18 / 05 / 2024

Hidroelektrik santralleri acele kamulaştırma

Hidroelektrik santralleri acele kamulaştırma

Bakanlar Kurulu, hidroelektrik santrali projeleri kapsamında Giresun, İzmir, Kayseri, Malatya ve Ardahan'daki bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verdi. Ayrıca 137 hektarlık devlet ormanı alanı, yayla ilan edildi...

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa ilinde tesis edilecek Karkamış Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Ağrı'da acele kamulaştırma kararı!

Ağrı ilinde tesis edilecek Kaplan Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'nin  taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bingöl'de acele kamulaştırma kararı!

Bingöl'de Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tokat için acele kamulaştırma kararı!

Tokat'ta tesis edilecek Omala Barajı ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Giresun için acele kamulaştırma kararı!

Giresun'da tesis edilecek olan Güce Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sivas Suşehri için acele kamulaştırma kararı!

Sivas'ta tesis edilecek Akşar Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ordu'da acele kamulaştırma yapılacak!

Ordu İlinde Tesis Edilecek Balamir Hidroelektrik Santralinin Yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Bingöl için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl İlinde Tesis Edilecek Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Kastamonu'da acele kamulaştırma yapılacak!

Kastamonu'da tesis edilecek Kuzkaya Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin yapımı için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak... 

Ordu Gölköy'de acele kamulaştırma kararı!

Ordu'da tesis edilecek Kardelen Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla Gölköy İlçesi'nde yer alan 14 gayrimenkul acele kamulaştırılacak..

Kastamonu Başköy'de acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu İli Araç İlçesi'ne bağlı Başköy Köyü'nde Regülatör ve Hidroelektrik Santrali için acele kamulaştırma yapılacak..

Hidroelektrik santralleri acele kamulaştırma Haberi

Hidroelektrik santralleri acele kamulaştırma

Bakanlar Kurulu, hidroelektrik santrali projeleri kapsamında Giresun, İzmir, Kayseri, Malatya ve Ardahan'daki bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verdi. Ayrıca 137 hektarlık devlet ormanı alanı, yayla ilan edildi.


Konuya ilişkin kararlar, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.


Buna göre, Giresun'da Çalıkobası Hidroelektrik Enerjisi Santrali, İzmir'de Yaylaköy Rüzgar Enerjisi Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar Maliye Bakanlığı, Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kurulacak doğalgaz dağıtım sistemi, Malatya'da kurulacak Gemköprü Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacak.


Ardahan-Olur Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırma işlemi ise Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak.


Öte yandan Bakanlar Kurulu, 137 hektarlık devlet ormanı alanını yayla alanı ilan...