27 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan dar gelirliye ve emekliye müjde: Dönüşümde inşaat maliyetine İBB de ortak olacak!

Ekrem İmamoğlu'ndan dar gelirliye ve emekliye müjde: Dönüşümde inşaat maliyetine İBB de ortak olacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve dar gelirliye ve emekliye müjde verdi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklaması...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Güngören'de gerçekleştirilen 'Halk Buluşması' programına katıldı. Ekrem İmamoğlu, burada kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bütün riskli yapılara sabit taksitli ödeme desteğini bundan önce de sunduklarını, bundan sonra da sunacaklarını belirtti. 

Ekrem İmamoğlu ndan dar gelirliye ve emekliye müjde: Dönüşümde inşaat maliyetine İBB de ortak olacak!

NTV'de yer alan habere göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bakın kentsel dönüşüm kapsamında, dar gelirli vatandaşlarımıza ait olan 50 bin riskli konutun inşaat maliyetinin yüzde 60’ını belediye olarak biz karşılayacağız. Yine 50 bin riskli konut içinde dar gelirli emeklilerimize ait olan konutların inşaat maliyetinin yüzde 65’ini yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılayacağız" açıklamasında bulundu.

25 semtte yerleri belirlenmiş 20 bin yeni konutun inşasına başlanacağını dile getiren Ekrem İmamoğlu, "Bakın biz size, 650 bin konut inşa edeceğiz diyerek sizi aldatmıyoruz. Kentsel dönüşüme giren, vatandaşlarımızla sabit taksitli 2 sene vadeli, faizsiz ödeme desteğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz sunacağız" ifadelerini kullandı. 

Ekrem İmamoğlu ndan dar gelirliye ve emekliye müjde: Dönüşümde inşaat maliyetine İBB de ortak olacak!

Bunların yanı sıra geçtiğimiz günlerde AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'dan İBB Başkanı Ekrem İmammoğlu'na kentsel dönüşüm ile ilgili tepki geldi. 

Murat Kurum, bir açıklamasında "Sizin reklam bütçesine ayırdığınız kaynakları biz kentsel dönüşüm için harcayacağız. Sizin kariyer inşa etmek için harcadığınız kaynakları, biz Bağcılar’ın yuvalarını yapmak amacıyla harcayacağız" ifadelerini kullandı. 

Ekrem İmamoğlu da geçtiğimiz hafftalarda 10 maddelik afet planını açıklamıştı. İmamoğlu, "Dayanıklı İstanbul Vizyon 2050" planını bilim insanları, sivil toplum örgütleri ve uzmanlarla beraber hazırladıklarının altını çizdi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 10 maddelik afet planı kapsamında  hedeflerinin 10 öncelikli alanda 125 bin konutta planlı dönüşüm olduğuna dikkat çekti. İmamoğlu, burada da dar gelirli vatandaşlar için 50 bin riskli konutun inşaat maliyetlerinin yüzde 60’ını karşılayacaklarını açıklamıştı. 

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan Çanakkale açıklaması: Bölgede stres birikiyor! Dikkat!

Birleşerek arsa alan yerli alıcılarla konut kooperatifi yeniden canlanabilir!

Kira gelirleri maliyenin kıskacında!


Geri Dön