04 / 05 / 2024

Hiltiden Depreme duyarlı sistem

Hiltiden Depreme duyarlı sistem

Binaların röntgenini çeken Hilti, yapı elemanlarını güvenle sabitliyor ve yangına karşı önlem sunuyor Yüzölçümünün yüzde 92’si deprem kuşağında yer alan ülkemizde, binaların depreme karşı güvenli olması hayati önem taşıyor.

Murat Kurum: 1 numaralı gündemimiz deprem!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem çalışmaları kapsamında ilk etapta acilen bir buçuk milyon konutu depreme duyarlı dönüşmesi gerektiğini, bu şekilde 8.5 milyon konut olduğunu söyledi. Kurum, Türkiye'nin bir numaralı gündeminin deprem olduğuna dikkat çekti...

TMMOB’dan depreme duyarlılık etkinliği!

Deprem ve alınacak önlemlerle ilgili bünyesinde önemli çalışmalar gerçekleştiren Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin bu önemli etkinliğinde, sergi ve basın açıklamasının yanı sıra bir panel de gerçekleştirilecek.

Türkiye'deki konutlar depreme hazırlıklı değil!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, 16 yıl önce gerçekleşen Marmara Depreminin yıldönümü sebebiyle farkındalık yaratmak için herkesi 'Depreme Duyarlılık Yürüyüşü'ne davet etti.

İnşaat mühendisleri Antalya'da deprem konulu sergi açtı!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi ile Shemall Alışveriş Merkezi tarafından Türkiye'deki deprem gerçeğine dikkat çekmek amacıyla 'Depreme duyarlılık' konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Aydın'da depreme duyarlılık sergisi açıldı!

Aydın ın Efeler İlçesi'nde 17 Ağustos Depremi'nin 15. yıldönümü dolayısıyla "Depreme Duyarlılık" sergisi açıldı. Deprem felaketinin 250 adet fotoğraf ile anlatıldığı sergi, 20 Ağustos'a kadar görülebilecek.

Ayhan Eren: Dünya'da çevreye duyarlı, tasarruflu ısı ürünlerine odaklanıldı!

İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleştirilen 13. Genel Kurul Toplantısı’nı değerlendiren Erensan Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren, “Artık dünya çevreye duyarlı, enerji verimliliği ve tüketimde tasarruf sağlayan ürünlere odaklandı. " dedi...

Keten İnşaat projelerinin cephe ve alt yapı sistemleri için 20 yıl garanti veriyor!

Keten İnşaat olarak biz, İstanbul'un kentsel dönüşümüne katkıda bulunmak isteyen bir kuruluşuz. Bizim için öncelikli olan; hali hazırda olan binaları depreme dayanıklı, teknolojiye uyumlu, çevreye duyarlı bir şekilde yeniden inşa etmektir.

Alim Murathan: İzmir depreme hazır değil!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, "14 yıl geçmesine karşın İzmir Master Planının öngördüğü birçok önlem alınmamış, önerdiği projeler gerçekleştirilmemiştir. İzmir bir depreme hazır değildir" dedi.

Sakarya'da depreme dayanıklı konutlara sadece 11’i başvurdu!

Sakarya Büyükşehir belediyesi bir yıl önce, inşa ettiği depreme dayanıklı konutlar için ön talep toplamaya başladı. Ancak 810 hasarlı konut sahibinden sadece 11 kişi sağlam konut için başvuruda bulundu.

ING Bank, Garanti ve Yapı Kredi'den Soma duyarlılığı!

ING Bank, Garanti ve Yapı Kredi' den Soma duyarlılığı... Soma' da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin borçlarıyla ilgili, bankalar bir dizi çalışma yürütüyor...

İzocam çevreye duyarlı camyününü Yapı Fuarı'nda sergiledi!

İzocam, ilk kez Yapı Fuarı'nda sergilediği 'Yeni Nesil Camyünü' ile dikkatleri üzerine çekti. Şirketin profesyonel mimar ve mühendislerden oluşan teknik kadrosu ürünün çevreye çok daha duyarlı olarak geliştirildiğini söyledi...

ISK-Sodex 2014’te tasarruf, çevre duyarlılığı ve enerji verimliliği öne çıkacak!

Erensan, çevreci ve enerji verimliliği sağlayan ürünleri ile ‘ISK-Sodex 2014 Fuarı’na damga vurmaya hazırlanıyor. ISK - Sodex 2014’te tasarruf, çevre duyarlılığı ve enerji verimliliği öne çıkacak.

Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışması'na 28 üniversiteden 49 takım başvurdu!

DASK'ın depreme dayanıklı bina tasarımı becerisini geliştirmek amacıyla inşaat mühendisliği öğrencilerine yönelik düzenlediği yarışmada 27 farklı üniversiteden 42 bina ' projesi finale kalmaya hak kazandı.

Hiltiden Depreme duyarlı sistem Haberi

Hiltiden Depreme duyarlı sistem

Yüzölçümünün yüzde 92’si deprem kuşağında yer alan ülkemizde, binaların depreme karşı güvenli olması hayati önem taşıyor. Ancak bilinenin aksine bu güvenlik sadece binanın depremde yıkılmaması anlamına gelmiyor. Hayati risklerin ve yaralanmaların önlenmesi için binanın sağlamlığı kadar elektrik tesisatı, asansör, dış cephe gibi yapı elemanlarını sabitleyen dübellerin ve taşıyıcı sistemlerin sağlamlığı da önemli. Doğalgaz ve elektrik kaçağı gibi nedenlerle gerçekleşebilecek yangınlara karşı ise pasif yangın durdurucu ürünler kullanılması gerekiyor. Bu önlemler alınmadığı takdirde, deprem sırasında bina içinde gerçekleşen bir kaza domino taşı etkisiyle pek çok kazayı beraberinde getiriyor. İnovasyonu ve ileri teknolojisi ile inşaat sektörüne yön veren Hilti, yapı elemanlarının birbirine bağlanması, dış cephe, asansör ve tesisatların sabitlenmesi gibi binanın pek çok alanında kullanılan C2 Belgeli dübelleri ve 4 saate...