01 / 05 / 2024

Hidiv Kasrı mahkeme kararı ile İBB mülkiyetinde kaldı!

Hidiv Kasrı mahkeme kararı ile İBB mülkiyetinde kaldı!

İBB, Hidiv Kasrı hakkında Vakıflar adına tescil hükmü veren ilk derece mahkemesi kararı için istinaf başvurusu yaptı. Yapılan bu istinaf başvurusu sonrasında, istinaf ilk derece mahkemesinin kararını bozarak İBB’nin başvurusunu kabul ettiğini açıkladı.



İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, 5 Mayıs 2014 tarihinde Hip Kasrı’nın bulunduğu alanın tapu kaydının iptali ile 5737 sayılı Vakıflar Kanunu’nun 30. Maddesi gereği kurumları adına tescili için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) aleyhine tapu iptali ve tescil davası açmıştı.

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Bu bağlamda,  Beykoz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, 18 Mart 2021 tarihinde davanın kabulüne karar vererek, Hip Kasrı’nın vakıflar adına tesciline hükmettiği kaydedildi. 

Hidiv Kasrı mahkeme kararı ile İBB mülkiyetinde kaldı!

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLADI

İBB, Hip Kasrı hakkında verilen kararı hukuk müşavirliği eli ile istinafa kadar taşıdı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi, davayı görüşerek karara bağladığını belirtti. Verilen kararda 5737 Sayılı Yasanın 30. Maddesine atıf yapılarak sadece ‘Vakıf Yolu ile meydana gelen vakıf kültür varlıklarının’ vakfına devrolunacağı hususunun açıklığa kavuşturulması ve varılacak sonuç çerçevesinde karar verilmesi gerektiği hatırlatıldı. Bu hususların ilk derece mahkemesince göz ardı edildiği bildirildi.

Bu karar ile beraber İlk derece mahkeme kararı İBB lehine kesin olarak bozuldu. İstinaf kararı ile birlikte Hip Kasrı İBB mülkiyetinde kalmış olduğu kaydedildi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan dar gelirliye ve emekliye müjde: Dönüşümde inşaat maliyetine İBB de ortak olacak!

İBB'den Sultangazi'ye 448 konutta son dakika! Dev proje için geri sayım başladı!

İmar ve plan sorununu çözdük diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bakın vatandaş ne yanıt verdi! 

İBB'den emeklilere 10 bin TL pazar desteği! Ekrem İmamoğlu kent yoksulluğuna karşı 10 projeyi açıkladı!

Sarıyer'deki 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 yıllık tapu sorunu çözüldü: İBB tarihinin en büyük satış kararı!


Geri Dön