalkması" gerekçesi üzerine tahsis kararını oybirliği ile iptal etti.


Daha önce itfaiye olarak kullanılan binanın hemen yanında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı...